Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Kvalitet: glavni
Boja: nebesko plava, srebrna, bijela
Dragi kamen: biser
Kovina: srebro
Cvijeće: medvjeđa šapa, bijelo cvijeće
Drveće: drveće s mnogo biljnog soka
Bilje i začini: kamenika, sporis, estragon
Hrana: mlijeko, riba, voće i povrće
Životinje: životinje s ljušturom

Voli: porodicu, dom, more, književnost...
Ne voli: neslogu, psovke, provokacije, kompjutere...

Ključne riječi: nježnost, radenost,  ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost, zaštitnički,  plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

OPĆE NAPOMENE: Mnogi s pravom misle da je Raka jako teško razumjeti. On je po prirodi strpljiv, nježan, beskrajno drag i umiljat, strpljiv slušač, sve dok ga ne taknete tamo gdje je najtanji, a to su njegovi osjećaji i emocije prema drugim ljudima. On je povezan sa četvrtom kućom zodijaka, a to je polje doma, obitelji, majke i majčinstva, pa su s time i sami previše emotivni i vezani za sve i svakoga ko im se nalazi u životu, a teško otpuštaju nekoga od sebe, bez obzira na to što su povrijeđeni do srži. Rakovi su dosta nervozne osobe, sklone autodestrukciji i melankoliji, te ih prati glas da su samosažaljivi i previše osjetljivi za sve osim za sebe, jer jedino svoje greške ne vide.
Oni su vodeni znak i njima vlada Mjesec koji ih čini promjenljivima poput oceanskih struja. Rak je moćan i jak znak koji se kreće ispod one vidljive površine koju prikazuje svijetu. U njegovoj se glavi rađa mnoštvo ideja i kroz njegove svjetove rijetko ko može i zna prolaziti, jer su njegovi obrambeni zidovi visoki poput najveće kule koja ih štiti od vanjskog svijeta koji je za njih zao i okrutan. Svoje kućno ognjište smatra svojim pravim i jedinim utočištem od tih vanjskih utjecaja, pa će nerijetko ostati jako vezan za majku cijeli svoj život, što će ga činiti slabim prema ženama općenito, tako da se često veže za krive osobe-majke. Jaka mu je imaginacija, često pati od unutarnjih strahova i depresija, pa se tada povlači u svoje unutarnje svjetove u strahu od povrede.
Kod muškarca Raka izuzetno je važno da pronađe dobru osobu za sebe, nježnu i skrbnu za njegove unutarnje borbe i destrukcije, a u isto vrijeme mora biti i provokativna i izuzetno seksipilna da Rak ne bi zagledavao oko sebe u potrazi za boljim primjerkom. Naime, taj dio njegovog karaktera ne može nitko nikada promijeniti i u pravilu nisu vjerni svojim ženama. Žena Rak znatno je senzibilnija od bilo koje druge žene (osim možda žene Strijelca), pa ćete je uvijek prepoznati po vitkoj i skladnoj figuri, njegovanom tijelu, plavoj i bujnoj kosi, obavezno vezanu prstenom na ruci i sa mnogo dječje graje oko sebe. U tome svemu ona posebno uživa, a posebno u svojoj izraženoj ženstvenosti.

ŽIVOT U 2016.: Naši astrolozi smatraju da ste ranije bili znatno senzitivniji i osetljiviji, ali sada ste nekako ojačali i ono što je za pohvalu više se rukovodite zdravim razumom nego osjećanjima. Vama će izazov predstavljati da obuzdate svoj bijes u određenim situacijama koje će se tokom 2012. godine, same od sebe, nametnuti. To se posebno odnosi na posao, jer ćete na neke saradnike biti ljuti, koje ste smatrali prijateljima i povjerljivim osobama, a shvatićete da su Vas nekorektno ogovarali iza leđa. Ipak, skoncentrišite se na sebe, svoje potrebe i onim što Vas čini srećnima i opuštenima. Cijelom svijetu se ne može ugoditi i ne pokušavajte da budete ono što niste samo da biste se dopali drugima. April/travanj i maj/svibanj biće period kada ćete se najviše zabavljati. To su mjeseci za provod i relaksaciju. Ipak, naši Van astrolozi savjetuju da budite pažljivi tokom ciele godine jer ćete se iscrpljivati, pa postoji rizik da nedjelje provedete bolesni, u krevetu zbog virusa i gripa.
Tokom cijele 2016. godine bićete izuzetno optimistični i puni samopouzdanja po pitanju ostvarenja uspjeha u svemu što započnete. Sve postojeće nesporazume u porodici riješićete zahvaljujući Vašem otvorenom, dobronamjernom i iskrenom pristupu, ali bi trebalo da budete znatno agresivniji na poslu i da se ne plašite da iskažete svoje mišljenje. Dobro bi bilo da slušate svoj unutrašnji glas koji će Vas savjetovati šta i kako treba da činite i koristite svoje vještine kako biste pridobili podršku okoline u kojoj zivite.

KARIJERA I POSAO: Ova je godina izrazito povoljna za poslovno napredovanje Rakova. Dokazat ćete se u poslovnom okruženju te na temelju uspješno obavljenih obaveza napredovat ćete u karijeri. Iako ste po naravi veoma oprezni I nenametljivi, povoljan uticaj planeta omogućit će Vam brzo i efikasno rješavanje svih problema koji Vam iskrsnu u poslovima kojim se budete bavili. Mogla bi Vas zamara rutina te ćete tijekom 2015. godine biti primorani pronaći poslovne modele i načine rada koji će Vam omogućavati veću fleksibilnost u radu. Što se tiče poslovnog okruženja i osoba s kojima surađujete, nema razloga da budete zabrinuti: tokom 2015. godine će Vam kolege biti veoma naklonjene i podržavat će Vas u svim poslovnim planovima i projektima.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Tokom 2016. godine Rakove koji su u vezi očekuje relatvno mirna godina, iako će strast će izbijati iz Vas. Dobro je da ćete Vi biti ta osoba koja će dominirati u vezi i koja će sve planirati. Partner će Vas pratiti u korak i samo klimati glavom. Romantične trenutke očekujte u februaru/veljaći. Ipak, kako niti jedna godina ne može da prođe bez trzavica i ljubavnih prepirki i svađa, Vas će ta sitacija zadesiti u danima oko 7. novembra/studenog. To neprijatnosti će uglavnom snaći one Rakove koji imaju zajedničke poslovne planove sa osobom koju vole. Ukoliko želite da sačuvate vezu, rješavanju problema pristupite krajnje racionalno.
Rakovi koji su sami neka očekuju vezu sa osobom koja je suprotna njihovom temperamentu. Vi ste ti koji ste energični i pomalo divlji, pa ćete se smiriti pored mirne, tihe i povučene persone. Ipak, obratite pažnju da ne uletite u vezu sa nekim ko Vas nije dostojan i ko bi Vas samo vukao nazas ili iskoristio. Strpljenje i promoćurnost će biti ključni da ne napravite kobnu grešku. Idealan period za istinsku ljubav je u mjesecu maju/svibnju. Naši astrolozi Vam savjetuju da budete obazrivi od sredine godine ako započinju nove veze, jer u tom periodu teško da ćete pronaći kompatibilnog partnera.

KARIJERA I POSAO I NOVAC: Rakovi koji su zaposleni će imati jako uspješnih projekata, pogotovo oni koji imaju privatan biznis. Novca će biti dovoljno, da ne bismo rekli na pretek, pa ćete tokom 2016 godine zadovoljno trljati ruke. Očekujte visoku zaradu već krajem decembra/prosinca. Ono na šta treba da se fokusirate jeste da ulažete u svoje zaposlene i da ih češće novčano nagrađujete. Budite darežljivi, jer to će Vam se višestruko isplatiti. Na poslu izbegavajte svađe i konflikte, osim ako Vas neko otvoreno i direktno napadne. Ne branite se izgovorima i ne izvinjavajte se nikome, već jasno stavite do znanja koji su Vaši postignuti poslovni uspjesi. Što je najvažnije ne saginjite glavu i poštujte sebe.
Do oktobra/listopada 2016. ostvarenje Vaših ciljeva zavisiće od bliskih kolega sa kojima sarađujete. Trebalo bi da budete izuzetno precizni kada svoje zahtjeve izlažete svojim saradnicima. U posljednja tri mjeseca očekujte da ćete moći samostalno da odlučujete i dovršavate sve projekte. Planete su u tom periodu pozicionirane tako da ćete neometano moći da ostvarite profesionalne ciljeve bez ikakvih prepreka. Financije će Vam biti odlične na početku godine ali će se vremenom pojaviti opasnosti od pretjeranog trošenja. Špvedite o tome računa.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Moraćete da budete pažljivi prema sebi tokom cijele 2016. godine, jer će Vas previše aktivnosti potpuno iscrpjeti. Posebno morate da obratite pažnju na svoje mentalno zdravlje u periodu od marta/ožujka do jula/srpnja, inače Vam prijeti opasnost od nervnog sloma upozorava godišnji horoskop za 2016. godinu. Aktivnosti na otvorenom i bavljenje sportom pomoći će vam da poboljšate kondiciju. Zbog toga bi se Rakovi trebali aktivnije da bave sportom i da odlaze u prirodu. Izuzetno bi Vam dobro došlo plivanje i vožnja biciklom.

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Nepredvidljivost Ovna i nedostatak smirenosti osjetit ćete u prvim kontaktima, a to vam neće biti privlačno. Ako ste u poslovnom odnosu s njim ili je Ovan član vaše obitelji, oboružajte se strpljenjem. Tijekom proljeća mogući su burni i neugodni trenuci.
BIK Cijenit ćete pažnju i brigu kojom vas Bik obasipa, uživat ćete u njegovom društvu. Vaš će odnos biti ugodan, topao i iskren, ali nećete biti sasvim sigurni što on od vas želi. Možda mu je potreban poticaj ili romantičan trenutak da vam pokaže što osjeća.
BLIZANCI Vaši nespojivi svjetovi sada se mogu poprilično približiti, osobito ako vas vežu zajednički interesi. Odlično ćete surađivati, dobro se nadopunjavati ako ste dio istog tima, između vas će se razviti prijateljstvo. Pravo povjerenje s vaše strane ipak će izostati.
RAK Trudite se prikazati u najboljem mogućem svijetlu ako želite osvojiti Raka. Ipak, svaka neiskrenost ili pokušaj manipulacije brzo će vaš odnos dovesti u pitanje. Ne zaboravite da on zna sve vaše trikove i da se neće potpuno prepustiti ako vam ne vjeruje.
LAV Zanimljivo prijateljstvo u kojem poštujete razlike između vas može vam donijeti uzbudljive i ugodne trenutke. Divit ćete se njegovoj društvenosti, sigurnosti i tome kako vas uvijek zna oraspoložiti. Ipak, ne zaljubljujte se u njega, teško ćete ga zadržati!
DJEVICA Oprezna Djevica napokon će dočekati da joj posvetite više pažnje. Zavodit će vas, ugađati vam i truditi se da zadrži vašu pažnju. Ako i vi ne osjećate isto, nemojte joj davati lažnu nadu. Možete joj uvijek otvoren reći što mislite i kako se osjećate!
VAGA Za vaš odnos potrebna je velika vještina, a vi u ovom periodu niste skloni kompromisima. Izbjegavat ćete druženje s njom ako se često žali ili od vas traži usluge. Ukoliko ste vezani obiteljskim sponama, odlično ćete surađivati na rješavanju obiteljskih poteškoća.
ŠKORPION Između vas će se razviti iskrena, trajna ljubav, potpuna predanost i snažna strast. Divit ćete se jedno drugome, vi Škorpionu zbog snage, a on vama zbog prilagodljivosti. Zajedno sada možete sve što želite, ništa ne može narušiti vaš savršeni sklad.
STRIJELAC Veseli Strijelac će vam pomagati svojim savjetima i iskrenim uvidima. Možda ćete uz njegovu pomoć promijeniti odnos prema novcu, riješiti neki dug ili početi bolje zarađivati. Zahvalno ćete primati njegove darove znajući da ništa ne očekuje za uzvrat.
JARAC Nedostatak prilagodljivosti i zamaranje detaljima često će vas izbacivati iz takta. Vaš odnos koji je inače blizu savršenstva sada može prolaziti kroz kušnje jer vi želite promjene, a on ih se pribojava. Postanite vi njemu oslonac kao što je on bio vama!
VODENJAK Teško razumijete želje Vodenjaka, njegov način komunikacija vam je naporan. Pokušajte u njemu vidjeti i dobre strane, ne osuđujte ga jer se trenutno suočava s problemima. Ako ste dugogodišnji prijatelji, pomozite mu i zauzmite se za njega!
RIBE Nježna zaljubljenost između vas lako se može pretvoriti u sjajnu ljubavnu vezu. Ako to želite, morate na sebe preuzeti odgovornost i usmjeravati vaš odnos. Ona će vam se prepustiti i od vas očekivati da pronađete najbolje rješenje za sve što ju uznemiruje. 

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

 

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA