Vladajuća planeta: Jupiter
Element: Vatra
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: tamnoplava, ljubičasta, tirkizna
Dragi kamen: topaz
Koviana: kositar
Cvijeće: klinčići, turski karanfil
Drveće: lipa, breza, dud, hrast
Bilje i začini: žalfija, anis, balzamika
Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji, divljać
Voli: putovanja, sport, lov, svećanosti
Ne voli: sputanost, statičnost, nepravdu, anarhiju
Kljucne riječi:  slobodno, istraživanje, iskrenost, srdačnost, energičnost, toplina, otvorenost, prijateljstvo, lojalnost, samostalnost, velikodušnost, široko, pravednost, rastrošnost, nerazumnost, površnost...

OPĆE NAPOMENE:  I dok je prošla godina bila vrijeme izolacije za Strijelca, nova donosi razdoblje bogatog društvenog života. To pripadnicima ovog znaka i odgovara, jer su po prirodi komunikativni, te vole biti okruženi sa što više ljudi. Osjećaj zajedništva je nešto što Strijelcu pruža sigurnost, a zajedništva će biti na pretek u idućih dvanaest mjeseci.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Poslije prilično nestabilnog i napetog siječnja/januara na emotivnom planu, u veljači/februaru postepeno dolazi do smirenja situacije, a moguća je i nova ljubavna veza. Proljeće je povoljno za uspostavljanje boljih odnosa sa partnerom, ali ne i za početak zajedničkog života. Budite opušteniji u ispoljavanju emocija, potrudite se da ugodite partneru. Ukoliko dođe do nesuglasica, razgovarajte o onome što vas muči i zajedno rješite problem. Ne dopuštajte da se nagomilavaju nesporazumi i tihe ljutje. Ljetnji period, posebno kolovoz/avgust i prva nedelja rujna/septembra, kada je vladar vašeg polja emocija, planeta Merkur, opet retrogradna, protiče u znaku nestabilnosti i dvoumljenja oko nekih važnih ljubavnih pitanja. Ukoliko ste slobodni, očekujte značajne promjene u ljubavnom životu, prevashodno u drugoj polovini 2017. godine. Krajem godine imate mogućnost da počnete da živite zajedno sa partnerom ili da svoju ljubav krunišete brakom. Slušajte svoje srce i ne obraćajte pažnju na tuđe komentare.

KARIJERA I POSAO: Prilično ste usporeni, pa nije ni čudo što su vam u 2016. godini  mnoge poslovne šanse nehotice izmicale. Boravak planete Saturn u vašem znaku dodatno će izkomplicirati vasu poslovnu situaciju, uprkos dobrim aspektima sa planetom Jupiter. Ipak, uz pomoć kolega i prijatelja, uspjet ćete da ostvarite zacrtane ciljeve i ostvarite svoje planove. Budite naročito oprezni u periodu od kraja travnja/aprila do početka lipnja/ juna, kada se planeta Mars nalazi u opozitnom znaku Blizanaca i ukazuje na otvorene prepreke, barijere i konfrontacije. Ukoliko smatrate da je neophodno da napravite neke promjene u profesionalnoj karijeri, tada je 2017. godina idealan period za njihovu raelizaciju. Što se finansija tiče, ova godina vam ne donosi novčane probleme, ali uskraćuje i nove mogućnosti za zaradu, pa ćete imati utisak kao da stojite u jednom mjestu. Cio ljetnji period, uključujući i rujan/septembar, prilično je povoljan je za poslovne promene, i to one ozbiljnije i na duže staze. Dobro bi bilo da na vrijeme razmislite o tome.


Horoskop 2017

Ubaci na Facebook