VJEROVANJA: Sekment označava snagu, moć, razornu silu… Žena je jednog od najmoćnijih egtipatskih bogova stvoritelja, boga Ptaha, boga mrtvih, velikog čarobnjaka i vladara riba i zmija. U hijeroglifima se spominje kao moćn i grozna božica rata i borbe i kao 'uništiteljicu Raovih neprijatelja'. Drevni su Egipćani smatrali da je upravo ona Raovo oko, jer ona predstavlja razornu sunčevu silu koja pali i pustoši. Prikazivana je u obličju žene s glavom lavice         

PRIRODA: Vaš konj za bitku je moralna pravičnost. Simbolično, egipatska astrologija predstavlja vas u obliku veličanstvenog lava. Istina je da vaša smionost i vaš ponos upravljaju vašim temperamentom. Volite da briljirate i da se pokazujete. Ali ta želja nije bez dubine, daleko od toga. Jednostavno nastojite da budete priznati po vašoj pravoj vrijednosti i kako imate visoko mišljenje o sebi, smatrate da nikad niste dovoljno nagrađeni. Zbog toga je vas pratitelj - nezadovoljstvo.
Posjedujete duboko poštovanje prema božanstvenom. Čini vam se da ste na zemlji zato da obavite misiju koju vam diktira glas bogova. Volite sve što dodiruje posvećenost i poštujete sve religiozne kultove. Za vas, poznavati religiju znači poznavati korijene čovječanstva. Sposobni ste da radite metotički i hladnokrvno. Najkontrolisanije izražavanje pravde je vaš glavni motor-pokretač. Zavisno od događaja, znate da se pokažete strogim, pa čak i nemilosrdnim, čak i prema bližnjima.
Dobro znate svoje granice i granice svake stvari. Kada događaji nagovještavaju da će krenuti naopako, znate da  povučete odlične poteze, odvajajući čisto od nečistog, pravdu od nepravde i da uspostavite red tamo gdje je vladao nered i kaos. Niko ne može da izdrži vaš pogled, toliko je prodoran. U osnovi, posjedujete osvetnički pogled. Svu vašu strogost prate psihičke moći, shodno tome i telepatija, koju biste mogli uspješno razviti. Ta sposobnost bi vam mogla biti dragocjena pomoć jer vam daje prednost nad drugima i omogućava da djelujete unaprijed...
Vaš autoritet nije upitan i niko se no usuđuje da osporava vaš autoritet i vašu moć, jer je vaše oko tako oštro da se rijetko kad prevarite u svojim procjenama. Vaše riječi su vjerodostojne i uvjerljive, a potezi precizni i odmjereni.
Jedina manjkavost vaše ličnosti je nedostatak popustljivosti. U prevelikoj želji da uravnotežite svoj život, uvijek ste originalni. Ipak, nerjetkio preozboljnim okom posmatrate sve što vas okružuje. Savjet: naučite da njegujete bezbrižnost što će vam donijeti kiseonika kojeg vam manjka u krvi.

LJUBAV: Veoma cijenite ljepotu i umjetnost. Ponekad vaša spoljašnja ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak vi spadate među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi. U emotivnim vezama imate potrebu za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Radoznali ste i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju, prije svega na seksualnom planu. U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate.
Radoznali ste i spremni uvijek da proširite svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije. Sa voljenom osobom ostvarit ćete harmoniju i sklad. Jer vi kad naiđete na pravu osobu, vezujete se za cijeli život.

Blagotvorna boja za žene: tirkizna i plava
Blagotvorna boja za muškarce: svijetlo zelen
Dopunski znakovi: Geb i Bastet

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA