Vladajuća planeta: Sunce
Element: Vatra
Kvalitet: stalan
Boja: žuta, zlatna, narančasta
Dragi kamen: rubin
Kovina: zlato
Cvijeće: suncokret, neven
Drveće: palma, lovor, naranča i limun
Bilje i začini: šafran, ljuta metvica, ruzmarin
Hrana: riža, med, žitarice
Životinje: visoka divljač, divlje mačke
Voli: luksuz, estradu, lov, klađenje
Ne voli: poniženje, ograničenja, odricanje, tajne
Ključne riječi: snaga, kreacija, ponos, dostojanstvo, vodstvo, moč, zapovjedništvo, hrabrost, ambicioznost, velikodušnost, taština, teatralnost, otvorenost, elegancija, prijateljstvo,  netolerancija, snobizam...

OPĆE NAPOMENE: Vaša zvijezda u 2017. vinut će se u najveće visine i zasjati kao nikad prije! Pratit će vas nevjerojatna sreća, a vi ćete se zbog toga osjećati kao prava rock zvijezda što toliko priželjkujete i zaslužujete. Prvu polovicu godine iskoristite za rad na samima sebi na unutarnjoj i duhovnoj razini jer trebali biste imati na umu da će druga polovica godine biti puna iznenađenja kako niste mogli zamisliti ni u najluđim snovima.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Potrebno je da imate na umu da Vas očekuje pomalo naporna godina na emotivnom planu. Ako su problemi u braku ili u ljubavnoj vezi počeli u veljači/februaru 2016. godine, dok je planeta Merkur boravila u Vodoliji, morat ćete da donesete konačnu odluku o tome da li želite da ostanete sa partnerom ili ćete da se definitivno rastanete. Koju god odluku da donesete, prihvatite svoj dio odgovornosti, ali imajte na umu da je uvijek moguće i kajanje. Proljećni period donosi novu stabilnost, kao i mogućnost da postojeće veze prerastu u nešo više i stabilnije. Ako priželjkujete novu ljubav, iskoristite povoljan period za zaljubljivanje dok planeta Venera boravi u vašem znaku, od kraja kolovoza/avgusta i tokom rujan/septembra. Onima koji su u dugoj vezi jesen donosi stare razmirice, ali i neke osobe iz prošlosti. Dobro razmislite prije nego što se upustite u obnovu stare ljubavi, posebno ako je u pitanju paralelna veza. Ako ste slobodni, sredinom godine ćete upoznati osobu koja će zauzeti veoma važno mjesto u vašem životu, ali sa kojom morate do kraja godine proći dva krizna perioda.

KARIJERA I POSAO: Astrolozi smatraju da biste tokom prvih mjeseci 2017. godine trebali sumirati sve dosadašnje poslovne (ne)uspjehe i detaljno razraditi planove za ovogodišnje poslovn poduhvate. Pošto imate "zvjezdanu" podršku oličenu u trigonu koji vam dolazi preko planete Saturna iz Strijelca, i sekstilu planete Jupitera iz Vage, vrijeme je da napravite još jedan ozbiljan korak naprijed u svojoj profesionalnoj karijeri. Slobodno se oslonite na proverene prijatelje i dokazane saradnike. Krajem srpnja/jula, ulaskom  planete Mars u vaš znak, sve stvari dobijaju na brzini, pa su moguće i razne poslovne komplikacije. Bitno je do kraja rujna/septembra da sprovedete promjene koje se tiču karijere, jer aspekt koji vam pruža podršku tada prestaje. Naročito je povoljno povezivanje sa inostranim firmama na poslovnom planu, a možete imati uspjeha i ukoliko tražite posao u inostranstvu. Od listopada/oktobra budite oprezniji prilikom sklapanja novih poslovnih ugovora i novčanih ulaganja, posebno ako se bavite privatnim poslovima.


Horoskop 2017

Ubaci na Facebook