Vladajuća planeta: Merkur
Element: Zemlja
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: mornarsko plava, bež, bijela
Dragi kamen: sardoniks
Kovina: živa, aluminij, nikl
Cvijeće: sve sitno cvijece zivih boja
Drveće: drveće s orašastim plodovima
Bilje i začini: s jasno žutim ili plavim cvjetovima
Hrana: povrće koje raste pod zemljom
Životinje: svi domaći ljubimci
Voli: analizu, računanje, red, preciznost
Ne voli: nečistoću, grubost, lijenost, improvizaciju

Ključne riječi: urednost,  kritika, analiza, metodičnost, perfekcionizam, pedantnost, praktičnost, savjesnost, racionalnost, studioznost, preciznost, samokontrola, iskrenost, stedljivost, požrtvovnost, proračunatost,  cinizam...

OPĆE NAPOMENE: Poznati ste kao radoholičar, ali 2017. promijenit ćete ploču i za vas će ovo biti godina odmora i guštanja u osami. Ako je ikada postojalo vrijeme da naučite kako se osloboditi obaveza i opustiti onda je to sada. U prvoj polovici 2017.  godine nastavit će se vaš bogati društveni život, no do ljeta bit ćete spremni ući u fazu osamljenosti.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Sam početak godine, sa planetam Marsom i Venerom u polju partnerstva bit će pretjerano dinamičan i pomalo naporan za vašu kreativni potencijal. Prilično ste konfuzni, pa izbjegavajte nagle akcije u kriznim situacijama da ne biste dodatno uvećali moguće problem. Sve nesuglasice sa partnerom rješavajte razgovorom ako želite da sa njim održite harmonične odnose, čak i kad povremeno sjevaju varnice izmedju vas. Ako ste u dugoj vezi, krajnje je vrijeme da pokažete voljenoj osobi kako mislite o ozbiljnoj zajedničkoj budućnosti. Mogući su prepirke i manji sukobi u stavovima, ali morate ostati mirni i pokušati da to riješite bez žučne svađe. Oni koji su slobodni, doživjet će uzbudiljve ljubavne "zgode" i izazove u drugoj polovini 2017. godine. Mnogi će biti u prilici da biraju između više ponuda i da, ako pomisle kako su na pragu stabilnosti, već narednog dana shvate da stabilnosti nema ni u tragovima. Ovakav odnos, u kome emocije najviše liče na kockarski rulet, podsticaće susret planeta Venere i Marsa u znaku Djevice, krajem rujna/septembra.

KARIJERA I POSAO: Prisustvo planete Jupitera u vašem polju finansija je izuzetno povoljan znak koji će obilježiti i 2017. godinu. Ukoliko želite da do kraja iskoristite povoljne aspekte koji ukazuju na profit, najbolje bi bilo da se posvetite samostalnom biznisu, ali treba znati da on sa sobom nosi i određene rizike. Sam početak 2017. godine opterećen je boravkom planete Marsa u sedmom polju, što ukazuje na moguće nesporazume i sukobe vezane za posao, saradnju i radne kolege. Ne nastupajte agresivno i probajte da budete ubjedljivi, i argumentovaniji prilikom predstavljanja svojih ideja i planova. Tokom ljeta imate izazovne aspekte u polju karijere koji će vam pružiti priliku da se razvijete posao na više strana. Ulazak Marsa u vaš znak, početkom rujna/ septembra, daće završni pečat svim planovima koje ste razrađivali od početka 2017. godine. Ali, tada planeta Jupiter već gubi snagu i sprema se da izađe iz vašeg polja finasija, zato krenite u nove projekte najkasnije sredinom ove godine.


Horoskop 2017

Ubaci na Facebook