Vladajuca planeta: Mars, Pluton
Element: Vatra
Kvalitet: dominantan, glavni
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Kovina: zeljezo, celik
Cvijeće: cicak, kozja krv
Drveće: cetinari
Bilje i začini: koorusica, crvena paprika u prahu
Hrana: hmelj, luk, poriluk
Životinje: ovce, ovnovi
Sretni brojevi:
1 i 9

Kjučne riječi: hrabrost, liderstvo, izdrzljivost, optimizam, odlucnost, avantura, prkos, agresivnost, zavist, ljubomora, natjecanje, uzbuðenje, brzina, uniforma...
Ne voli: rutinu, povrsnost, pridike, ustupke


Za Ovnove će ovo biti godina uspona i padova, pomiješanih osjećanja i rezultata. Tokom prvih mjeseci bićete anksiozni, čak i bjesni, uprkos tome što će vam se dešavati i neke lijepe stvari.

Između vas i članova vaše porodice pojaviće se distanca, naročito kada je u pitanju muški dio rodbine - otac ili brat. Savjetujemo vam da budete oprezni i s pažnjom posmatrate sve što se dešava oko vas. Izvjesni su i finansijski problemi, pa ćete biti ubijeđeni da vam se život potpuno urušava na svim poljima. Zbog toga morate biti jaki i uporni.

Ipak, i pored svega, na momente ćete osjećati snagu i samopouzdanje, zahvaljujući kojim ćete uspjevati da idete korak po korak naprijed. Postoji mogućnost da se situacija na poslu značajno poboljša - da pronađete sjajan novi posao ili da napredujete na starom. Kraj godine očeluje vas novčana dobit i sjajan period za ulaganje ili kupovinu neke nekretnine.

Ukoliko je bilo problema sa zdravljem, očekuje se da se oni srede do ljeta 2019, ali bi trebalo da se pozabavite vježbanjem i zdravijom ishranom, ako želite da ostanete zdravi i da izgledate lijepo.

U drugoj polovini godine, godišnji horoskop Ovnovima predviđa mogućnost ostvarenja svih želja. Pripremite se - moguć je veliki novčani izdatak koji će imati veze sa porodicom, poput putovanja ili neke svečanosti.

Kako se godina bude približavala kraju, osećaćete sve više mira i pozitivnosti iznutra, što će vam konačno donijeti olakšanje od briga. Tada ćete osjetiti potrebu da riješite sve nesuglasice sa bliskim osobama, u čemu ćete i uspjeti.

Imaćete i veliku želju da što više putujete, a mnogi Ovnovi želiće i da se presele u drugi grad, ili čak državu zbog bolje plaćenog posla.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN: Iskre visokog napona obećavaju uzbudljive trenutke u spavaćoj sobi, ali i moguće žučne svađe, pa i pred tuđim očima. Munjevito ćete stupiti u brak ili se rastati i pronaći novog partnera. Nakon sukoba s roditeljima neki će potražiti novi životni prostor.
BIK: Naći ćete se u procijepu između ambicija i karijere te obitelji. Guranje privatnog života u drugi plan dovest će vas u nezgodnu situaciju. U drugoj polovini 2013. godine Bik će biti vaš najbolji saveznik u pitanjima novca i zarada. Nadopunjavat ćete se u poslu.
BLIZANCI: Doživljavat ćete ga kao najboljeg prijatelja sve do lipnja/juna. Znat će kako vam pristupiti i što reći da bi vas udobrovoljio. Bit ćete kreativan tim, razmjenjivati zanimljive ideje i dijeliti srodne interese. Od prijateljstva do ljubavi bit će malen korak.
RAK: Bit ćete zaokupljeni materijalnim pitanjima, širenjem imovine i ulaganjem u životni prostor. Već postojeća napetost među vama doživjet će vrhunac u drugoj polovini 2013. godine. Bit će dana kad će vas moći iživcirati i pogledom. Moguć je raskid odnosa.
LAV: Usmjerit ćete se na profesionalno napredovanje, no kad otkrijete neke skrivene stvari, u vama će  se nešto prelomiti. Lako ćete primijetiti jedno drugo na prvi pogled i poželjeti ga za prijatelja ili partnera. Put do cilja neće biti lišen određenih prepreka.
DJEVICA: Zajedničkim snagama uspijevaćete u poslovnim naumima i plamovima. Vaša spremnost na rizik u kombinaciji s njenim procjenama uvećaće šanse za uspjeh. Ako smatrate da je u ljubavi budućnost nemoguća, obzirno joj to stavite do znanja, naročito ako ste muškarac.
VAGA: Čudan period - nećete moći s njom, ali ni bez nje. Igra toplo-hladno i stalne mijene zagrljaja, prepirki i svađa iscrpit će vas oboje. Isplatit će vam se ekipni i intelektualni rad, bavljenje nekretninama, trgovinom i financijama. Osluškujte intuiciju i djelujte po njenom diktatu.
ŠKORPION: Iako bi se na prvi pogled moglo činiti da ste vi predvodnik i da držite sve konce u rukama, konačna pobjeda bit će njegova ili nejna, zavisno jeste li zena ili muškarac. Poslovni tandem bit će dobar: koordinirat ćete rad drugih i pokretati nove perspektivne poslove. Ako vam je šef, uživat ćete njegovu zaštitu i podršku.
STRIJELAC: Već i pomisao da ga imate za prijatelja ili partnera ispunjavat će vas zadovoljstvom i srećom. Ukazat će vam na nove poslovne ponude i pomoći će vam da ih ostvarite. Ako ste ljubavni partneri ili rođaci, vaše će povjerenje u njega biti poljuljano, ali samo privremeno, nikako zauvijek.
JARAC: Nemojte mu se suprotstavljati, ne želite li se naći na udaru njegove oštre kritike, osobito ako vam je šef. Njegova riječ bit će posljednja i u poslu i u ljubavi. Zahvaljujući njemu, poradit ćete na obrazovanju, stručnom usavršavanju ili poznavanju jezika. I u tome ćete uspjeti.
VODENJAK: Istaknut ćete se kreativnim zamislima i bićete ambiciozni i prodoran tandem. Možete se do lipnja/juna nadati ljubavi i uživajte u njoj. No, vaš bi odnos u drugoj polovini 2013. godine mogao skrenuti u vode u kojima se nećete najbolje snalaziti, a to će u vama izazvati nezadovoljstvo.
RIBE: Činiće se na prvi pogled da se u vašem odnosu ne događa baš ništa posebno. Promjene će se dogoditi gotovo preko noći. Mogli biste dobiti od nje ono što želite, no ne mislite da će to proći bez žrtava. U zajedničkim poduhvatima očekujte pomoć osobe iz inozemstva.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

POGLEDAJTE VAŠ ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU ROĐENJA

HOROSKOP PO SATU ROĐENJA

LJUBAVNA SLAGALICA