Vladajuća planeta: Neptun, Jupiter
Element: Voda
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: ljubičasta, srebrna, njezna more-zelena
Dragi kamen: mjesečev kamen ili hematit
Kovina: titanij ili kositra, bronza, lim
Cvijeće: lopoč
Drveće: vrba, smokva, sve drveće koje raste uz vodu
Bilje i začini: cikorija, lipa, mahovina
Hrana: krastavac, bundeva, repa, salata, dinja
Životinje: sisavci koji vole vodu, sve vrste riba
Voli: prirodu, umjetnost, romantiku, vodu
Ne voli: nasilje, hladnoću, disciplinu, oružje
Ključne riječi: nejasno, dojmljivo, maštovito, sklad,  intuitivno, nesebičnost, osjećajnost, romantika, nježnost, pažljivost, nadahnuće, dubina, požrtvovanost, kolebljivost, neurednost, mazohizam, izgubljenost         

OPĆE NAPOMENE: Ribe su dvanaesti, posljednji znak zodijaka koji vlada poljem tajnih odaja u čovjeku, našim unutrašnjim strahovima i duševnim raspoloženjima. To je negativan, ženski znak, vodeni po prirodi i promjenljive kvalitete.
Astrolozi su već odavno utvrdili njedno pravilo koje vlada medju horoskopskim znakovima - ako je Ovan početak svega, sa Ribama se sve završava. One su posljednje poglavlje zvjezdanog svoda, one zatvaraju krug života sa smrću, uskrsnućem i novom inkarnacijom, pa stoga i simboliziraju znak koji najavljuje reinkarnaciju i novou rođenje. Kao i svi ostali vodeni znakovi (Rak i Škorpion), Ribe imaju izrazitu mogućnost spoznavanja ljudske psihe i imaju velike mogućnosti da su od rođenja ili da postanu vidovite ako se dovoljno potrudi da otvore svoju dušu, upravo za sve ono što se smatra onostranim.
Ribama vlada Neptun, planet mistike, iluzije i misterije, te ih odmalena daruje lukavost i romantičnost na svim poljima. Nerjetko ćete Ribe vidjeti tužne i melankolične. To je zato što su sklone vezivanju za krive osobe, pa često pate od toga da su nevoljene i nedovoljno shvaćene, pa taman da to i nije istina, oni se takvima vide. Drevni astrolozi su smatrali da je osobama rodjenim u znaku Riba realnost pomalo iskrivljena, Vide samo ono što oni žele vidjeti, a ne ono što jest istina, ali unatoč svemu većina Riba nije žrtva ni rob sopstvenog ega.
Upravo zbog te svoje izuzetne osjetljivosti i nesigurnosti u sebe i u svijet oko sebe, Ribe su često uživaoci u alkoholu, bježeći na taj način od realnosti grubog svijeta u kojem žive. Njihova hipersenzitivnost često ih dovodi do poslova vezanih za psihijatrijsku djelatnost. Naći ćete ih i kao muzičare, dječje psihologe, pedijatre, pjesnike, pisce i nautičare. Najčešće su to vrlo kreativne osobe, maštovite do neslućenih visina, iako pomalo loše u koncentraciji na posao koji obavljaju, pa im najčešće treba mnogo prostora za manevar kada je to u pitanju.
Ukoloiko prevagne utjecaj planete Neptuna na njega, muškarac Riba je preosjetljive prirode, najčepće krhak i nježan, kako izvana tako i iznutra. Ako je Riba krupna tada je pod zaštitom planete Jupitera i u starosti će imati mogućih problema sa nogama i venama. Ribe su – što I nečudi - strašno vezani za vodu i za sve sportove vezane uz vodu i ronjenje, ali često su i planinari, alpinisti i speleolozi. Skloni su porocima, najčešće uzimanju tableta i narkotika.
Žena Riba je stvorena za ljubav i uživanje u njoj. To je prava žena koju muškarci rado primaju u svoje društvo i u svoj život. Ženstvena je, senzibilna, požrtvovna za svoju djecu, vrlo nježna i plačljiva. Voli udoban život. Od svojeg će doma često napraviti besprijekorno čisto i ugodno mjesto za život, urediti ga na moderan, ali opet starinski način. Boje Ribe su: plava i ljubičasta, te zelena.

ŽIVOT U 2015.: Ova godina će za sve osobe rođene u horoskopskom znaku Ribe biti veoma intenzivna po pitanju profesionalnih obaveza što će usloviti da će Ribe tokom 2015. godine biti veoma dinamične, ubrzane, agresivne ali i srčane. Ribe će morati početi rješavati stvari na konstruktivan način, a svako odugovlačenje izvršavanja obaveza može se odrazit na njihov život. Također, Ribe će 2015. godine uvelike napredovati na poslovnom planu ukoliko uspiju normalizirati vlastite emocije, odnosno smiriti svoju narav. Krajem godine – posljednjih mjeseci 2015. - savjetujemo da ozbiljno porazgovarate s partnerom te zajedničkim snagama pronađete rješenja na neke davno načete probleme koji nagrizaju vaše medjusobne odnose I mogli bi krenuti neželjenim tokom.

KARIJERA I POSAO: Ova će godina biti u znaku timskog rada te će Ribe uz pomoć poslovnih suradnika uspijeti odraditi sve poslovne obaveze. Ukoliko radite u uslužnim djelatnostima savjetujemo Vam da se oboružate strpljivošću i tolerantnošću, jer bi Vam se to kasnije moglo višestruko isplatiti. Bez obzira na veliki stres s kojim ćete se – s vremena na vrijeme - suočavati tokom 2015. godinu, planete će Vam biti naklonjeni. Ukoliko niste zadovoljni poslovnom situacijom, savjetujemo da ove godine nipošto ne mjenjate poslovno okruženje.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Astrolozi smatraju da će ljubavna situacija za Ribe u emocijalnoj vezi biti ina vrhuncu tokom čitave 2015. godine. Imat ćete odličnu komunikaciju sa partnerom kojem ćete moći izraziti sve svoje osjećaje, želje, nadanja i strahove. Ribe u nerazjašnjenom emotivnom statusu, ove će godine moći racijonalno odabrati najpovoljnije rješenje za sebe i izabrati put koji bi im mogao nanijeti najmanje boli. Za slobodne Ribe ova je godina jako povoljna za pronalazak idealnog partnera. Naročito povoljno razdoblje odnosi se na kraj 2015. godine kada ćete samouvjereno krenuti u novi emotivni odnos.

NOVAC: Moglo bi se dogoditi da tokom 2015. godine situacija sa vašim financijama bude nestabilna. Sa jedne ćete strane iskorištavati prilike za dodatnu zaradu dok ćete sa druge strane neracionalno trošiti postojeća financijska sredstva. Planete Vam nisu pretjerano naklonjene kada su u pitanju iznenadne i nepredvidjene zarade, ali sredinom godine, tokom ljeta, moguć je ipak iznenadani dobitak na igrama na sreću. Morat ćete donositi mudre odluke te ograničiti trošenje novca na nepotrebne stvari. Imajte samopouzdanja i vjerujte u sebe jer je to jedini način da razriješite probleme koji Vas muče

ZDRAVLJE:  Za razliku od 2014. godine koja je za Ribe bila dosta problematična i depresivna, u 2015. godini očekuje Vas pozitvna zdravstvena situacija. Morat ćete više poraditi na obavljanju fizičkih aktivnosti te bavljenju sportom ili redovnim džogingom, čime ćete moći poboljšati vlastito psihofizičko stanje. Spavajte dovoljno, vježbajte redovito te uvedite uravnoteženu dijetu jer će Vam navedeni procesi i radnje omogućiti nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Izbjegavajte brzu prehranu te prebacite se na organsku hranu i namirnice. Krajem 2015. godine Vas očekuje.


ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA

BIK: Odlična godina za vaš odnos, zato budite aktivni i iskoristite prilike koje će vam omogućiti da produbite bliskost, a ljubav koju osjećate živite što potpunije i intenzivnije. Odgovarat će vam njegova stabilnost.
BLIZANCI Teže ćete pronalaziti kompromise, a svatko bi mogao vući na svoju stranu. Moguće je da vas neka zbivanja dodatno razdvoje. Eventualni prekid ljubavi s voljenom osobom nikako neće biti konačan. Ljeto bi moglo donijeti nastavak priče.
RAK Bit ćete izvrstan par. Sjajno ćete se nadopunjavati, voljet ćete slične stvari i često se sporazumijevati bez mnogo riječi. On će biti jednako romantičan i osjećajan kao i vi. Ako ste sami, možda upravo jed Rak osvoji vaše srce.
LAV Tokom cijele 2013. godine imat ćete veliki utjecaj na njega, ali vam on to neće nikako željeti priznati jer bi se time morao nečega odreći, a na to neće biti spreman. Okolnosti će se promijeniti u vašu korist tijekom druge polovine godine.
DJEVICA Njezina racionalnost i potreba da svaku stvar stavi na svoje mjesto, vama kao osobi od osjećaja koji u sebi nosi kreativni nered, neće biti shvatljiva. No, uz malo truda uspjet ćete pronaći pravi način.
VAGA Veza s osobom ovog znaka mogla bi biti dovoljno komplicirana, da će vam u jednom trenu naprosto postati preveliki zalogaj, s kojim nećete znati što činiti. Lako je moguće da odlučite krenuti dalje.
ŠKORPION Pozitivni planetarni utjecaji omogućuju vam da napredujete kao par, no hoćete li iskoristiti prilike koje će vas u tome poticati, ovisit će o vašim odlukama. Zajedno ćete biti jači i djelotvorniji.
STRIJELAC Zbivanja će se otrgnuti vašoj i partnerovoj kontroli. Premalo pažnje polagat ćete na vaš odnos, a previše se baviti nekim vanjskim i nebitnim pitanjima. To bi vas moglo udaljiti jedno od drugoga. Poduzmite nešto da se to ne dogodi!
JARAC Vi ćete njemu ucijepiti osjećajnost, odnosno pomoći mu da shvati važnost srca, dok će on biti onaj toliko dobrodošao uteg koji će vas 'spuštati na zemlju' i pomoći vam da ostvarite svoje ideje i planove.
VODENJAK I ove godine bićete skladan par, naravno pod uvjetom da vam je stalo do odnosa i da u njega ulažete sebe. Vaš partner bi u drugoj polovini godine mogao biti više posvećen poslu, budite mu podrška.
RIBE Neptun vas može vinuti u osjećajne visine, ali i grubo prizemljiti pokojim razočaranjem, kada se razmaknu zavjese iluzija. Volite se nježno i toplo, ali ne zaboravite na važnost intelektualnog razumijevanja.

 

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA