Vladajuća planeta: Saturn
Element: Zemlja
Kvalitet: glavni
Boja: tamnosiva, crna, smeđa
Dragi kamen: tirkiz, ametist
Kovina: olovo
Cvijeće: bršljan, kukuta, maćuhica
Drveće: bor, brijest, tisa, mušmula
Bilje i začini: konoplja, crni gavez
Hrana: krompir, ječam, repa, špinat, slad
Životinje: koza, svi papkari
Voli: tradiciju, pravila, štednju, moč
Ne voli: rasipnost, neobrazovanost, neodgovornost
Ključne riječi: razboritost, proračunatost, ozbiljnost, ambicija, tradicija, praktičnost, upornost, postojanost, štedljivost, odricanje, pesimizam, nepopustljivost, cinizam, proračunatost...

OPĆE NAPOMENE: Astrolozi smatraju da ćete u 2014. godini upoznat sopstvene mogućnosti na način da ćete probuditi vlastitu kreativnost koja će Vam otvoriti sva vrata na putu ostvarenja svojih životnih zamisli. Glavne ciljeve i želje u poslovnom aspektu života usmjerit ćete u timski rad, što će Vam se u konačnici višestruko isplatiti. Sve vrijeme biće pristuna i mogućnost napredovanja u profesionalnoj karijeri, ali pod uvjetom da prihvatite dobronamjerne savjete osoba koje prate Vaš rad. Krajem aprila/travnja imat ćete prilike upoznati osobu koja će u Vama pobuditi veliko zanimanje, a što će se kasnije pretvoriti u ljubavnu strast. Otvorenost te osobe navest će Vas da se i Vi potpuno otvorite, te iskreno izrazite svoje stavove, želje i snove.
Tokom godine obradovati će Vas drastično poboljšanje financijske situacije. Ukazat će Vam se prilika da zaradite na temelju poslova vezanih sa uvjetima plaćanja te pravno-imovinskim poslovima. Oslanjajući se na vlastitu intuiciju, postat ćete samosvjesni te ćete vođeni samopouzdanjem, konačno krenuti u željenom smjeru. Zbog povećanog obima posla, krajem godine ćete prepoznat da je vrijeme da malo odmorite. Iskoristite navedeno na način da obnovite potrošenu energije koja će Vam kasnije dobro doći za nove projekte.

KARIJERA I FINANCIJE: Većini Jarčeva tokom prve polovine 2013. godine posla će biti preko glave, a koliko god vam bilo teško raditi, toliko će vam i biti drago što imate redoviti izvor prihoda. Pokraj svog posla, bavit ćete se i nekim drugim; bit ćete u prilici povećati prihode putem honorarnog posla, ručnog rada, hobija ili, pak, iznajmljivanja nekretnina. Priljevu sredstava možete se nadati i ako se bavite menadžerskim i bankarskim poslovima. Čak i ako se nađete u nekoj, za vas nepoželjnoj situaciji, vrijeme će pokazati da je u pitanju dobitak, a ne gubitak. Novac se, međutim, neće dugo zadržavati na vašem računu. Zanimat ćete se za njegovo dalje ulaganje u posao ili započinjanje novog projekta, uređenje životnog prostora, kupnju nove tehničke opreme, namještaja...
Od ljeta će vam rasti troškovi vezani uz obitelj i stanovanje. Započnete li s gradnjom kuće ili vikendice, sve će se odvijati sporije nego što ste očekivali i uz više sredstava nego što ste ih planirali odvojiti. S najviše problema susretat će se oni koji će se odlučiti nadograditi obiteljsku kuću jer će im troškovi porasti zbog sukoba s članovima obitelji i uskraćivanja obećane pomoći.
Druga polovina 2013. godine rezervirana je i za partnerske i ortačke odnose, potpisivanje novih ugovora i raskidanje starih, putovanja u inozemstvo i potragu za novim zainteresiranim investitorima. Neke će se stvari mnogo sporije odvijati, a ne budete li oprezni i štedljivi, vaš će poslovni i financijski ugled naglo opasti. Pazite s kim i što potpisujete, naročito kad su u pitanju dugoročni ugovori i hipotekarni krediti.

PLANETARNI ASPEKT: Utjecaj Plutona i Sunca intenzivirat će Vašu urođenu sposobnost ka koncentriranju na važne ciljeve i zadatke, a uticaji drugih planeta ove će Vam godine omogućiti da uživate u šarolikosti i svjetlosti života. Prolazit ćete kroz život s iznimnom lakoćom i uživati u slobodnom vremenu i poslovnim uspjesima. Postat ćete tolerantniji što će Vam omogućiti da bolje upoznate samoga sebe. Vaša će svijest biti kristalno jasna i dobit ćete sposobnost uživanja u nadolazećim situacijama u svim područjima života. Ove ćete godine Vašu pažnju više usmjeriti ka stjecanju materijalne dobiti a da se pritom ne opterečujete previše svakodnevnim obavezama.

KARIJERA I FINANCIJE: Ove godine ćete većinu vašeg poslovanja usmjeriti ka timskome radu. Timski će Vam rad biti od iznimne koristi i odgovarati Vam po svemu. Pri tome mogući su povremeni sukobi ili razmirice sa nadređenima. Uspjeh se krije u tome da nesmijete mješati Vaše osobne poslovne ciljeve sa ciljevima Vaših kolega suradnika. Ideje koje imate, osobito one inovativne trebate razvijati sami te ne mješati druge. Tijekom poslovnih razgovora nemojte naglašavati sopstvene pogreške i propuste. Pokušajte realizirati Vaše ideje jer ća Vam one donijeti korist kako materijalnu tako i moralnu satisfakciju. Ukoliko imate za riješiti bilo kakva pitanja pravne prirode, ova godina će biti izuzetno povoljna za to. Napredak u poslovnom okruženju trebate tražiti kroz nove dogovore ili povoljne poslovne ugovore.
Ova Vam godina donosi značajnije poboljšanje financijske situacije, ponajprije ako već sada radite na tome. Ključ uspjeha je da morate odabrati smjer u kojem ćete se kretati i samouvjereno krenuti. Mnoge slučajne situacije pružit će Vam nevjerojatne prilike za poslovne uspjehe ukoliko ih budete svjesni i ukoliko ih budete znali iskoristiti. Oslanjat ćete se na vlastitu intuiciju. Dobit ćete priliku stjecanja materijalne dobiti povezanu s uvjetima plačanja, povečanjem troškova te pravno-imovinskim poslovima. Za neke radikalne odluke koje priželjkujete duže vrijeme trebat će Vam gotovo godinu dana iz razloga što prije jednostavno niste osjetili da je pravi trenutak za takvu odluku. Ugovorit ćete jako važne poslove koje će u potpunosti promijeniti Vaš način življenja. Potražite sreću, nije daleko od Vas!

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Zvijezde sugeriraju da će ova godina biti prožeta iskrenim i jasnim vezama, mirom i uravnoteženošću. Dakako, pojedini će događaji otvarati pojedina pitanja čije će rješavanje bitno utjecati na stvaranje mira i harmonije. Privlačit ćete osobe koji traže zaštitu, stoga bio to flert ili ne, promislite dobro u što se upuštate.
Postoji mogućnost da osobe u dugogodišnjim vezama počinju osjećati teret. U februaru/veljači i martu/travnju 2014. godine imat ćete priliku srest se sa osobom koje će u Vama pobuditi velike emocije i strast. Moguće je da se iz tih susreta rodi strasna ljubav. Istovremeno, moguće su poteškoće sa postojećim partnerom naročito zbog nedostatka razumijevanja. Iz tog razloga veoma je bitno poboljšati komunikaciju sa osobom koju volite. Uz to, morat ćete biti strpljivi i tolerantni što će Vam se visestruko isplatiti. Ukoliko ste u nedefiniranoj emotivnoj vezi, ljeto 2014. godine donijetiće Vam jasniju sliku sopstvenih želja i ambicija.
Sretne okolnosti koje ste proživjeli prošle godine oslobodit će Vas stresa i pružiti odušak Vašem živčanom sistemu ali bez obzira na to, trebat ćete materijalnu pozadinu kako biste se održali na nogama. Utjecaj Saturna i Jupitera omogućit će Vam da posatnete svjesni postignutog te da usmjerite svu snagu u pravome smjeru. Oslanjat ćete se na vlastitu intuiciju te na taj način dobit priliku korisnu za vas i osobe bliske Vama.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Energetska razine u 2014. godini biće na neophodnom nivou. Ipak, s vremena na vrijeme, osjetiti ćete da morate usporiti životni tempo kako biste mogli izbalasnirati pojedine faze tokom godine. Utjecaj Marsa i Saturna uzrokovat će averziju napram bilo kakvih sastanaka, masovnih okupljanja i prenapučenih događaja. Septembar/rujan 2014. godine bit će odlično vrijeme da se napunite novom kreativnom energijom. Uticaj Marsa i Sunca sugerisat će Vam da osjetite brigu za zdravljem te ćete se uspjeti riješiti nekih ovisnosti kako biste poboljšali i očuvali svoj zdravstveni i energetski potencijal. 

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Nećete moći dugo izdržati zajedno, no kad budete odvojeni, osjećat ćete veliku prazninu. Oboje ćete biti ljubomorni i posesivni, a pojavit će se i problemi za koje ste mislili da su zauvijek pokopani. I karijera će biti prepreka skladnom suživotu.
BIK: Svojom mirnoćom i pozitivnim stavom pomoći će vam da stabilizirate emocije i okrenete se budućnosti. U svakom trenutku znat ćete što ožete očekivati i zbog toga ćete se osjećati sigurnije. I jedan i drugi izbjegavat ćete rizik i drastične promjene.
BLIZANCI: Ljubavna veza između vas dvoje bit će teško ostvariva, ali ne i nemoguća. Blizanac će biti nestašan i prevrtljiv, rado će flertovati s drugima i lako sklapati poznanstva - za razliku od vas koji ćete prema većini biti suzdržani i nepovjerljivi.
RAK: U jednom trenutku bit ćete bliski, a već u drugom daleki i namrgođeni. Rak neće biti uvijek otvoren u izražavanju osjećaja i naklonosti, dok ćete vi često tražiti iglu u plastu sijena. Ne komplicirajte situacije koje bi se mogle dobro razvijati.
LAV: Neki nemir uvući će se u vas ljubavni odnos. Strah od monotonije nagnat će Lava da potraži malo uzbuđenja u solo izlascima ili putovanjima s prijateljima. U određenoj mjeri to ćete mu tolerirati, no osjetite li da je prešao granicu - bit će dramatično.
DJEVICA: Očekuje vas godina uzbuđenja i uzburkanih strasti, ali i velikog duhovnog i mentalnog razumijevanja. Okupirat će vas zajedničko rješavanje egzistencijalnih pitanja, a opustiti putovanja, izleti u prirodu, vrtlarstvo i ubiranje plodova zemlje.
VAGA: Pred vama je krizna godina. Nemojte misliti da ćete profitirati budete li se ponašali kao da vam nije stalo. Ako doživite razočaranje, teško ćete oprostiti partneru i dati mu drugu šansu, iako će vam srce govoriti da trebate iscrpiti sve mogućnosti.
ŠKORPION: Iz mjeseca u mjesec vaša će veza biti sve stabilnija. Napokon ćete jasno pokazati što želite, a oboje ćete biti prilagodljiviji i spremni na male ustupke. Upoznate li se u drugoj polovini godine, brzo ćete shvatiti da ste stvoreni jedno za drugo.
STRIJELAC: Ovaj će partner u vašu svakodnevnicu unositi dašak vedrine i bezbrižnosti. Svojim će optimizmom odagnati vaše strahove i sumnje ili će ih barem svesti na razumnu mjeru. Na početku godine pazite da vam se obitelj previše ne petlja u odnos.
JARAC: Odbijat ćete njegovo udvaranje i nećete pokazivati naklonost. Možda ćete se i upustiti u površan odnos, ali ubrzo biste mogli ustanoviti da on ipak nije vaš tip idealnog partnera. Ako ste u braku, doći će do pomanjkanja ljubavi i nježnih dodira.
VODENJAK: Svakodnevna komunikacija će vam biti važnija od seksa i tjelesne privlačnosti. Sviđat će vam se Vodenjakov smisao za humor, a ono što bi vam inače smetalo, nećete ni primjećivati. U drugoj polovini 2013. godine planove bi vam mogao pokvariti bivši partner.
RIBE: Ljubavni život postaje sve uzbudljiviji, ponovno ćete osjetiti veliku strast i potrebu da se što više zajedno. Uspijete li se malo opustiti, i intuitivno ćete se moći dobro sporazumjeti. Rado ćete se družiti s prijateljima i ugošćavati drage ljude.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA