VJEROVANJA: U egipatskoj mitologije Seth je jedan od najstarijih bogova. On je je ispočetka predstavljao božanstvo pustinje, jednog od dva glavna bioma, koji simboliziraju Egipat. Kasnije, Seth je postao bog munja i podzemlja. Predanja kažu da je iz prevelike ljubomore ubio svog brata Ozirisa i njegovo tijelo raskomadao i bacio po cijelom Egiptu. Egipćani su negovali strah od Setha, koji je preuzeo oblik zle zmije Tiphona, kao oličenja zlih sila i crne magije.

PRIRODA: Vječni putnik! Takva je vaša linija života prema egipatskim astrolozima. Gdje vi prolazite izbijaju neredi i više ništa nije kao prije. Vi ste sijač oluja tamo gdje stvari nastoje da se zalede, bez ikakve perspektive na evoluciju. Treba li reći da se zemljotresi najavljuju tamo gdje vi kročite nogom! Moć vas fascinira. Vaš motiv je: cilj opravdava sredstvo. Ako odlučite da pobjedite, za vas nema prepreka. Komploti i manipulacije su sastavni dio poduhvata i mora se priznati da ste u tom domenu pravi ekspert.
Ljudi vas se mnogo  više boje nego što vas vole. Kad ostvarite jedan cilj, okrećete se i idete dalje. Volite lov na žrtvu. Posjedujete izuzetim osobinu:  zaboravljate događaje i ljude koji su vas povrijedili. Čarobnim načinom obavljate  čišćenje u sjećanju da biste sačuvali samo lijepe stvari. Tako vas duh ostaje uvijek lepršav i lagan kao zrak. Nikad ne osjećate grižu savjesti!
Egipatska astrologija kaže da ste humani, šta više - veoma humani. Ipak, niste pošteđeni od malih slabosti. Duboko u sebi maštate o velikoj slobodi. Nepodnosite zapreke, ni profesionalne ni sentimentalne. Sloboda je za vas uvijek na prvom mjestu. Vaš put je protkan mnogobrojnim odlascima i povratcima. Očekujete sve od sebe, ništa od drugih. To pretjerano povjerenje u sebe moglo bi da vas udalji od stvarnosti. Priznajte sebi da sam čovjek daleko ne stiže... Meki tvrde da vi zbog toga patite. Kakva zabluda. Jer baš u tome je vaš oksigen, vaš pomoćni izlaz. Zaista, mentalno i fizičko lutanje je vaša odskočna daska spasa. Imate dušu kraljice koja pali svoje kraljevstvo.

LJUBAV: Imate vrlo živ temperament, a vaša osjećanja su uzvišena i dostojanstvena. Seth je, između ostalog, bog munje i oluje, i vašim osjećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje. Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriteriji su ponekad toliko visoki da radije sjedite i maštate, nego da se prepusite nekome tko će vas samo polovično zadovoljiti. Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umjeti da izađe na kraj sa vašim žestokim osjećanjima. Ipak, vi niste posesivni i umijete vrlo emancipirano da se postavite.
Volite da se ponosite s voljenom osobom i da vas ona sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažirano radite na vašoj vezi. Nesigurne osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svijetu i ljubavi. Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem.

Blagotvorna boja za žene: indigo i crna
Blagotvorna boja za muškarce: tirkiz
Dopunski znakovi: Geb i Nil

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA