Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Kvalitet: glavni
Boja: nebesko plava, srebrna, bijela
Dragi kamen: biser
Kovina: srebro
Cvijeće: medvjeđa šapa, bijelo cvijeće
Drveće: drveće s mnogo biljnog soka
Bilje i začini: kamenika, sporis, estragon
Hrana: mlijeko, riba, voće i povrće
Životinje: životinje s ljušturom

Voli: porodicu, dom, more, književnost...
Ne voli: neslogu, psovke, provokacije, kompjutere...

Ključne riječi: nježnost, radenost,  ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost, zaštitnički,  plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

OPĆE NAPOMENE: U prvoj polovici godine iskoristite dobru sreću koju vam donosi Jupiter u vašem znaku prije nego se u srpnju/julu preseli u znak Lava. Nemojte strahovati da će vam tada u potpunosti ponestati sreće u životu. Naime, u srpnju/julu počinje za vas vrlo povoljno jednogodišnje razdoblje što se tiče financija zbog čega bi se počevši od ljeta vaša financijska situacija mogla jako poboljšati.

KARIJERA I POSAO: Planete su početkom godine, nakon Merkurovog okreta i ulaska direktnim hodom u znak Jarca, pozicionirane tako da ćete neometano moći da ostvarite profesionalne ciljeve. Ipak, budite oprezni ako ne radite sami, jer znak Jarca i planeta Merkur u njemu ukazuju na nepouzdanost nekih kolega ili saradnika. Do listopada/oktobra Jupiter u vašem četvrtom polju naglašava imovinske aspekte te ukazuje na povoljnosti rekonstrukcije ili kupovine novog stambenog prostora ili neke nekretnine. Ujedno ovaj aspekt nagovještava da postoji povoljnost vezana za privatni posao. Kritičan period počinje boravkom Marsa u vašem znaku, tokom lipnja/juna i srpnja/jula, jer donosi potrebu za promjenama ali ne i jasan cilj, pa će mnoge odluke izgledati kao da se donose na ruletu. Sljedeći dobar podsticaj, pružiće vam ulazak planete Jupitera u znak Škorpije i aktiviranje vodenog trigona ka vašem astrološkom znaku. Ovaj period povoljan je za rješavanje statusnih pitanja i generalno za sve ostale poduhvate od listopada/oktobra pa do kraja 2017. godine.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Da li znate da vas početak 2017. godine i boravak  planete Merkur u vašem sedmom polju čini poprilično kolebljivim na emotivnom planu. Astrološki aspekti ukazuju da ste se zaglavili u situaciji u kojoj se baš i ne osjećate onako kako biste željeli, iako nemate motiv za bilo kakvu veću promjenu u svom životu. Morali biste da se odlučite šta želite i šta zaista osjećate prema svom partneru ili partnrki. Kolovoz/august bit će mjesec perioda kada je stanje vezano za emotivni i ljubavni život u idealnoj ravnoteži, i kada možete uskladiti očekivanja i ostvarenje vaših potajnih želja. Ovaj period je takođe veoma povoljan i za one koji su slobodni, jer im uvećava šanse za brak i pronalaženje idealnog partnera na duže staze. Ova jesen će biti obilježena aspektima koji zahtijevaju stabilnost i koji svaku ljubavnu ili prijateljsku vezu zasnovanu na privremenim odnosima diskredituju pa će jedan dio pripadnika ovog horoskopskog znaka, proći kroz nove izazove ali  promjene u emotivnom životu.


Horoskop 2017

Ubaci na Facebook