VJEROVANJA: Kćerka boga zemlje Geba i Nute, boginje neba. Egipćani su je poštovali kao boginju-majka i smatrali simbolom materinstva. S druge strane, vjeruje se da je bila velika čarobnica. Zajedno sa Totom, naučila je čovečanstvo tajnama medicine. Ona je balsamovala i čuvala Ozirisa. Često je predstavljena u podnožju mrtvačkog kovčega sa dugim raširenim krilima da zaštiti pokojnike.

PRIRODA: Strpljen, spašen... To bi mogla biti vaša deviza. Ništa ne treba postići silom ili mahinacijama, to je vaš moralni kod. Imate dušu i srce tolerantne i vječno zaljubljene osobe. Pred vama nestaju ogavnost i sitničavost, toliko vas vaša unutrašnja snaga čini postojanim u tuđim očima. Imate čvrst karakter i znate opraštati.
Vaši prijatelji vole vaše prisustvo zato što unosite mir i vedrinu; egipatski astrolozi sa zadovoljstvom kažu da nosite sreću. Vaša ključna riječ je – ljubav!
Iskreno vjerujete da ništa ne može odoljeti snagi ljubavi, ali vi posjedujete i snažno osjećanje vjere. Ne iz ponosa nego iz ubjeđena, osjećate da vas bogovi štite i blagosiljaju. Ipak, budite oprezni jer bi mnoge osobe mogle da prekomjerno koriste vašu bezgranučnu tolerantnost i dobrotu. Čim ugledate ucvijeljenu dušu ili ranjenu životinju, hitate da pomognete i donesete toplinu.
Vaša plemenitost je spontana, bez zadnjih misli i namjera. Samo, ponekad osjećate veliku usamljenost i čak težite da je učvrstite u sebi još više. To znači da niste potpuno zaštićeni od udaraca što ih donosi svakodnevnica. Tada nastojite da se povučete i liječite rane, a to je pogrešno.
Nemojte previše njegovati takvo ponašanje jer biste se tokom vremena mogli usamiti i zatvoriti u neku vrstu samozadovoljstva, a nema ničeg  goreg nego se u samoći diviti samom sebi. Utoliko više što su tolerantnost, solidarnost i veza s okolinom jako važni u vašim očima. Veoma ste susretljivi i spremni da priskočite u pomoć.
Savršeno vam odgovaraju sve profesije humanitarnog poziva, kao i društevene nauke (psihologja, astrologija).

LJUBAV: Boginja Izida je boginja tajnih uvještina i osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmjeh je u stanju da opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili da osvojite. U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrečite osobu koju volite, zbog čega se ponekad dogodi da nemate mjere. Vrlo ste strastveni i otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.
Za vas nema ‘zabranjenog voca’ i vašim osjećanjima se teško oduprijeti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Obično vi vodite igru i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani. Naći pravu osobu, za cio život, vaš je krajnji cilj. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vas sarm ce uciniti ostalo. Vas

Blagotvorna boja za žene: plava i tamno crvena
Blagotvorna boja za muškarce: bijela
Dopunski znakovi: Osiris i Thoth

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA