Vladajuča planeta: Venera
Element: Zemlja
Kvalitet: stalan
Boja: ružičasta
Dragi kamen: safir ili smaragd
Kovina: bakar
Cvijeće: ruža, mak
Drveće: jasen, čempres, jabuka
Bilje i začini: klinčić, kiselica, zelena metvica
Sretni brojevi: 4 i 6
Životinje: krave
Voli: udobnost, užitke, kuću, imovinu
Ne voli: promjene, nesigurnost, brzinu, površnost
Ključne riječi: staromodnost, tradicija, miroljubivost, praktičnost, marljivost, promišljenost, dosljednost, tvrdoglavost, sporost, odricanje, plodnost, požrtvovanost, tromost, nezasitost...

OPĆE NAPOMENE: Pred vama je godina ekspanzije blagostanja i rada koji će vas emotivno ispunjavati. Ako ste podlegli tipičnom ponašanju Bika i zanemarili svoje osobne potrebe, te se posvetili rješavanju tuđih problema što vas je poprilično iscrpilo u protekloj godini, ova 2017.  godina je prilika da povratite svoju životnu snagu kako biste mogli investirati u vlastiti sklonosti i život.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Ulaskom planete Venere u znak egzaltacije, vaš ljubavni život postaje uzbudljiviji i intrigantniji. Pitanje je samo hoćete li to prihvatiti kao Božiji poklon ili kao još jedno opterećenje. Dok je u pomenutom znaku, Venera združena sa Marsom, inače vašim vladarem polja emocija, sve kombinacije su moguće. A da li će neka od novih ljubavnih veza potrajati, zavisi od toga koliko su vaše želje realne kao i od brojnih "spoljnih" aspekata i okolnosti. Ta realnost posebno dolazi do izražaja kada planeta Venera bude u retrogradnom kretanju, jer će tada pokvariti sve one veze koje nisu iskrene i koje nemaju jake temelje. Letnji period donosi nove šanse za pozitivna dešavanja na emotivnom planu, dok mjesec studeni/novembar donosi nova poznanstva i iskušenja.

KARIJERA I POSAO: Prelijepo - početak godine je gotovo savršen, jer zahvaljujući Veneri u znaku egzaltacije, označava brojne dobre šanse, ali i jaku protekciju prijatelja i saradnika. Kad je već tako, iskoristite ovaj period da postavite čvrste temelje za nove, uspješne poduhvate. Period ožujka/marta i početka travnja/aprila nije povoljan za nove dogovore oko biznisa, jer se tada vladar znaka, planeta Venera nalazi u retrogradnom hodu, što temeljno slabi sve povoljnosti i maksimalno otežava realizaciju ozbiljnih i zahtjevnih poslovnih planova. Od početka svibnja/maja počinje još jedan izuzetno povoljan period. Tokom lipnja/ juna, iskoristite povoljne aspekte za oporavak od eventualno ranijih loših i nepromišljenih poteza. Venera će u tom periodu boraviti u vašem znaku, pa ćete imati dovoljno snage da sve stvari dovedete u red. Sljedeći period slabljenja jeste Venerin boravak u Djevici, tokom druge polovine rujna/septembra i prve polovine listopada/oktobra, da bi zatim ponovo ojačala ulaskom u svoj drugi domicil, Vagu. Studeni/novembar je nepovoljan za sve što je novo, dok se u prosincu/decembru nastavljaju povoljni aspekti. Cijela godina nosi naznake da će te imati nekakve prihode koji dolaze vanredno i ne tiču se redovnog posla i redovnih zarada.

ZDRAVLJE:  Jeste li svjesni da biste trebalo mnogo više da povedete računa o svom zdravlju u periodu retrogradnosti planete Venere, vladara vašeg znaka, jer je to simbol slabog i iscrpljenog organizma u prvom redu, pa tek onda i potencijalnih bolesti. Nakon toga slijedi oporavak i povoljan period. Tokom jeseni moguće su sezonske bolesti. Oratite pažnju na na bronhije i disajni trakt!

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA

OVAN On će često iskušavati granice vašeg strpljenja, ali s dobrom namjerom. Bit će sklon eksperimentiranju dok ćete se vi ipak držati tradicionalnih vrijednosti. Njegova inicijativnost i smjelost bit će vrline koje ćete poželjeti prisvojiti.
BIK Saturn će vam priređivati razna iskušenja koja će testirati vašu zrelost i spremnost na kompromise. Neće uvijek biti jednostavno, ali pozitivna vijest je da ćete imati rješenja. Dobra volja i ljubav će biti na strani pobjednika.
BLIZANCI Dok će on jurišati kroz život, vama će draže biti strpljivo koračanje. Pitanje je samo kako ćete se - uskladiti i pomiriti razlike. U drugoj polovini godine imate priliku više uživati u prednostima vaše veze i manje se zamarati nedostacima.
RAK Jako lijep odnos, uz malo razumijevanja i podrške, sve je moguće. Veselit će vas promjene kroz koje će vaš partner prolaziti u drugoj polovini mjeseca. Neke će biti i izazovnije, ali uz vas će mu sve biti jednostavnije i sigurnije.
LAV Vaša budućnosti ovisit će o spremnosti na prilagodbu i poštivanju različitosti. Budući da ste oboje prilično tvrdoglavi, učite se popuštanju, osobito ako vam je stalo do zajedničke sreće. Time ćete otvoriti nove prostore uživanja.
DJEVICA Pred vama je uglavnom pozitivna godina. Budući da ste oboje praktične i racionalne osobe, s dosta uspjeha ćete prolaziti kroz neke zakulisne i napetije situacije. Prisutna je obostrana želja za još više razumjevanja, za još više ljubavi.
VAGA Ponašanje vaše Vage često će vas dovoditi do ruba strpljenja. Dok ćete vi pojednostavljivati život i svakodnevicu, ona će ga komplicirati. Lako je moguće da podlegnete iskušenju nevjere, da vam se svidi toplina i brižnost novog udvarača.
ŠKORPION U vašem odnosu mora biti burno i strastveno, inače nema niti odnosa. Umjesto strasti natezanja i nadmudrivanja, isprobajte uživanje u svemu što vas oduševljava kod partnera, u izvrsnim stranama vašeg partnerstva.
STRIJELAC Slobodoljubivi Strijelac neće biti lako uhvatljiv, a još manje sklon konvencionalnom načinu života, koji je vama dosta važan. E sad, ako uspijete smiriti njegov pustolovan duh, moguća je i veza. U protivnom, nećete ovdje naći sreću.
JARAC U zagrljaju pripadnika ovog znaka pronalazite smirenje. Sve što vas uznemiruje, čini napetima, gubi na značaju nakon što o tome porazgovarate s partnerom. Voljet ćete njegov način na koji vas cijeni, prihvaća i uvažava. Uživajte!
VODENJAK Neka iskustva iz prošlosti bit će uteg koji će vas vući na dno. Kao da će nedostajati onog zanosa i nagona da 'poletite' udvoje, da s više lakoće prilazite problemima, i manje se bavite onime što ne valja, a više slavite bogatstvo koje imate.
RIBE Bit će vam neobična i dovoljno zanimljiva da probudi u vama želju za zbližavanjem. Moguće je rođenje zaljubljenosti. Ako ste već u vezi, primijetit ćete kako vaš partner ima slinu potrebu za nježnošću i romantikom. Udovoljite mu.

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

POGLEDAJTE VAŠ ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU ROĐENJA

HOROSKOP PO SATU ROĐENJA

LJUBAVNA SLAGALICA