Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Kvalitet: glavni
Boja: nebesko plava, srebrna, bijela
Dragi kamen: biser
Kovina: srebro
Cvijeće: medvjeđa šapa, bijelo cvijeće
Drveće: drveće s mnogo biljnog soka
Bilje i začini: kamenika, sporis, estragon
Hrana: mlijeko, riba, voće i povrće
Životinje: životinje s ljušturom

Voli: porodicu, dom, more, književnost...
Ne voli: neslogu, psovke, provokacije, kompjutere...

Ključne riječi: nježnost, radenost,  ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost,  zaštitnički,  plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

OPĆE NAPOMENE: Ostavit ćete iza sebe probleme, brige i nezadovoljstva i napokon dahnuti dušom. Astrolozi smatraju da je protekla godina za Vas bila veoma naporna, jer ste se poprilično mnogo zalagali za poboljšavanje financijske situacije. Zeljeli ste da promijenite zivotne trendove, ali ste se poprilično kretali u krugu. Sve što ste do sada radili i ulagali trud, tokom 2014. godine će Vam se višestruko vratiti. Poslovna strana Vašeg života biće i dalje nestabilna, ali ćete biti mnogo zadovoljniji i smireniji. Isplatit će Vam se veliki trud u ostvarivanju novih projekata i ciljeva.
I dalje ćete posao shvatati kao izazov, a upravo to će Vam donijeti neočekivanu sigurnost i samopouzdanje. Osobe koje su u vezi obraćat će manje pažnje na svog partnera, jer će biti preokupiranim drugim sadrzajima i temama. Moguce su i povremene ljubavne romanse.
Nemojte dopustiti otuđenje i  udaljavanje, već razgovarajte s partnerom te podrobnije upoznajte njegove želje. Slobodnim Rakovima će ljeto 2014. godine donijeti priliku da upoznaju nekog posebnog u koga će se zaljubiti. Uživati ćete uvažavanje okoline tokom cijele 2014. godine, a razlog tome jest što zračite dobronamjernošću i samopouzdanjem.
Morati izbjegavati kršenje zakonskih normi, a veliku pozornost obratite na radnu okolinu, odnosno Vaše poslovne kolege ili konkurenciju. Tokom maja/svibnja 2014. godine osjećati ćete umor i bezvoljnost te biste morali obratiti više pozornosti na probavne organe i metabolizam.
Opća astrološka poruka: sve za što ste se zalagali i gradili tokom 2013. godine, u ovoj 2014. godini će Vam se vratiti na pozitivan način i u svim sferama života.

PLANETARNI SKLAD: Zahvaljujući planetarnom aspektu i Vašem osobnom životnom i radnom iskustvu i spremnosti na nove izazove, u 2014. godini ćete s lakoćom pronalaziti rješenja za sve probleme koji Vam iskrsnu, što će u konačnici upotpuniti Vaš život i učinit ga uzbudljivijim. Uticaj Urana omogućit će Vam da budete jako požrtvovni i usredotočeni na krajnje ciljeve. Interakcija s okolinom otvorit će Vam sva vrata te ćete dobiti direktnu priliku da ostvarite zacrtane ciljeve. Planeta Pluton će uticat na Vaše raspoloženje te u Vama buditi nostalgična raspoloženja. Uticaj Jupitera probudit će u Vama želju za svekolikim napredtkom. Nemojte gledati u prošlost, okrenite se budućnosti!

KARIJERA I FINANCIJE: Astrolozi kažu da ćete očetkom godine osjećat potrebu za financijskom stabilnosču, mnogo većom nego li prethodne godine. Sve su prilike da će Vam uticaji planete Jupiter u 2014. godini donijeti samopouzdanje i aktivniju komunikaciju s okolinom. To će Vam omogućiti lakšu realizaciju željenih projekata. S druge strane, višak samopouzdanja omogućit će Vam da istupite izvan standarda te da se doslovno "igrate s vatrom" a da se pri tome ne opečete. Ipak, izbjegavajte nepotrebne rizike, naročito one koji iziskuju zaobilaženje moralnih normi ili kršenje zakona. Ne posuđujte novac te pažljivo ispunjavajte formulare i potpisujte poslovne i druge ugovore. Uticaj Urana omogućit će Vam da budete jako požrtvovni i usredotočeni na krajnje ciljeve. Obratite pažnju na obaveze koje Vas očekuju u jesen 2014. godine.
Sredinom 2014. godine započet ćete raditi na novim projektima koji će istiskivat veliki trud i zalaganje te potrebu za okretanjem, odnosno prihvaćanjem novih i većih odgovornosti. Kao nikada do sada, morat ćete biti koncentrirani i usredotočeni, a naročito ćete morati iskoristiti vlastitu kreativnu snagu bez obzira na posljedice. Taj će izazov izazvati u Vama povećanje samopouzdanja i očvrščivanje karaktera. Ukoliko se bavite trgovinom, imat ćete priliku obaviti dobre poslove te sklopite ugovore jako pogodne za Vas. Imat ćete uspjeha u poljima istraživanja. Od presudne važnosti na Vaš poslovni život tijekom cijele 2014. godine bit će samoinicijativa, stoga poduzmite nešto!

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Ove ćete godine više surađivati s Vama bliskim i dragim osobama. Prije svega sa osobama u koje imate povjerenje i u koje ste se uvjerili da Vas ne bi nikada ostavili na cjedilu ili izdali. Vaš će ljubavni život biti usko povezan s financijama te ćete iz tog razloga, ovisno o situaciji, imati velike izdatke ili biti jako skromni što se tiče trošenja novca. Osnovno pravilo kojeg ćete se morati držati je to da ne dopustite osjećajima da se mješaju sa financijskom stranom života. Budite racionalni. Astrolozi smatraju da ćete u 2014. godini posvetiti puno manje pažnje Vašem odnosu s partnerom nego li prijašnje godine. Zbog prirode posla Vašeg partnera, njegovih ambicija i želja, živjet ćete odvojeno neko vrijeme, a ta će Vam odvojenost omogućiti da sagledate Vašu vezu iz drugačije perspektive. Vi od Vašeg partnera očukujete da Vam ponajprije bude podrška i prijatelj. Zbog toga je potrebno da izraziti svoje mišljenje jasno i glasno kako ne bi došlo do novih nesporazuma.
Ovo je veoma vazno da znate - tokom oktobra/listopada 2014. godine, utjecaj planete Venere će uzrokovati malu dozu skepse i nepovjerenja u vašu vezu. Dajte sve od sebe kako biste riješili taj problem te kako nebiste  prouzrokvali otuđenost ili prekid veze. Ako niste u vezi, ljeto 2014. biće jako plodno vrijeme za mnogobrojne avanture i buđenja strasti. Nemojte se izolirati.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Astrološka analiza Vašeg horoskopskog znaka najavlju je da će početkom godine utjecaj Plutona, Merkura i Venere utjecat će na stimuliranje Vašeg metabolizma. Zahvaljujući tome, sjećat ćete se poletno, energično te bez dlake na jeziku prema okolini. Svakodnevne vježbe, inspiracija i optimizam, uticat će pozitivno na Vas, mada ćete tokom maja/svibnja 2014. imati fazu izrazitog umora. Tokom januara/siječnja i februara/veljače 2014. godine savjetujemo Vam da posjetite Vašeg liječnika te napravite detaljnu analizu zdravstvenog stanja, a naročito probavnih organa. 

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Nepredvidljivost Ovna i nedostatak smirenosti osjetit ćete u prvim kontaktima, a to vam neće biti privlačno. Ako ste u poslovnom odnosu s njim ili je Ovan član vaše obitelji, oboružajte se strpljenjem. Tijekom proljeća mogući su burni i neugodni trenuci.
BIK Cijenit ćete pažnju i brigu kojom vas Bik obasipa, uživat ćete u njegovom društvu. Vaš će odnos biti ugodan, topao i iskren, ali nećete biti sasvim sigurni što on od vas želi. Možda mu je potreban poticaj ili romantičan trenutak da vam pokaže što osjeća.
BLIZANCI Vaši nespojivi svjetovi sada se mogu poprilično približiti, osobito ako vas vežu zajednički interesi. Odlično ćete surađivati, dobro se nadopunjavati ako ste dio istog tima, između vas će se razviti prijateljstvo. Pravo povjerenje s vaše strane ipak će izostati.
RAK Trudite se prikazati u najboljem mogućem svijetlu ako želite osvojiti Raka. Ipak, svaka neiskrenost ili pokušaj manipulacije brzo će vaš odnos dovesti u pitanje. Ne zaboravite da on zna sve vaše trikove i da se neće potpuno prepustiti ako vam ne vjeruje.
LAV Zanimljivo prijateljstvo u kojem poštujete razlike između vas može vam donijeti uzbudljive i ugodne trenutke. Divit ćete se njegovoj društvenosti, sigurnosti i tome kako vas uvijek zna oraspoložiti. Ipak, ne zaljubljujte se u njega, teško ćete ga zadržati!
DJEVICA Oprezna Djevica napokon će dočekati da joj posvetite više pažnje. Zavodit će vas, ugađati vam i truditi se da zadrži vašu pažnju. Ako i vi ne osjećate isto, nemojte joj davati lažnu nadu. Možete joj uvijek otvoren reći što mislite i kako se osjećate!
VAGA Za vaš odnos potrebna je velika vještina, a vi u ovom periodu niste skloni kompromisima. Izbjegavat ćete druženje s njom ako se često žali ili od vas traži usluge. Ukoliko ste vezani obiteljskim sponama, odlično ćete surađivati na rješavanju obiteljskih poteškoća.
ŠKORPION Između vas će se razviti iskrena, trajna ljubav, potpuna predanost i snažna strast. Divit ćete se jedno drugome, vi Škorpionu zbog snage, a on vama zbog prilagodljivosti. Zajedno sada možete sve što želite, ništa ne može narušiti vaš savršeni sklad.
STRIJELAC Veseli Strijelac će vam pomagati svojim savjetima i iskrenim uvidima. Možda ćete uz njegovu pomoć promijeniti odnos prema novcu, riješiti neki dug ili početi bolje zarađivati. Zahvalno ćete primati njegove darove znajući da ništa ne očekuje za uzvrat.
JARAC Nedostatak prilagodljivosti i zamaranje detaljima često će vas izbacivati iz takta. Vaš odnos koji je inače blizu savršenstva sada može prolaziti kroz kušnje jer vi želite promjene, a on ih se pribojava. Postanite vi njemu oslonac kao što je on bio vama!
VODENJAK Teško razumijete želje Vodenjaka, njegov način komunikacija vam je naporan. Pokušajte u njemu vidjeti i dobre strane, ne osuđujte ga jer se trenutno suočava s problemima. Ako ste dugogodišnji prijatelji, pomozite mu i zauzmite se za njega!
RIBE Nježna zaljubljenost između vas lako se može pretvoriti u sjajnu ljubavnu vezu. Ako to želite, morate na sebe preuzeti odgovornost i usmjeravati vaš odnos. Ona će vam se prepustiti i od vas očekivati da pronađete najbolje rješenje za sve što ju uznemiruje. 

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

 

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA