S prvim snijegom napušta gnijezdo na dalekom sjeveru i vraća se u proljeće kad se snijeg topi a priroda oživljava. Indijanci snježne guske s lijepim bijelim perjem s pravom nazivaju "ptice koje odlaze sa druge strane sjevernih vjetrova". A ta druga strana sjevernih vjetrova jeste zemlja mudrosti. I, zaista, ljudi-guske crpe snagu iz nekih dalekih unutrašnjih zaliha prirodnih moći. Odlučno i ambiciozno koračaju prema cilju. S velikim spoznajnim kapacitetima i oduševljenjem brzo za sobom odvode i druge. Tu i tamo im njihova želja za idealnošću komplikuje život. Skloni su oholosti, što im nikad ne donosi dobro.

Životni cilj
Život ljudi-gusaka je uspješan, ali uspjeh moraju izboriti ustrajnošću i teškim radom. Kao samotnjaci ljudi-guske se neprekidno sučeljavaju sa skepticima, ovisnicima i suputnicima koji im podmeću. Njihov je svjesni cilj da ne dopuste da im neko smeta u zadržavanju postignutog. Ipak, ono što im najviše smeta nalazi se u njima samima. Njihova emocionalna ravnoteža je vrlo osjetljiva. Samo je jedna nepromišljena primjedba dovoljna da im pokvari ostatak dana. Sumnje u sebe i pesimizam od njihova života, s vremena na vrijeme, pravi pakao. Njihov unutrašnji ‘JA’ želi presjeći muke i traži mudar način kako kompletirati vlastitu ličnost. Kako da čovjek stvori uravnteženi izvor za povrat u visine, ljudi-guske mogu lako naučiti od suprotnoga totema - Žune - kojoj ništa ne može poremetiti ravnotežu.
 
Uticaj prirodnih elemenata
Zemlja spava a priroda je zaogrnuta daškom strogosti. Prvo zimsko razdoblje vrijeme je odmora i obnove. Ljudi rođeni u ovom razdoblju djeluju hladno - kao prvi snijeg. Vole ljude, ali ih je strah da im previše ne otvore dušu. Snaga sjevernog vjetra daje im mogućnost i sposobnost za razvijanje uvijek novih zamisli. Njihovi osnovni elementi, Zemlja sa Zrakom, još pojačavaju njihove karakteristike. Zrak daje ljudima-guskama mogućnost da budu sposobni za ono što niko od njih ne očekuje, te da su neprestano aktivni. Zemlja je odgovorna za njihovu sklonost prema sigurnosti. Mineralni im je peridot što ga indijanski šamani nazivaju “kamenom svjetlosti”. Prelijevanje njegovih boja jača duhovnu moć i djeluje umirujuće. Treba ga nositi kao ogrlicu jer prozirno zeleni peridot djeluje na energetski centar glave. Lišće i korijene kupine koja je biljni totem ljudi-gusaka Indijanci upotrebljavaju protiv crijevnih bolesti i grčeva u želucu.

Ljubavni odnosi
Ljubav na prvi pogled pogađa ljude-guske samo u izuzetno rijetkim slučajevima. Budući da se boje da će biti ranjeni, vrlo neodulučno daju ljubavi šansu. Obično se emotivni odnos sa muškarcem-guskom razvija iz dugotrajnog prijateljstva. Ako su uvjereni u ljubav partnera oni naprosto procvjetaju. Guske-muškarci su čulni, potentni i neumorni ljubavnici. Žene-guske razvijaju intezivno erotično ižaravanje, pune su mašte i vrlo nježne. Muškarci-guske su kao stvoreni za partnerstvo: na njih se možete osloniti jer su vrlo vjerni. Ženama-guskama sve ide od ruke i na poslu i u domaćinstvu.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA