Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Kvalitet: glavni
Boja: nebesko plava, srebrna, bijela
Dragi kamen: biser
Kovina: srebro
Cvijeće: medvjeđa šapa, bijelo cvijeće
Drveće: drveće s mnogo biljnog soka
Bilje i začini: kamenika, sporis, estragon
Hrana: mlijeko, riba, voće i povrće
Životinje: životinje s ljušturom

Voli: porodicu, dom, more, književnost...
Ne voli: neslogu, psovke, provokacije, kompjutere...

Ključne riječi: nježnost, radenost,  ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost, zaštitnički,  plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

OPĆE NAPOMENE: Mnogi s pravom misle da je Raka jako teško razumjeti. On je po prirodi strpljiv, nježan, beskrajno drag i umiljat, strpljiv slušač, sve dok ga ne taknete tamo gdje je najtanji, a to su njegovi osjećaji i emocije prema drugim ljudima. On je povezan sa četvrtom kućom zodijaka, a to je polje doma, obitelji, majke i majčinstva, pa su s time i sami previše emotivni i vezani za sve i svakoga ko im se nalazi u životu, a teško otpuštaju nekoga od sebe, bez obzira na to što su povrijeđeni do srži. Rakovi su dosta nervozne osobe, sklone autodestrukciji i melankoliji, te ih prati glas da su samosažaljivi i previše osjetljivi za sve osim za sebe, jer jedino svoje greške ne vide.
Oni su vodeni znak i njima vlada Mjesec koji ih čini promjenljivima poput oceanskih struja. Rak je moćan i jak znak koji se kreće ispod one vidljive površine koju prikazuje svijetu. U njegovoj se glavi rađa mnoštvo ideja i kroz njegove svjetove rijetko ko može i zna prolaziti, jer su njegovi obrambeni zidovi visoki poput najveće kule koja ih štiti od vanjskog svijeta koji je za njih zao i okrutan. Svoje kućno ognjište smatra svojim pravim i jedinim utočištem od tih vanjskih utjecaja, pa će nerijetko ostati jako vezan za majku cijeli svoj život, što će ga činiti slabim prema ženama općenito, tako da se često veže za krive osobe-majke. Jaka mu je imaginacija, često pati od unutarnjih strahova i depresija, pa se tada povlači u svoje unutarnje svjetove u strahu od povrede.
Kod muškarca Raka izuzetno je važno da pronađe dobru osobu za sebe, nježnu i skrbnu za njegove unutarnje borbe i destrukcije, a u isto vrijeme mora biti i provokativna i izuzetno seksipilna da Rak ne bi zagledavao oko sebe u potrazi za boljim primjerkom. Naime, taj dio njegovog karaktera ne može nitko nikada promijeniti i u pravilu nisu vjerni svojim ženama. Žena Rak znatno je senzibilnija od bilo koje druge žene (osim možda žene Strijelca), pa ćete je uvijek prepoznati po vitkoj i skladnoj figuri, njegovanom tijelu, plavoj i bujnoj kosi, obavezno vezanu prstenom na ruci i sa mnogo dječje graje oko sebe. U tome svemu ona posebno uživa, a posebno u svojoj izraženoj ženstvenosti.

ŽIVOT U 2015.: Bit ćete jako sretni u mnogim aspektima. Godina 2015. će osobama rođenim u horoskopskom znaku Rak biti prožeta poletom i pojačanom aktivnošću. Bit ćete spremni ići doslovno do samoga kraja kako biste ostvarili vlastite zamisli i ideje. Povoljan položaj planeta omogućit će Rakovima da steknu nova financijska sredtva te postignu značajan napredak u emocijonalnom životu. Ova, 2015. godina bit će povoljna za umjetnički nastrojene Rakove jer će moći pronoći optimalnu dozu inspiracije i samoizražavanja. Upoznat ćete nove ljude te stvoriti nova prijateljstva, a jako je izgledna i poslovna suradnja sa osobama koje ste nedavno upoznali. Utjecaj Neptuna i Plutona stimulirat će ishitreno donošenje odluka. Stoga trebate znati stati na loptu, razmisliti i racionalno ocjeniti kojim putem želite ići. Zbog povećanog poslovnog angažmana i obima posla koji će Vam biti ponuđen, potpuno ćete zanemariti tjelovježbu i fizičke aktivnosti, a to nikako nije dobro. Morate naći vremena za fizičku i umnu relaksaciju.

KARIJERA I POSAO: Ova je godina izrazito povoljna za poslovno napredovanje Rakova. Dokazat ćete se u poslovnom okruženju te na temelju uspješno obavljenih obaveza napredovat ćete u karijeri. Iako ste po naravi veoma oprezni I nenametljivi, povoljan uticaj planeta omogućit će Vam brzo i efikasno rješavanje svih problema koji Vam iskrsnu u poslovima kojim se budete bavili. Mogla bi Vas zamara rutina te ćete tijekom 2015. godine biti primorani pronaći poslovne modele i načine rada koji će Vam omogućavati veću fleksibilnost u radu. Što se tiče poslovnog okruženja i osoba s kojima surađujete, nema razloga da budete zabrinuti: tokom 2015. godine će Vam kolege biti veoma naklonjene i podržavat će Vas u svim poslovnim planovima i projektima.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Oni koji nisu u braku najvjerovatnije će se vjenčati tokom 2015. godine ukoliko im to bude cilj, a oni koji su u problematičnom braku uspjet će da pronađu način kako da primire situaciju i ožive ljubav. Osobe koji već neko vrijeme žele dijete napokon će ostvariti tu svoju želju. I za slobodne Rakove ova će godina biti uspješna. Zabavaljat ćete se sa prijateljima, a imat ćete priliku upoznati novu osobu koja će Vam se iz prve svidjeti. Rakovi u emocijonalnoj vezi trebali bi poraditi na socijalizaciji i druženju, naročito početkom godine. Zvjezdani sklad obečava da će Rakovi biti veoma uspješni naročito u drugoj polovici 2015. godine - od septembra7rujna do decembra7prosinca - kada će biti prepuni optimizma i ljubavnih strasti. Preporučujemo otvoreni razgovor sa partnerom kako biste razriješili neke davno načete probleme.

NOVAC: Što se tiče osoba rođenih u horoskopskom znaku Raka, 2015. godina bit će vrijeme sreće i zadovoljstva. Nudit će Vam se zarada iz izvora na koji niste računali. Nemojte je zanemariti ili odbiti. Doduše, morat ćete donijeti pojedine teške i rizične odluke, ali će se Vaša hrabrost nakraju isplatiti I time ćete dokazati da možete biti veoma uspješni. Ne bi bilo nikako dobro da ulazite u nepotrebne troškove I rizične novčane transakcije. Zbog toga svakako nastojite ublažiti i kontrolirati Vaš potrošački instinkt, naročito u drugoj polovici 2015. godine kad Vam se mogu nametnuti neke varljive i sumnjive financijske transakcije.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Astrološka analiza Vašeg horoskopskog znaka najavljuju da će tokom čitave 2015. godine razina kreativne i stvaralačke energije biti na zavidnom nivou, a položaj za Vas bitnih planeta pridonijet će stabilnom psiho-fizičkom stanju zbog novog vala protoka vitalne energije kroz Vas organizam. Osjetit ćete se poletno kao nikaka do sada, a pružit će Vam se prilika da se konačno odmorite i opustite od poslovnih aktivnosti. Iako će Vaša fizička forma biti na zavidnoj razini, morat ćete uložiti dodatni napor  u uravnotežavanju vlstitog psihičkog stanja. Zbog toga bi Vam tokom cijele godine dobro došle neke duhovne vježbe!

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Nepredvidljivost Ovna i nedostatak smirenosti osjetit ćete u prvim kontaktima, a to vam neće biti privlačno. Ako ste u poslovnom odnosu s njim ili je Ovan član vaše obitelji, oboružajte se strpljenjem. Tijekom proljeća mogući su burni i neugodni trenuci.
BIK Cijenit ćete pažnju i brigu kojom vas Bik obasipa, uživat ćete u njegovom društvu. Vaš će odnos biti ugodan, topao i iskren, ali nećete biti sasvim sigurni što on od vas želi. Možda mu je potreban poticaj ili romantičan trenutak da vam pokaže što osjeća.
BLIZANCI Vaši nespojivi svjetovi sada se mogu poprilično približiti, osobito ako vas vežu zajednički interesi. Odlično ćete surađivati, dobro se nadopunjavati ako ste dio istog tima, između vas će se razviti prijateljstvo. Pravo povjerenje s vaše strane ipak će izostati.
RAK Trudite se prikazati u najboljem mogućem svijetlu ako želite osvojiti Raka. Ipak, svaka neiskrenost ili pokušaj manipulacije brzo će vaš odnos dovesti u pitanje. Ne zaboravite da on zna sve vaše trikove i da se neće potpuno prepustiti ako vam ne vjeruje.
LAV Zanimljivo prijateljstvo u kojem poštujete razlike između vas može vam donijeti uzbudljive i ugodne trenutke. Divit ćete se njegovoj društvenosti, sigurnosti i tome kako vas uvijek zna oraspoložiti. Ipak, ne zaljubljujte se u njega, teško ćete ga zadržati!
DJEVICA Oprezna Djevica napokon će dočekati da joj posvetite više pažnje. Zavodit će vas, ugađati vam i truditi se da zadrži vašu pažnju. Ako i vi ne osjećate isto, nemojte joj davati lažnu nadu. Možete joj uvijek otvoren reći što mislite i kako se osjećate!
VAGA Za vaš odnos potrebna je velika vještina, a vi u ovom periodu niste skloni kompromisima. Izbjegavat ćete druženje s njom ako se često žali ili od vas traži usluge. Ukoliko ste vezani obiteljskim sponama, odlično ćete surađivati na rješavanju obiteljskih poteškoća.
ŠKORPION Između vas će se razviti iskrena, trajna ljubav, potpuna predanost i snažna strast. Divit ćete se jedno drugome, vi Škorpionu zbog snage, a on vama zbog prilagodljivosti. Zajedno sada možete sve što želite, ništa ne može narušiti vaš savršeni sklad.
STRIJELAC Veseli Strijelac će vam pomagati svojim savjetima i iskrenim uvidima. Možda ćete uz njegovu pomoć promijeniti odnos prema novcu, riješiti neki dug ili početi bolje zarađivati. Zahvalno ćete primati njegove darove znajući da ništa ne očekuje za uzvrat.
JARAC Nedostatak prilagodljivosti i zamaranje detaljima često će vas izbacivati iz takta. Vaš odnos koji je inače blizu savršenstva sada može prolaziti kroz kušnje jer vi želite promjene, a on ih se pribojava. Postanite vi njemu oslonac kao što je on bio vama!
VODENJAK Teško razumijete želje Vodenjaka, njegov način komunikacija vam je naporan. Pokušajte u njemu vidjeti i dobre strane, ne osuđujte ga jer se trenutno suočava s problemima. Ako ste dugogodišnji prijatelji, pomozite mu i zauzmite se za njega!
RIBE Nježna zaljubljenost između vas lako se može pretvoriti u sjajnu ljubavnu vezu. Ako to želite, morate na sebe preuzeti odgovornost i usmjeravati vaš odnos. Ona će vam se prepustiti i od vas očekivati da pronađete najbolje rješenje za sve što ju uznemiruje. 

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

 

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA