VJEROVANJA: Bog Sunca Amon-Ra (Svevišnji) je vrhovni bog egipatske mitologije. Simbolizira ga orao. Ra se u egipatskoj mitologiji spominje na mnogo mjesta, a vjeruje se da je rođen iz uzburkane vode Nuna, prvobitnog okena. Poznat je i po svome vječnom putovanju u nebeskoj lađi. To je ciklično putovanje zbog koga se smjenjuju dan i noć.

PRIRODA: U egipatskoj tradiciji vaša je funkcija da budite savjest.  Blagosloveni ste zato što glavni bog Egipta vlada vašom sudbinom! Model svemoći i veličine oslobađa vas svake prisile zbunjujućom lakoćom. Ništa vam ne može odoljeti, u vašem prisustvu sve što je grubo, postaje nježno. Vi ste solarno biće i sjajite sa hiljadu svjetiljki. Vaša blagonaklonost je bezmjerna.
Za samog sebe predstavljate kolektivnu i kosmičku savjest. Niko ne ostaje ravnodušan u vašem prisustvu, a vaši govori koji su uvijek veoma mudri, često imaju proročanski karakter.  Ipak, mnogi ne razumiju vašu tananost. Kako nikad ne  posustajete, vi iznova krećete nadajući se da ćete sljedeći put biti shvaćeni. Vaša plemenitost svima donosi sreću, izaziva čak i uzbudjenje zato što ne očekujete ništa za uzvrat. Veličina vaše duše svakog impresionira.
U kontaktu s vama ljudi otkrivaju u sebi talente za koje nisu znali da postoje. Umijete da otkrijete bogatsvo koje svako nosi duboko u sebi, a da toga nije bio svjestan. Iz tog razloga, vaše prisustvo je istovremeno cijenjeno i opasno jer pred vama lagti, jer pred vama sve maske padaju, a prava lica se pojavljuju... što se, dakako, mnogima ne dopada.
Biti rođen pod zaštitom boga Amon-Ra, istovremeno je počast i izazov. Morate da dokazujete više od drugih budnost i vaš moralni kod. Kako je vaš pogled univerzalan, sve doživljavate pretjerenao, jer se temeljito unosite u sve. Buktinje strasti boga Ra plamte u vama i zato obasjavate  svjetlošću sve oko sebe. Srećni li su oni koji se nađu zajedno sa vama na vašem nezaboravnom putu!

LJUBAV: Vase emocije su delikatne, odmjerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene.
Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osjećali
sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje.
Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite.
Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. Ne možete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umijete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost.
Uvijek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste
sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste pretjeranom kolebanju.
Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša
budućnost je svijetla.

Blagotvorna boja za žene: narandžasta
Blagotovrna boja za muškarce: žuta
Dopunski  znakovi: Nil i Horus

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA