Vladajuća planeta: Jupiter
Element: Vatra
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: tamnoplava, ljubičasta, tirkizna
Dragi kamen: topaz
Koviana: kositar
Cvijeće: klinčići, turski karanfil
Drveće: lipa, breza, dud, hrast
Bilje i začini: žalfija, anis, balzamika
Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji, divljać
Voli: putovanja, sport, lov, svećanosti
Ne voli: sputanost, statičnost, nepravdu, anarhiju
Kljucne riječi:  slobodno, istraživanje, iskrenost, srdačnost, energičnost, toplina, otvorenost, prijateljstvo, lojalnost, samostalnost, velikodušnost, široko, pravednost, rastrošnost, nerazumnost, površnost...

OPĆE NAPOMENE: Astrolici tvrde da je Strijelac jedan od najsretnijih znakova zodijaka. Planeta vladar mu je Jupiter, nositelj sreće i blagostanja i dobrih vibracija, a većina Strijelaca kroz život prolazi poput vjetra, bez zastoja i većih poteškoća. Vrlo su živahne i nemirne prirode, beskrajno radosna bića koja šire svoju dobru energiju na sve ljude oko sebe gdje god da se pojave. Neobično važna stvar u životu su im prijatelji i partneri, bez kojih ne bi mogli živjeti ni pet minuta, borci su za ljudska prava i za pravdu na svijetu spremni su da žrtvuju svoj život, ali su svjesni da sami ne mogu puno napraviti. No, svejedno vrlo čete često naići na Strijelca odvjetnika ili na suca u crnoj dugoj haljini sa vrlo velikim smislom za pravdu i red.
Strelci se vrlo mladi odvajaju od roditelja, jedino u slučaju kada su roditelji bolesni ili stari, pa ih osjećaj dužnosti ostavlja u blizini roditeljskog doma, inače ne. Kada čujete da Strijelac galami, bolje je da se sakrijete negdje gdje Vas je teško pronaći, bez obzira na to što su njegove eksplozije ljutnje jake i dramatične, one su zapravo kratkotrajne i nemaju posljedica na duži period. Samo se maknite taj tren kada ga obuzme ta faza, vratite se za 10 minuta, i sve će biti kao da se ništa nije desilo.
Strijelci vrlo mnogo pažnje polažu svojem zdravlju i posebno zdravlju duha, pa kada vidite u parku osobu toliko zadubljenu u čitanje knjige da ne vidi da po njoj pada kiša, onda je to zasigurno Strijelac u proučavanju neke nove knjige koju je upravo otkrio. Za Strijelce se kaže da su najveći uživatelji u zodijaku i da im je cijeli život podređen blagodetima i životnom komforu. Koriste vrlo skupe i otmjene parfeme s potpisom, nose modernu odjeću, voze skupe i brze automobile, vole novac i sve što ide s njim, a posebice slobodu i nesputanost bilo koje vrste.
Muškarac Strijelac izuzetno je inteligentan i vrijedne prirode, napraviti će sve da si život učini što lagodnijim i sebi i članovima svoje porodice, i nerijetko će raditi i 16 sati dnevno da bi osigurao visoki standard. Pod stare dane naći ćete ga u drvenoj kućici, zabačenoj od svijeta kako danima uživa u prirodi i čita. Vrlo su vitalni, tako da ni u starosti neće izgledati kao njegovi vršnjaci koji su rodjeni u nekim drugim astrološkim znakovima.
Žena Strijelac je organizirana, vesela po svojoj naravi, vrlo simpatična ali i sklona pretjerivanju u kupovini nepotrebnih stvari. Strijelci su vrlo zdrave osobe i nisu često kod liječnika, a skloni su alternativnim načinima liječenja. Boje Strijelaca su smaragdne, tirkizne, zelene i sve nijanse purpurne i posebno kobaltnoplava.

ŽIVOT U 2015: Ove će 2015. godine osobe rođene u horoskopskom znaku Strijelac poboljšati vlastito samopouzdanje i poslovne sposobnosti što će  uveliko rezultirati poboljšanom fizičkom aktivnošću. Imat ćete puno novih ideja, ali prije njihove realizacije dobro promislite i napraviti temeljit plan kako Vam se ne bi dogodilo da doživite neuspjeh. Tokom godine moguće su povremene nesuglasice sa osobom koju volite, ali nemojte dopustiti da vas vaše raspoloženje i trenutačni pesimizam izbaci iz uobičajenog raspoloženja. Nemojte se preforsirati u obavljenju poslovnih obaveza već ostavite vrijeme za odmor, rekreaciju i opuštanje. Kako ćete ove 2015. godine biti jako zokupljeni dobrim poslovnim idejama i projektima, prirodno je da će te provoditi dosta vremena na poslu. Bilo bi dobro da se potrudite da Vam odnos sa saradnicima bude korektan i na zavidnom nivou. Moguć je angažman u humanitarne i dobrotvorne svrhe, a tokom druge polovice 2015. godine mogli biste imati sreće u igrama na sreću.

KARIJERA I POSAO: Samo naprijed - Strijelci će ove godine biti jako angažirani na poslu te su na pomolu nove kooperacije i poslovne suradnje sa osobama u koje imate povjerenje. Strijelci koji se bave umjestnošću ove će godine polučiti zamjetne rezultate i bit će poprilično medijski eksponirani. Tokom druge polovice 2015. godine – od jula/srpnja pa do decembra/prosinca -  moguće su nesuglasnice s nadređenim zbog dinamike izvršavanja poslovnih planova što će u konačnici prouzročiti slabu suradnju sa poslovnim suradnicima. Trebate se više oslanjati na sebe, a ne na druge jer će samo takav pristup polučiti rezultate koji se od Vas očekuju I koje sami priželjkujete.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Strijelci će ove 2015. godine uživati u emocijonalnoj vezi koju su započeli prethodnih godina. Iako će na emocijonalnom planu uglavnom sve štimati, trebate izbjegavati ishitrene i ljuborne reakcije kako ne biste ugrozili mišljenje koje o Vama ima osoba koja Vas voli. Slobodni će Strijelci ove godine biti veoma atraktivni i doslovno zračiti privlačnošću, ali moraju biti izbirljiviji u odabiru partnera poradi nepovoljnog utjecaja koji na njih vrsi planeta Saturna. Strijelcima u vezi savjetujemo da se ponašaju zrelo, mudro, tolerantno i strpljivo, te da provode više vremena sa partnerom. Ukoliko ste sami I ukoliko ne živite u zajednici, preporučujemo da poradite na vještinama socijalizacije i druženju pošto biste na taj način ove godine mogli upoznati zanimljivu osobu.

ZDRAVLJE I VITALNOST: U punoj ste formi i tokom 2015. godine Strijelcima se smiješi odlično zdravstveno stanje sa napomenom da trebaju obratiti pažnju na rekreaciju i odmaranje. Sredinom godine moguće su manje prolazne zdravstvene tegobe vezane za grlo i bronhije. Početkom 2015. godine morate donijeti nekoliko odrednica koje se tiču Vašeg zdravlja koje trebate održavati tijekom cijele godine.

ODNOSI SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: I dobri i loši trenuci s Ovnom bit će očaravajući za vas. Vjerovat ćete mu u potpunosti, uživati u njegovom temperamentu i neprestano željeti njegovo društvo. Ipak, nikada nećete biti sigurni da stvarno imate njegovu pažnju i iskrene osjećaje.
BIK: Mogu vas zbližiti slični problemi, a najbolje ćete komunicirati ako poslovno surađujete. U Biku ćete otkriti upornost i temeljitost i shvatiti sve prednosti takvog životnog pristupa. Između vas je moguća kratka, ali neobično strastvena avantura.
BLIZANCI: Uvijek kada pomislite da će se vaš odnos stabilizirati i napredovati, Blizanac nestane iz vašeg vidokruga ili se povuče u svoju nedodirljivost, a vi ostanete zbunjeni. Od njega ćete, osobito u prvoj polovini 2013. godine, očekivati više nego što vam on može pružiti.
RAK: Iznenadit će vas odvažnost i poduzetnost Raka, osobito u poslu, pa ćete ga početi vise cijeniti. Ipak, jako teško ćete proniknuti u njegov emotivni svijet. Tajanstvenost koju širi oko sebe povremeno vas jako ljuti i otežava vam otvorenu komunikaciju.
LAV: Pritisnut brigama, Lav ne gubi svoje dostojanstvo, a vi uživate u njegovoj hrabrosti, srčanosti i toplini. Vaš odnos može proći kroz velika iskušenja, ali iskrenost i povjerenje će ostati neupitno. Savršeni partneri i ove godine bez obzira na prirodu odnosa.
DJEVICA: Ako ste dovoljno otvoreni, od Djevice možete mnogo naučiti. Zajednički rad bit će vam ugodan, znat ćete da se na nju uvijek možete osloniti i vjerovat ćete joj potpuno. Pogledajte pažljivije, ispod njenog suzdržanog ponašanja krije se veliko, toplo srce.
VAGA: Zavodit će ona vas, vi ćete se truditi oko nje, ali nikako nećete u isto vrijeme biti u istom raspoloženju. Ako pronađete pravi trenutak, vaš se odnos može pretvoriti u ugodnu i skladnu ljubavnu priču, ali vi morate biti odlučni i učiniti prvi korak.
ŠKORPION: Druženje ili rad sa Škorpionom bit će za vas pravi izazov i veliki ispit strpljenja. Sve dok ga ne upoznate i ne shvatite njegovu potrebu za savršenstvom, činit će vam se da vas nepotrebno muči i samo čeka vaš trenutak slabosti. Prevladajte to!
STRIJELAC: Zajednički ćete snažno proživljavati dobre, ali i neke loše trenutke. Ako osjetite da to umanjuje vašu bliskost, potrudite se i razriješite svaki nesporazum. Vaš odnos uvijek ima puno više dobrih strana, vrijedi se potruditi da ostane potpun i iskren.
JARAC: Nemate strpljenja da proniknete u njegov svijet, a on je više nego inače nepristupačan. Ako budete korektni i iskreni prema njemu možete stvoriti dobro prijateljstvo usprkos razlikama u temperamentu i interesima. Ne sukobljavajte se s njim u poslu!
VODENJAK: Veseo i neopterećen pristup Vodenjaka unosi svježinu u vaš život. Željet ćete biti u njegovoj blizini i pažljivo ćete slušati njegove priče. Od takve zainteresiranosti do zanimljive ljubavne veze samo je mali korak. Učinite ga ako to zaista želite!
RIBE: Riba u vama izaziva nepovjerenje i oprez iako vam je neodoljivo privlačna i zagonetna. Povremeni susreti bit će bajkoviti i ispunjeni posebnom atmosferom, ali to neće biti dovoljno da prekoračite granicu prijateljstva. Ne povjeravajte joj svoje tajne!

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA