Vladajuća planeta: Jupiter
Element: Vatra
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: tamnoplava, ljubičasta, tirkizna
Dragi kamen: topaz
Koviana: kositar
Cvijeće: klinčići, turski karanfil
Drveće: lipa, breza, dud, hrast
Bilje i začini: žalfija, anis, balzamika
Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji, divljać
Voli: putovanja, sport, lov, svećanosti
Ne voli: sputanost, statičnost, nepravdu, anarhiju
Kljucne riječi:  slobodno, istraživanje, iskrenost, srdačnost, energičnost, toplina, otvorenost, prijateljstvo, lojalnost, samostalnost, velikodušnost, široko, pravednost, rastrošnost, nerazumnost, površnost...

OPĆE NAPOMENE: Astrolozi predviđaju da će Vas tokom 2014. godine pratit želja da konačno sredite vlastiti život. Bićete uporni i poduzet ćete inicijativu i samouvjereno krenuti ka ostvarivanju vlastitih želja i ciljeva. Razmišljat ćete o karijeri i napredovanju u poslu kojim se bavite, a od početka juna/lipnja možete očekivati veoma dobar razvoj događaja u poslovnom aspektu.
Što se tiče ljubavi, razmišljat ćete o pitanjima i stvarima na koje ne možete uticati ili dobiti jasan odgovor. Veoma je bitno da shvatite da morate prihvatiti kompromise i uvažavati tuđa mišljenja. Vaša će atraktivost dostići vrhunac krajem ljeta 2014. godine, te ukoliko niste u vezi, moguće su kratkotrajne avanture i ljubavne romanse.
Bez obzira što ste se prošle godine uvelike namučili kako biste poboljšali financijsku situaciju, tek krajem 2014. godine vidjet ćete pozitivne pomake. Okolina Vas tokom cijele godine neće ponajbolje prihvaćati, a na Vama jest da je ne osuđujete već da sagledate širu sliku problema i pronađete svrsishodnija rješenja.
Nažalost, nećete uvijek biti iskreni prema sebi. Rastuće obaveze uzrokovaće povećano trošenje energije te ćete dijelom biti suočeni sa povremenim stresnim situacijama s kojim ćete se morati znati nositi. Krajem novembra/studenog i početkom decembra/prosinca 2014. godine osjetit ćete povećanje mentalne energije što će Vam omogućiti koncentraciju i usredotočenost na bitne ciljeve kako biste konačno dovršili ostvarivanje ranije započetih projekata.

PLANETARNI ASPEKT: Ove godine astrološki Vam trendovi obećavaju napredak u životu i mogućnost da sagledate gdje ste griješili te da savladate sve prepreke koje Vam stoje na putu. Utjecaj Jupitera i Plutona omogućit će Vam povećanje optimizma. Pojavit će se ogromna želja za sređivanjem osobnog života.

KARIJERA I FINANCIJE: Zvijezde obećavaju da ćete krenut naprijed te da će to biti odlično vrijeme da svima pokažete koliko ste zapravo talentirani I uspješni. Vaša će karijera biti u središtu Vaših razmišljanja tokom cijele godine. Usprkos tome, nebiste smijeli okolini pokazivati koliki trud zapravo stoji iza Vašeg talenta. Radit ćete ono što mislite da će Vam donijeti najviše koristi, ali ćete povremeno nailaziti na prepreke. Da biste izbjegli opterećenje zbunjujućim informacijama, moraćete znati odvojiti Vaš osobni život od poslovnog kako biste zadržali mentalno zdravlje i odagnali pesimistična raspoloženja. U nekim ćete trenucima doslovno morat stati i porazmislit o učinjenom kako biste pronašli najbolji način da krenete naprijed. Nemojte se opterećivati nevažnim detaljima. Počevši od juna/lipnja 2014. Vaši će Vam projekti početi donositi materijalnu dobit.
Uzevši u obzir prošlu godinu, ove godine nećete osjetiti značajnije financijske probleme. Kako se Vaše financijsko stanje bude poboljšavalo, ne propustite prilike koje će Vam u međuvremenu iskrsavati. Imat ćete mogućnost izbora te Vam savjetujemo da dobro promislite o posljedicama Vašeg izbora. Nećete imati previše strpljenja kako biste stvorili dugoročnu strategiju poslovnog djelovanja. Iako ste se prošle godine dosta izmorili problemima financijske prirode, ove ćete godine htjeti malo i uživati u uspješnim rezultatima poslovnog djelovanja. Utjecaji planeta povremeno će uvjetovat nerazumijevanje sa okolinom u kojoj zivite.

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Početkom 2014. godine "tonalitet" vaše emotivne veze lagano će se promjeniti. Doći će do odredjenih nesporazuma, koje ćete uspješno prevazici, ali naići ćete i na određena nerazumjevanja na koje nećete moći uvijek lako pronaći odgovor. Bpa ipak, bilo da ste u vezi ili ne, pružit će Vam se prilika za jačanje i produbljivanje postojeće veze ili ako ste sami, za pronalazak srodne osobe koja će Vas u svemu podržavati. Pritom je najvažnije da se držite jednog pravila - morate biti otvoreni i spremni za promjene i kompromise. Postat ćete jako atraktivni i zračit ćete pozitivnom energijom, a praznike ćete provoditi u idiličnom ljubavnom okruženju. Iako Vam je važna impresija i izgled, Vi u biti tražite iskrenu I odanu osobu koja zna uživati u malim i jednostavnim životnim stvarima.
Sve u vezi osobnog života i u vezi s sobom  koju volite doživljavat ćete poprilično dramatično. Kretanje planete Pluton uticat će na Vašu težnju da branite interese pojedinih bliskih osoba. Ipak, morat ćete sagledati sliku u cijelini pa se onda odlučivati na pravedno reagiranje. Nećete uvijek prikazivati ono što u sebi osjećate.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Ova će godina od Vas iziskivati puno snage. Neke stvari jednostavno nećete moći izbjeći, a puno ćete snage potrošiti na izvršavanje obaveza. Utjecaj Saturna omogućit će Vam poboljšanje zdravstvenog stanja, ali istodobno probuditi u Vama nekarakterističnu inerntnost. Povremeno ćete biti suočeni sa stresom ali to neće utjecati na Vaše zdravstveno stanje. Tokom oktobra/listopada, novembra/studenog i decembra/prosinca 2014. bićete u punoj formi i osjetit ćete veliko povečanje mentalne energije što će uvelike potaknuti Vašu kreativnost i otvoriti Vam kapije novih veoma profitabilnih ideja. Cijelokupno stanje Vašeg tijela i organizma omogućit će Vam ostvarivanje značajnijih ciljeva.

ODNOSI SA OSTALIM ZNAKOVIMA

OVAN: I dobri i loši trenuci s Ovnom bit će očaravajući za vas. Vjerovat ćete mu u potpunosti, uživati u njegovom temperamentu i neprestano željeti njegovo društvo. Ipak, nikada nećete biti sigurni da stvarno imate njegovu pažnju i iskrene osjećaje.
BIK: Mogu vas zbližiti slični problemi, a najbolje ćete komunicirati ako poslovno surađujete. U Biku ćete otkriti upornost i temeljitost i shvatiti sve prednosti takvog životnog pristupa. Između vas je moguća kratka, ali neobično strastvena avantura.
BLIZANCI: Uvijek kada pomislite da će se vaš odnos stabilizirati i napredovati, Blizanac nestane iz vašeg vidokruga ili se povuče u svoju nedodirljivost, a vi ostanete zbunjeni. Od njega ćete, osobito u prvoj polovini 2013. godine, očekivati više nego što vam on može pružiti.
RAK: Iznenadit će vas odvažnost i poduzetnost Raka, osobito u poslu, pa ćete ga početi vise cijeniti. Ipak, jako teško ćete proniknuti u njegov emotivni svijet. Tajanstvenost koju širi oko sebe povremeno vas jako ljuti i otežava vam otvorenu komunikaciju.
LAV: Pritisnut brigama, Lav ne gubi svoje dostojanstvo, a vi uživate u njegovoj hrabrosti, srčanosti i toplini. Vaš odnos može proći kroz velika iskušenja, ali iskrenost i povjerenje će ostati neupitno. Savršeni partneri i ove godine bez obzira na prirodu odnosa.
DJEVICA: Ako ste dovoljno otvoreni, od Djevice možete mnogo naučiti. Zajednički rad bit će vam ugodan, znat ćete da se na nju uvijek možete osloniti i vjerovat ćete joj potpuno. Pogledajte pažljivije, ispod njenog suzdržanog ponašanja krije se veliko, toplo srce.
VAGA: Zavodit će ona vas, vi ćete se truditi oko nje, ali nikako nećete u isto vrijeme biti u istom raspoloženju. Ako pronađete pravi trenutak, vaš se odnos može pretvoriti u ugodnu i skladnu ljubavnu priču, ali vi morate biti odlučni i učiniti prvi korak.
ŠKORPION: Druženje ili rad sa Škorpionom bit će za vas pravi izazov i veliki ispit strpljenja. Sve dok ga ne upoznate i ne shvatite njegovu potrebu za savršenstvom, činit će vam se da vas nepotrebno muči i samo čeka vaš trenutak slabosti. Prevladajte to!
STRIJELAC: Zajednički ćete snažno proživljavati dobre, ali i neke loše trenutke. Ako osjetite da to umanjuje vašu bliskost, potrudite se i razriješite svaki nesporazum. Vaš odnos uvijek ima puno više dobrih strana, vrijedi se potruditi da ostane potpun i iskren.
JARAC: Nemate strpljenja da proniknete u njegov svijet, a on je više nego inače nepristupačan. Ako budete korektni i iskreni prema njemu možete stvoriti dobro prijateljstvo usprkos razlikama u temperamentu i interesima. Ne sukobljavajte se s njim u poslu!
VODENJAK: Veseo i neopterećen pristup Vodenjaka unosi svježinu u vaš život. Željet ćete biti u njegovoj blizini i pažljivo ćete slušati njegove priče. Od takve zainteresiranosti do zanimljive ljubavne veze samo je mali korak. Učinite ga ako to zaista želite!
RIBE: Riba u vama izaziva nepovjerenje i oprez iako vam je neodoljivo privlačna i zagonetna. Povremeni susreti bit će bajkoviti i ispunjeni posebnom atmosferom, ali to neće biti dovoljno da prekoračite granicu prijateljstva. Ne povjeravajte joj svoje tajne!

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA