U životinjskom svijetu dabrovi su gradjevinari. Oštrim zubima i spretnim šapama oblikuju ambijent po svome ukusu - prave brane, umjetna jezerca i široke putne mreže. Osobe rođeni u ovom totemskom znaku američkih Indijanaca su marljivi radnici, na koje se možete osloniti. Sposobni su brzo shvaćati, a kreativnošću i strpljivošću rješavaju problem od kojega su ostali već digli ruke. Dabrovi stalno rade na novoj organizaciji i poboljšanju života i životnih uslova, ali to nikad ne rade iz sebičnosti nego iz osjećaja i potrebe da se i drugi dobro i sigurno osjećaju u prirodnom ambijentu u kome žive.

Životni cilj
Svijet ljudi-dabrova je materija. Ono što mogu uzeti u ruke i posjedovati za njih je trajna vrijednost i daje im osjećanje sigurnosti. Namjenska štednja za stan, gotovinom plaćen automobil, polica životnog osiguranja - to je osnov koji im odgovara i sa kojim mogu zadovoljno živjeti. Ali, oni bi željeli posjedovati i osobe koje vole. Oni stišću svoje bližnje u zagrljaj ponekad čak i fanatično – do boli. Čak i ako često i sami najviše trpe zbog toga. Osjećaju, naime, da njihov unutrašnji i skriveni ‘JA’ želi slobodu. Ljudi-dabrovi nastoje imati materijalna dobra, kako bi sami sebi dokazali koliko vrijedi njihova ličnost. Tek kad spoznaju da jedno sa drugim nema nikakve veze, spone na okovima popuštaju I počinju se ponačati fleksibilnije. Totem na drugom kraju njihovog točka života, totem zmije, ima za ljude-dabrove važnu pouku. Za Indijance je zmija učiteljica mudrosti jer uči kako da se čovjek bez straha usredotoči na ono najbitnije u životu.

Uticaj prirodnih elemenata
Drugo razdoblje proljeća je vrijeme rasta. Priroda se oblači u svježi i prelijepi dekor. Osobe-dabrovi se zato odlikuju nadarenošću za organizaciju i umjetnost ili barem imaju razvijen osjećaj za sve što je skladno I estetsko. Ove karakteristike pojačavaju i elementi Zemlja i Vatra, kojima je označeno ovo proljetno razdoblje. Vatra ljudima-dabrovima daje inspiraciju i maštu, a Zemlja garantuje da uvijek sa objema nogama stoje na čvrstom tlu. Svoju potrebu za sigurnošću moraju zahvaliti vjetrovima sa istoka, kojima duguju i zrnce mudrosti: umjesto da kao sokoli love sve što je novo, skloniji su da cijene ono što je već dostignuto i provjereno. Protiv jakog nagona za posjedovanjem pomaže im njihov mineralni totem - jaspis. Prefinjeno prelijevanje jaspisa, kremena crvene boje, ponovo reguliše energetski uzorak njihovog tijela. Tajni recept indijanskih šamana glasi: crvenkastosmeđi kamen (jaspis) treba staviti u čašu vode i držati na suncu dva puna dana. Voda usrkava energiju i ima učinak enrgetskog eliksira.
Biljni je totem osoba-dabrova je livadska djetelina. Iz njenih listova Indijanci spravljaju čaj za smirenje i pojačavanje apetita.   
                     
Ljubavni odnosi
Muškarci-dabrovi pravi su melem za svaku žensku dušu.Veliki su šarmeri, koji u svakodnevne odnose unose romatiku natopljenu šarmom, osvajanjem i humorom. S druge strane, žena-dabar je vrlo ženstvena, ali dopušta da joj se približi samo pravi muškarac, onaj što ga prati glas jednostavnosti i avanturizma. U ljubavi i partnerstvu ona uvijek insistira i nastoji da dominira. Ljudi-dabrovi su vrlo senzualni, uzbudljivi i zahtijevni ljubavnici, ali su takođe i naporni. Njihova snažna potreba za sigurnošću stalno traži obećanja vjernosti. Muškarci-dabrovi samo u stabilnom odnosu procvjetaju do vrhunca i pokažu se kao pouzdani i vjerni partneri.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA