VJEROVANJA: Drevni Egipćani su ga smatrali bogom mjeseca, mudrosti, znanja, astronomije, geometrije, matematike i umjetnosti.  Vjerovali su da je Thoth izumio pismo zbog čega je smatran zaštitnikom pisara. Iako se najčešće predstavlja s glavom ibisa ili psa, ponekad su ga Egipćani prikazivali i s papirusom i "tintom" za pisanje. Jedan mit govori da je Thoth izumio kalendar sa 365 dana.

PRIRODA: Prevazići vlastite sposobnosti je motor-pokretač vašeg života. Ali ta vaša snažna želja da idete dalje ne znači da želite da dobijete vlast ili moć. Naprotiv, ta žeđ za prevazilaženjem teži ka dubljem upoznavanju ljudi i stvari. Samo, dok neki viču na sav glas o svojim otkrićima, vi marljivo radite u tišini i ponašate se krajnje skromno. Ne volite hvalisanje i ekshibicionizam: za vas je to znak duhovne slabosti.
Spremni ste da se vinete u bilo koji poduhvat ako ocijenite da bi to moglo  biti korisno za svoju obitelji ili društvenu zajednicu. Ne bojite se rizika, ali ne volite da radite nešto iz prostog zadovoljstva da zabriljirate u tuđim očima. U svemu tražite prije svega smisao, istinu i autentičnost. S lakoćom otkrivate kod sugovornika da vas laže ili da vam govori istinu.
Pronicljivi ste i taj dar biste mogli više razviti, ukoliko to već niste učinili. U drevnom Egiptu, nalazili ste se na čelu astronoma, čarobnjaka i iscjelitelja, što označava veličinu i važnost vašeg prestiža i vaše nesumnjive moći. Ipak, oprez, mudrost i meditacija su vaše ključne riječi.
Cijenite svaki napor; ne podnosite lijenost, ni fizičku ni duhovnu. Smatrate da savršena harmonija treba da vlada između duha i tijela. Vaše odluke su jasne, njihova učinkovitost nije upitna, mada, ne prvi pogled, mogu da izgledaju čudno i neuvjerljivo. Nastavak događaja uvijek vam ide u prilog.
Vaš optimizam i zanos naprosto je prelazan. I pored vaših zadivljujućih osobina, vi ne prezirete nikoga i ništa, osim niskosti i osrednjsoti, koju naprosto ne podnosite. Obdareni ste hrabrošću, angažujete se na velikim djelima, bez obzira na cijenu koju treba platiti.
Oblast i cilj Vaših interesovanja su velika znanstvena istraživanja, posebno u oblasti medicine.

LJUBAV: Ponekad imate teskoća u iskazivanju svojih osjećanja, naročito naročito kada je ljubav u pitanju. Sa jedne strane imate potrebu za nekim tko je uvijek tu kada se osjetite usamljenim, tužnim ili neraspoloženim, a s druge strane, imate stalnu potrebu za bjekstvom - volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvijek na jednom mjestu i kojoj vi uvijek možete da dođete kada osjetite potrebu za spokojstvom i ljubavlju. Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg emotivnog naboja i raspoloženja. Možete biti lijenji, ali ste gotovo uvijek velikodušni.
Zbog svoje ćudljivosti i ćeste promjene raspoloženja, često predstavljate misteriju za osobe kojima se sviđate. Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osjećanja uzvraćate istom mjerom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete prije svega prijatelj sa osobom koju volite. Vaš e najsnažnije oružje je duhovitost.

Blagotvorna boja za žene: bijela
Blagotvorna boja za muškarce: roza
Dopunski znakovi: Bastet i Izida

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA