Vladajuća planeta: Merkur
Element:
Zrak
Kvalitet:
nestalan, promjenjljiv
Boja:
većina boja, a naročito žuta i narančasta
Dragi kamen:
ahat
Kovina:
živa, platina, aluminij
Cvijeće:
đurđice
Drveće:
drveće s orašastim plodovima
Bilje i začini:
anis, mažuran, kim
Hrana:
orasi, povrće koje raste nad zemljom, mrkva
Životinje:
male ptice, papige, leptiri, majmuni
Voli:
promjene, druženje, humor, razgovor
Ne voli:
samoću, strogost, ozbiljnost, monotonost
Sretni brojevi: 5 i 9
Ključne riječi: komunikativnost, prilagodljivost, svestranost, spretnost, brzina, razigranost, pustolovina, putovanje, radoznalost, rizik, istraživanje, nepromišljenost, otvorenost, susretljivost, mladolikost...

OPĆE NAPOMENE: Drevna astrološka znanja sugeriraju da će u 2014. godini na Vas izrazito uticati planeta Uran. Ona će Vas podržavati i omogućiti ostvarivanje gotovo svih zamisli, želja i snova. Po prirodi ste veoma ambicijozni pa će Vam za ostvarivanje većine Vaših ciljeva biti potrebna pomoć okoline. Zato je potrebno da pravovremeno shvatite tu činjenicu te budete blagonakloni prema bliskim osobama. Zahvaljujući tome 2014. godina će Vam biti poprilično uspješna na poslovnome planu.
Sve vrijeme bićete naprosto nabijeni emocijama i strašču, a postoji velika šansa da upoznate osobu koja će Vam jako odgvovarati u svim životnim aktivnostima. Očekuju Vas zanimljiva putovanja a ukoliko ste u vezi, tokom cijele godine imati ćete blagonaklonost partnera koji će Vam u potpunosti vjerovati, čak i u prilikama kada ni sami sebi ne biste vjerovali. Vi imate izrazitu samokontrolu po pitanju trošenja novca te unaprijed znate ocjeniti financijsku situaciju, a nova 2014. godina bit će za Vas veoma stabilna u novčanom pogledu. Ukazat će Vam se prilika za napredovanjem u poslu koju ćete sa zadovoljstvom prihvatiti.
Već dugo vremena u sebi nosite teret i potrebu za slobodom, a tek u drugoj polovici 2014. godine osjetit ćete i sami veliko olakšanje i taj, toliko priželjkivani osjećaj slobode. Slijedi Vam razrješavanje značajnih životnih problema, a veliku ulogu u tome odigrati će Vaša porodica koja će Vam bez razmišljanja pomoći ako to bude potrebno. Pojedine situacije u Vašem životu zahtjevat će od Vas ogromnu energiju što će prouzrokovati veliki umor i iscrpljenost. Čuvajte se kroničnih oboljenja i prehlada.

PLANETARNI SKLAD: Pozicija zvijezda omogućit će osobama rođenim u horoskopskom znaku Blizanaca da uspješno privedu kraju poslove i ostale aktivnosti započete u 2013. godini. Ta će činjenica bitno utjecati na daljnji razvoj događaja tokom 2014. godine. Pozicija Urana u konekciji s Vašim vladajućim planetima Marsom i Suncem, drastično će olakšati i pospješiti komunikaciju s okolinom i učiniti je profitabilnijom. Bez obzira na Vaše brige i moguće napetosti, sve vrijeme će Vas pratiti sreća i omogućit će Vam uspjehe na svim poljima za koje ste zainteresirani. Obratite pažnju na zdravlje jer biste sredinom godine mogli biti izloženi popriličnom padu imuniteta.

KARIJERA I FINANCIJE: Na Vaše poslove, karijeru i financije presudan uticaj u 2014. godini imat će planete Venere i Saturna, koje će Vam pomoći da ostvarite svoje ambicije. Potrebno je da budete svjesni da će se prilikom ostvarivanja zadanih ciljeva pojaviti potreba za saradnjom i uvažavanjem osoba koje Vas okruzuju. Ukoloiko to shvatite na vrijeme, sve će Vam biti lakse. Poslovne veze će ojačati, a Vaša stabilnost unutar radne okoline će se učvrstiti na zavidnom nivou. Postoji mogućnost da ćete se zaposliti ili usko sarađivati sa državnim institucijama ili pak da ćete potpisati važan ugovor s nekom od visokih državnih institucija.
Prvih šest mjeseci 2014. godine donijet će vam financijsku stabilnost bez problema oko plačanja računa, obavljanja posla i ostalih financijskih radnji. Imat ćete jasnu viziju Vašeg ekonomskog stanja, ponajviše zahvaljujući zdravom razumu i logici. U aprilu/travnju ili maju/svibnju pružit će Vam se prilika da stabilizirate bitne segmente Vaših aktivnosti i da napravite iskorak na sadašnjem poslu što će rezultirati i većom zaradom. Počevši od oktobra/listopada, morat ćete biti oprezniji pri vođenju administracije, dokumenata ili upravljanja novcem. Budite oprezni u poslovnim aranžmanima!


LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Zvijezde su Vam naklonjene pa će 2014. godina proteči u ljubavnom skladu i harmoničnim emocijama. Postoji mogućnost ulaska u novu vezu ili priprema terena za pronalazak novog partnera ili partnerice. Pozicija Vaših vladajućih planeta pojačat će Vašu potrebu i želju za ljubavlju. Ako želite rasvijetliti sve iluzije kojima ćete biti okruženi, morat ćete se osloniti na Vaš zdrav razum i na pravednost. Nesmijete biti previše samouvjereni te misliti da možete riješiti svaki problem koji pred Vama iskrsne. Neke stvari morate ostaviti da se riješe same od sebe.
U 2014. godini ćete imati izuzetnu podršku osobe koju volite i s kojom ste u vezi. Ona će Vam bezuvjetno vjerovati. Iskoristite to i učinite vašu ljubavnu vazu stabilnijom i harmoničnijom. Dosta Vam je poteškoća u ljubavnom životu za koje se ispostavlja da uzalud trošite vrijeme i energiju. Pod utjecajem planete ljubavi – Venere, tokom aprila/travnja, a naročito augusta/kolovoza bit ćete u konstatnim iskušenjima. Ukoliko ste u stalnoj vezi, ova godina će Vam biti odlučujuća. Moglo bi se dogoditi da uđete u bračnu zajednicu ili okončati sadašnju vezu. Da biste izbjegli tenzije i svađe, budite tolerantniji ili pokušajte pomno birati teme za razgovor.
Pozicija planeta Urana i Jupitera učinit će Vas život podnošljivijim te olakšati teret koji godinama nosite u sebi. Imat ćete veliku potrebu za slobodom. Okolina i ljudi s kojima se družite omogućit će Vam silan napredak. Uz pomoć Vaših roditelja ili bližih rođaka riješit ćete dva velika problema koja već godinama neuspješno pokušavate da riješite.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Zahvaljući veoma bitnim utjecajima Merkura i Urana, ova će godina biti intezivna što se tiče Vašeg zdravstvenog stanja. Nelagodni trenuci i situacije u svakodnevnom životu, koji se mogu s vremena na vrijeme pojavljivati istiskivat će od Vas mnogo energije i volje. Tokom cijele godine protezat će se pitanje Vaše osobne odgovornosti, te ćete se morati doista potruditi da okolini prezentirate Vašu stranu priče i uvjerite ih da ste doista odgovorni za svoju vitalnost i zdravlje i da još uvijek možete podnositi velike fizičke napore. Ali nemojte pretjerivati, jer bi dodatni napori mogli uzrokovati jako veliki umor i čestu iscrpljenost. Juli/srpanj će označit vrhunac vašeg zdravlja te ćete tokom cijelog mjeseca biti nevjerojatno energični i spremni na raznovrsne napore. Na kraju godine trebate obratiti pozornost na Vaš probavni trakt te probavu općenito. Čuvajte se kroničnih oboljenja, a naročito prehlada.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Vaša će veza prolaziti kroz zanimljivo razdoblje koje će u određenom smislu biti i velika kušnja za oboje - naročito u drugoj polovini godine. No, bez obzira na proturječne emotivne impulse, vi ćete biti uvjereni da zajedničkim snagama možete uspjeti u svemu.
BIK: Vaš će se partner većinom brinuti o praktičnim stvarima, a vi ćete imati dovoljno vremena za sebe. Na neki način to i neće biti baš dobro jer ćete previše analizirati svoj ljubavni život nalazeći probleme i tamo gdje ih uopće nema. Pronađite neki hobi.
BLIZANCI: Pratit će vas osjećaj nepovjerenja, ali međusobna povezanost ipak će biti sve jača i iskrenija. Zajednički planovi dobro će se razvijati, imat ćete i dosta vremena koje ćete moći podijeliti jedno s drugim. Vezu će vam obogatiti putovanja i poslovni izazovi.
RAK: Ovaj bi vas partner mogao ugodno iznenaditi. Vaša veza počet će kao neobavezno druženje, a o vama će ovisiti kako će se dalje razvijati. Rak neće navaljivati, ostavit će vam dovoljno vremena da se odlučite i shvatite koliko vam uistinu znači.
LAV: Lav će često biti previše tvrdoglav i okupiran sobom, a vi željni pažnje, opuštenosti i dobre zabave. Sve ćete napraviti da ga oraspoložite, no ponekad će i vama biti dosta svega pa ćete se usmjeriti ponajprije na zadovoljenje svojih potreba.
DJEVICA: Tijekom prve polovine 2013. godine Djevica će češće "ustajati na lijevu nogu" i svojom nervozom unositi napetost u vašu svakodnevnicu. Teško ćete podnositi njene prodike i kritike, čak i ako budu na mjestu. Potreba za slobodom bit će sve izraženija.
VAGA: Sve do ljeta blistat ćete kao skladan par, izvrsno ćete se nadopunjavati i dijeliti slične interese. No, nakon lipnja/juna između vas bujat će nerazumijevanje, svatko će vući na svoju stranu, a mogući su i financijski problemi koji će vas još i više udaljiti.
ŠKORPION: Vi ćete težiti kompromisu, dok će suprotna strana neumoljivo ustrajati na onome što je zamislila i što smatra da je najbolje. Bit će neophodno da se oboje što manje zamarate nevažnim detaljima, a više usredotočite na kvalitetu vaše ljubavi.
STRIJELAC: Privlačnost između vas dvoje bit će vrlo jaka i kad budete jedno pored drugog, nikad vam neće biti dosadno. Preživite li zimu bez većih stresova, na proljeće vas očekuju prekrasni doživljaji. Važno je da ustrajete na iskrenosti i povjerenju.
JARAC: Vas dvoje ste dva svijeta, a ove godine to će biti posebno istaknuto. Zbog vašeg hedonizma, društvenosti i pomalo neozbiljnog pristupa svemu "što se mora", Jarac će se sve više povlačiti u sebe i šutnjom vam govoriti da je nezadovoljan.
VODENJAK: U prvih šest mjeseci dobro ćete se slagati, no nakon toga učestat će nesporazumi oko obiteljskih i financijskih pitanja. Vodenjakova hirovitost i nepouzdanost prisilit će vas da odustanete od svojih principa i malo smanjite svoja očekivanja.
RIBE: Teško ćete pronalaziti zajednički jezik, i kao suradnici, i kao ljubavni partneri. Za financijske probleme međusobno ćete se optuživati, umjesto da odmah srežete troškove - oboje podjednako. Moguće je i da vam se u odnos uplete treća osoba.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA