VJEROVANJA: Mut, što znači ‘majka’ bila je drevna egipatska boginja-majka, čije su se karakteristike mijenjale kroz hilojade godina postojanje te blistave kulture. Najčepće je bila prikazivana u obličju bijelog lešinara. Mut je smatrana primarnim božanstvom, povezanim s vodama od kojih je sve nastalo kroz partenogenezu. Također je bila prikazivana i kao žena koja je na glavi nosila krunu Egipta. Svjetovni vladari Egipta su podržavali njeno štovanje kako bi potvrdili vlastititi autoritet i vladali kroz povezanost s boginjom Mut.

PRIRODA: Mut je vaše ime u egipatskoj astrologiji. Vašu prirodu je teško shvatiti, zabavlja vas da održavate i širite misteriju oko sebe. Obožavate da zavaravate tragove kako niko ne bi znao ko ste ni kakvi su vaši ciljevi. To krajnje rezervisano ponašanje je znak vaše elike krhkosti. Egipatski bogovi su vam dali umjetničku dušu, a za uzvrat ta velika tankoćutnost čini vas veoma osjetljivim i nepostojanim. Krijete se iza neobičnog ponašanja, potkrepljenog nadahnutim govorima, ali teško razumljivim običnom svijetu.
U sebi nosite snažno osjećanje krivice. To osjećanje proizlazi iz vašeg zagonetnog karaktera koji vas stavlja malo u stranu od zajednlce. Tu "marginalnost" često osjećate kao težak teret, kao neku vrstu prokletstva i pitate se bez prestanka: "Zašto baš ja?!… Zašto sam baš  takav?!…" I pored toga, ne zapadate u neku vrstu mržnje prema ljudima. Naprotiv, s mnogo pažnje i ljubavi posmatrate druge kako biste im – ako zatreba – priskočili u pomoć i istinski pomogli.
Vaša razmišljanja ponekad vas vode u melankoliju. Ali znate i da budete  strogi i ironični kada ocijenite da su vas drugi povrijedili i napustili.
Zaljubljeni u život, izuzetno ste bojažljivi na sentimentalnom planu, jer baš u tom domenu vibrira vaša tanana, osjetljiva životna nit. Za ljubav ste spremni na nemoguće. Vaše vas velike sposobnosti potiču na mnoge poduhvate! Vaše unutrašnje bogatstvo je veliko i uvijek ste spremi da idete u srž problema a ne da okolišate. Ne opterećujete se detaljima, jer smatrate da oni postoje samo zato da čovjeka odvedu u zabludu i na stranputicu. Vaša najveća želja je da uspostavite savršenu ravnotežu u materijalnom, duhovnom i afektivnom pogledu. Mnogi misle da je to neumjerena dimanzija, u redu, njihovo pravo, ali je usmjerena za dobro čovječanstva. Ambicija humaniste, sve u svemu...

LJUBAV: U ljubavnom životu vas štiti Amon - Bog proroka. Svojim stičenicima on daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mjesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sjednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada, jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji. Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako.
Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osjećanja do kojih treba prodreti. Ponekad, čak i izgledate nezinteresirano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi ume da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takođe tražite mnogo.
Vi ste obično ljubitelj ciganske muzike i romansi, koje vam u dobroj atmosferi bude nostalgiju i čine vas sentimentalnim i raznježenim. Ne tolerišete nevjernost. U lošim ljubavnim odnosima, umijete na vrijeme da reagujete i prekinete veze koje nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama. Oružje kojim zavodite - vaša pamet i poslovna uspješnost.

Blagotvorna boja za žene: karmin crvena
Blagotvorna boja za muškarce: smeđa
Dopunski znakovi: Amon-Ra i Thot

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA