Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter
Element: Voda
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: ljubičasta, srebrna, njezna more-zelena
Dragi kamen: mjesečev kamen ili hematit
Kovina: titanij ili kositra, bronza, lim
Cvijeće: lopoč
Drveće: vrba, smokva, sve drveće koje raste uz vodu
Bilje i začini: cikorija, lipa, mahovina
Hrana: krastavac, bundeva, repa, salata, dinja
Životinje: sisavci koji vole vodu, sve vrste riba
Voli: prirodu, umjetnost, romantiku, vodu
Ne voli: nasilje, hladnoću, disciplinu, oružje
Ključne riječi: nejasno, dojmljivo, maštovito, sklad,  intuitivno, nesebičnost, osjećajnost, romantika, nježnost, pažljivost, nadahnuće, dubina, požrtvovanost, kolebljivost, neurednost, mazohizam, izgubljenost         

OPĆE NAPOMENE: Za osobe rođene u horoskopskom znaku Riba, 2014. godina bit će prepuna dobrog raspoloženja, veselja i ljubavi. Dakako, ljubavna situacija bit će gotovo pa idilična, a i okolina će zamjetiti Vašu atraktivnost i zračenje pozitivnom energijom. U poslovnom aspektu dostići ćete sve zacrtane ciljeve te upornim i vrijednim radom zaslužiti brojne pohvale poslovnih suradnika. U ljubavi, Vi ste idealist, a 2014. godina će Vam omogućit ispunjavanje emotivih želja i potreba.
Puno ćete razgovarati sa partnerom te mu iskreno moći iznijeti svoja razmišljanja i stavove što će on znati prihvatiti čime će Vaš odnos u konačnici biti uvelike pospješen. Slobodne Ribe će krajem rujna 2014. godine doživjeti egzotičan susret sa osobom suprotnog spola te ukoliko odluče prihvatiti ponudu, svakako neće požaliti.
U narednoj 2014. godini, morati ćete razriještiti financijske probleme koje imate iz 2013. godine. Prethodno rečeno znači da morate uvesti značajne mjere štednje što će Vam u početku biti teško ali krajem godine uvidjet ćete da se sav trud ipak isplatio. Nemojte brzopleto donositi važne odluke.
Godina 2012. će za sve osobe rođene u znake RIBA biti izuzetno uzbudljiva. Prva tri mjeseca 2014. godine obećavaju idiličnog raspoloženja. Privlačit ćete druge osobe, a odnos s partnerom bit će harmoničan. Pronaći ćete nadu i prilike za ostavrivanje Vaših snova i želja. Iako će na emotivnom plana sve biti fantastično, u prva tri mjeseca 2014. godine, naročito u februaru/veljači, osjetit ćete nedostatak novca, odnosno financijske neprilike, koje ćete znati umjesno prevazici. Pojedine situacije zahtjevat će uvođenje kompromisa u Vaš život što ćete znati napraviti.

PLANETARNI SKLAD: Ovo bi moglo biti bitno za sve osobe rodjene u horoskopskom znaku Riba: tokom 2014. godine utjecaj Saturna prouzrokovaće u Vama popriličan strah od odbijanja u ljubavi koji vučete još iz prošlosti. Ukoliko ne budete cjepidlaka i ukoliko ne budete srljali u detalje, osjećat ćete izuzetnu potrebu za povjerenjem u osobu koju volite. To nikako neće biti vrijeme za donošenje važnih odluka, te bi bilo dobro da se tako i ponašate.

KARIJERA I FINANCIJE: Poslovno druženje i socijalizacija bit će Vaše najbolje oružje i odlika unutar radne okoline. Imat ćete sposobnost sa sigurnošću definirati ulogu i zadaće suradnika s kojima komunicirate te znat ćete ih navesti da rade i djeluju u skladu s Vašim očekivanjima. Pregovori u sferi trgovine bit će iznimno uspješni te zahtjevati od Vas da se uzdignete na višu razinu. Usprkos što će Vaši konkurenti dat sve od sebe da Vas spriječe, odlučno ćete moći dostići sve Vaše ciljeve. Rješavanjem spornih situacija postat ćete još uspješniji. Ukoliko ste u potrazi za poslom, u jesen 2014. pružit će Vam se odlična prilika. Slušajte intuiciju!
Početkom 2014. godine morat ćete riješiti značajna fianancijska pitanja. U tome ćete razdoblju razumno trošiti novac te razmišljati o Vašim budućim potrebama. U drugoj polinivini 2014. godine bit ćete jako ekonomični te pokušati riješiti financijska pitanja vezana uz mjesto stanovanja, namještaj ili auto. Nećete imati sposobnost pretvaranja Vaših ideja u realnost. Moguća su nagovoranja i provokacije od strane nekih osoba što će prouzrokovati nerealno i nepotrebno trošenje financijskih sredstava. Nemojte prenagliti s trošenjem većih količina novca. Vrijeme je Vaš saveznik te preporučujemo da prespavate važne odluke.

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Astrolozi tvrde da ce Vaša prirodna težnja ka idealiziranju ljubavi i emocija omogućit će Vam da ostvarite Vaša najskrivenija očekivanja. U prva tri mjeseca 2014. godine, Vaš će partner željeti postaviti granice. Pokušat ćete razviti vezu na način da izrazite partneru koje osobine Vi priželjkujete da on ima. Tijekom tog razdoblja krasit će Vas magnetska privlačnost. Na drugu ruku, utjecaj Saturna prouzročit će u Vama strah od odbijanja koji vučete još iz prošlosti. Ukoliko ne budete srljali u detalje, osjećat ćete izuzetnu potrebu za povjerenjem u partnera. To nikako neće biti vrijeme za donošenje važnih odluka. Trebali biste prije sagledati cijelu sliku pa tek kada proanalizirate sve, donijeti sud. Ukoliko niste u vezi, postoji mogućnost povremenih avantura, kao i jedan egzotičan susret. Nećete požaliti!

ZDRAVLJE I VITALNOST: Astrolozi kažu da Vas očekuje miran i harmoničan kraj 2014. godine uspomoć ćega ćete postati snažniji i hrabriji što će, paradoksalno, u Vama probuditi "borbene" instinkte za samoodržanje. Smjer koji ste u životu odabrali biće ispravan pa i Vaše psihičko raspoloženje biće stabilno. Što se tiče fizičkog nivoa dobro bi bilo da u zivot uvedete relaksirajuće sportove – plivanje ili biciklizam. Povedite računa o probavnom i respirativnom trakt. Jesen bi Vam modla donijeti probleme sa probavom. Dobo bi bilo da napravite analizu krvi i da u ishranu uvedete sto više povrća i voća.

ODNOS S DRGIM ZNAKOVIMA
OVAN Možda se vaš način na koji iskazujete privrženost, odanost i ljubav, razlikuje od njegovog, ali to ne znači da ne znate voljeti ili da te razlike nisu pomirljive. Proljeće vam donosi nove uvide. Bit će burno i izazovno.
BIK Odlična godina za vaš odnos, zato budite aktivni i iskoristite prilike koje će vam omogućiti da produbite bliskost, a ljubav koju osjećate živite što potpunije i intenzivnije. Odgovarat će vam njegova stabilnost.
BLIZANCI Teže ćete pronalaziti kompromise, a svatko bi mogao vući na svoju stranu. Moguće je da vas neka zbivanja dodatno razdvoje. Eventualni prekid ljubavi s voljenom osobom nikako neće biti konačan. Ljeto bi moglo donijeti nastavak priče.
RAK Bit ćete izvrstan par. Sjajno ćete se nadopunjavati, voljet ćete slične stvari i često se sporazumijevati bez mnogo riječi. On će biti jednako romantičan i osjećajan kao i vi. Ako ste sami, možda upravo jed Rak osvoji vaše srce.
LAV Tokom cijele 2013. godine imat ćete veliki utjecaj na njega, ali vam on to neće nikako željeti priznati jer bi se time morao nečega odreći, a na to neće biti spreman. Okolnosti će se promijeniti u vašu korist tijekom druge polovine godine.
DJEVICA Njezina racionalnost i potreba da svaku stvar stavi na svoje mjesto, vama kao osobi od osjećaja koji u sebi nosi kreativni nered, neće biti shvatljiva. No, uz malo truda uspjet ćete pronaći pravi način.
VAGA Veza s osobom ovog znaka mogla bi biti dovoljno komplicirana, da će vam u jednom trenu naprosto postati preveliki zalogaj, s kojim nećete znati što činiti. Lako je moguće da odlučite krenuti dalje.
ŠKORPION Pozitivni planetarni utjecaji omogućuju vam da napredujete kao par, no hoćete li iskoristiti prilike koje će vas u tome poticati, ovisit će o vašim odlukama. Zajedno ćete biti jači i djelotvorniji.
STRIJELAC Zbivanja će se otrgnuti vašoj i partnerovoj kontroli. Premalo pažnje polagat ćete na vaš odnos, a previše se baviti nekim vanjskim i nebitnim pitanjima. To bi vas moglo udaljiti jedno od drugoga. Poduzmite nešto da se to ne dogodi!
JARAC Vi ćete njemu ucijepiti osjećajnost, odnosno pomoći mu da shvati važnost srca, dok će on biti onaj toliko dobrodošao uteg koji će vas 'spuštati na zemlju' i pomoći vam da ostvarite svoje ideje i planove.
VODENJAK I ove godine bićete skladan par, naravno pod uvjetom da vam je stalo do odnosa i da u njega ulažete sebe. Vaš partner bi u drugoj polovini godine mogao biti više posvećen poslu, budite mu podrška.
RIBE Neptun vas može vinuti u osjećajne visine, ali i grubo prizemljiti pokojim razočaranjem, kada se razmaknu zavjese iluzija. Volite se nježno i toplo, ali ne zaboravite na važnost intelektualnog razumijevanja.

 

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA