Vladajuća planeta: Merkur
Element: Zemlja
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: mornarsko plava, bež, bijela
Dragi kamen: sardoniks
Kovina: živa, aluminij, nikl
Cvijeće: sve sitno cvijece zivih boja
Drveće: drveće s orašastim plodovima
Bilje i začini: s jasno žutim ili plavim cvjetovima
Hrana: povrće koje raste pod zemljom
Životinje: svi domaći ljubimci
Voli: analizu, računanje, red, preciznost
Ne voli: nečistoću, grubost, lijenost, improvizaciju
Ključne riječi: urednost,  kritika, analiza, metodičnost, perfekcionizam, pedantnost, praktičnost, savjesnost, racionalnost, studioznost, preciznost, samokontrola, iskrenost, stedljivost, požrtvovnost, proračunatost,  cinizam...

OPĆE NAPOMENE: Generalna ocjena 2014. godine za osobe rođene u horoskopskom znaku Djevice jest sklad i harmonija koja će Vam omogućiti olakšano realizovanje poslovnih projekata započetih u 2013. godini. Veoma je važno da u radnoj sredini iskažete spremnost i volju za timskim radom jer će Vam upravo to donijeti perspektivnu mogućnost za napredovanjem.
Osobe u ljubavnoj vezi osjetit će blagonaklnost partnera što će utjecati na povećanje senzibilnosti i emotivnosti. Tokom godine slijedi riješavanje važnih problema koji su Vas mučili u prošlosti, a kada razriješite probleme, rezultat će biti idiličnost unutar zajednice s partnerom. Slobodne Djevice iskusit će ljubav na prvi pogled. No, vrlo važno bi bilo da ne izgube glavu.
Vaše će se financije tokom godine postepeno poboljšavati, a postoji mogućnost da krajem godine kupite nekretninu. Nailazit ćete na otpor nekih osoba iz svoje okoline koja Vas nikako neće moći razumijeti, što bi kod Vas moglo prouzrokovati gubitak samopouzdanja. Nemojte se bojati, Vi ste realna osoba i to će Vam pomoći da hrabro zakoračite naprijed.
Tijekom godine bićete fizički aktivni što će Vam donijeti mentalnu svježinu i kreativnost koja će se manifestirati u poslovnom djelu Vašeg života. Nemojte biti sitničavi i nervozni, niti kritizirati i osuđivati okolinu, već punom snagom prionite na posao kojim ćete ostvariti planirane ciljeve.
Ova će godina u svim segmentima Vašeg života biti blago iznad prosjeka. Vaša će Vam kreativnost pomoći da se riješite problema materijalne prirode te Vam omogućiti da neke projekte privedete kraju na lakši i brži način. Što se tiče financijske strane ova će godina biti daleko stabilnija nego 2013. godina. U prvim mjesecima 2014. godine, naročito krajem februara/veljače, obratite pažnju na Vaše zdravstveno stanje.

PLANETARNI ASPEKT: Astrolozi smatraju da će Vam uticaj Sunca, Jupitera i Merkura pomoći da ojačate financijsko stanje, a naročito u pogledu kupovine nekretnina. Stalna primanja omogućit će Vam kupnju, a pružit će Vam se i moguća povoljnog uzimanju kredita. Povoljna financijska budućnost povezana s vjerom u partnera omogućit će Vam ugodan život tokom 2014. godine. Vodite racuna da će uticaj Plutona stvorit nerealne sumnje I strahove u Vašem životu.

KARIJERA I FINANCIJE: Godina 2014. biće odlična za poboljšanje i učvrščivanje veza sa poslovnim kolegama i saradnicima. Ukoliko pokažete spremnost na timski rad i budete njegovali pozitivan stav, pružiće Vam se prilika za napredovanje u poslu. Pojedini saradnici biće otvoreno na Vašoj strani što ćete Vi znati cijeniti na obostrano zadovoljstvo. Jedan bi Vam susret s utjecajnom osobom mogao omogućiti napredovanje u poslovnoj karijeri ukoliko ste zainteresirani za to.
Cijelu godinu ćete pokušavati poboljašti i ojačati Vaše financijsko stanje u čemu ćete uspjevati. U tome će Vam od velike koristi biti planetarni aspekt Sunca, Jupitera i Merkura koji u Vama bude kreativne ideje i realne planove za poboljšanje materijalnog statusa.

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Ljubavno okruženja i nježna, harmonična veza s partnerom obilježit će 2014. godinu. Ukoliko ste rođeni u drugoj dekadi znaka Djevice, postoji mogućnost buđenja roditeljskog instinkta naspram partnera. Ukoliko niste u vezi, ljubav će konačno pokucati na Vaša vrata. Moguća je i ljubav na prvi pogled. Početkom godine, ukoliko se odlučite za putovanje, moguća je veza sa osobom koja živi u instranstvu. Otkrivanje novih kultura, ljudi i običaja samo će pojačati i intenzivirati želju za putovanjem u dvoje. Pazite da ne izgubite glavu te nemojte donositi važne odluke. Produbite i ojačajte odnos s partnerom.
Ukoliko ste u vezi, tijekom godine morat ćete riješiti neka veoma važna pitanja te će to imati jako pozitivan učinak na Vas i na osobu koju volite. Krajem jeseni 2014. godine intezivirat će se druženja i kontakti. Budite pažljivi jer bi se Vaše prijateljstvo s jednom osobom moglo pomijašati s ljubavlju. Osobito pazite na bidjenje sopstvene ljubomore, ona bi Vas mogla koštati veze s partnerom.
U 2014. godini morat ćete se potruditi kako biste dostigli zadane ciljeve. Činit će Vam se da konstantno nailazite na otpor okoline i bez problema ćete prihvaćati budući razvoj događaja. Prepreke na koje ćete nailaziti, stvorit ćete sami. Razmislite o tome! Ne bojite se gubitka. Zapamtite da onaj koji daje, obično prima mnogo više!


ZDRAVLJE I VITALNOST: Uticaj planeta pružit će Vam jako veliku dozu energije, naročito u realizaciji kontruktivnih ciljeva. Početkom godine mogući su problemi sa zdravljem. Zahvaljujući utjecajima Saturna i Jupitera, ove ćete godine biti fizički aktivniji što će Vam omogućiti ležernije rješavanje poslova i situacija koje niste imali u planu. Istovremeno, slabljenje utjecaja Saturna ojaćat će Vaš metabolizam. Ipak, pojačana poslovna aktivnost mogla bi Vas učinit nervoznim, te utjecati na Vašu tolerantnost prema osobama s kojim radite i s kojim se družite.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Od Ovna biste mogli naučiti puno toga što bi vam pomoglo da lakše svladate osjećajne i poslovne prepreke. No, njegovu energičnost i ambiciju teško ćete moći kopirati. Sredinom godine doživjet ćete neobično iskustvo koje će vas vezati jedno uz drugo.
BIK: Bik će vam biti od velike pomoći kad su u pitanju materijalna pitanja, posao i ulaganje u budućnost. U drugoj polovini godine trudit ćete se što sadržajnije iskoristiti svaki zajednički trenutak, odlazit ćete na izlete, ušetnje, uređivati vrt i vikendicu.
BLIZANCI: Dijelit ćete slične interese, što će u određenim situacijama predstavljati smetnju vašem odnosu. Od svog partnera tražit ćete da obuzda sklonost flertovanju i nepotrebnom trošenju zajedničkog novca, kao i da se s više odgovornosti odnosi prema obvezama.
RAK: Jedno iz drugog izvlačit ćete ono najbolje. Raspravljat ćete o svemu što vas muči ne dopuštajući da zid šutnje podigne branu i u vašoj ljubavnoj postelji. Na većinu problema gledat ćete kao na izazove, međusobno ćete se ohrabrivati, hvaliti i tjerati naprijed.
LAV: Prema Lavu ćete gajiti proturječne emocije; osjećat ćete snažnu privlačnost, no nekad će vas njegova prisutnost činiti previše napetima i nervoznima pa ćete brzo pobjeći iz takve situacije. Tijekom zime i jeseni 2013. bit će više onoga što vas razdvaja nego spaja.
DJEVICA: Prilagodba će biti ključ kojim ćete otvoriti sva vrata. Morate shvatiti što možete dobiti jedno od drugog pa, ako treba, prepoloviti očekivanja. Nekad će biti važno da budete iskreni i otvoreni, a nekad će biti bolje da neke stvari prešutite.
VAGA: Bit ćete par koji će drugi hvaliti i navoditi kao primjer sklada i sloge, no u drugoj polovini godine jaz koji će se produbiti između vas teško ćete moći sakriti. Budete li probleme gurali pod tepih i pretvarali se da je sve u redu, bit će još gore.
ŠKORPION: Pred vama je izuzetno plodno i zanimljivo razdoblje, s posebnim naglaskom na proljeće. U tom će godišnjem dobu vaša ljubav doživjeti blistave trenutke. Družit ćete se s prijateljima i dobro se zabavljati, često ćete putovati i mnogo komunicirati.
STRIJELAC: Nakon proljeća oboje ćete izaći iz nepovoljnog razdoblja i bit ćete otvoreniji za partnerove prijedloge. Važno je da jedno drugo previše ne sputavate, kao i da ne koristite druge ljude za ostvarenje svojih ciljeva. Izbjegnite suvišne i nepotrebne kritike.
JARAC: Smetat će vam njegov pokroviteljski stav, a odgovarati sigurnost i pouzdanost kojom će zračiti. Nemojte misliti da ćete moći odlaziti od njega i vraćati mu se kad poželite; odluči li da je dosta, vaše isprike samo će ga učvrstiti u svom naumu.
VODENJAK: Činit će vam se da vas Vodenjak odlično razumije i duboko suosjeća s vama, no kad vam bude trebala neka konkretna pomoć, ipak ćete se trebati obratiti nekome drugome. Tkom ljetnih mjeseci shvatit će da mu je bez vas svaki dan prazan.
RIBE: Sretat ćete se u krivo vrijeme, a poželite li započeti vezu, već na početku pojavit će se nepovoljne okolnosti. Oboma će manjkati prodornosti i mudrosti, no vi ćete se ipak bolje nositi s teškoćama. Ako ste u braku, prva polovina 2013. godine obilovat će brojnim nesporazumima.

  SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA