Vladajuća planeta: Venera
Element: Zrak
Kvalitet: glavni
Boja: nijanse plave, ružičasta
Dragi kamen: safir, žad
Kovina: bakar, bronza
Cvijeće: sve plavo cvijeće, hortenzija, velike ruže
Drveće: jasen, jablan

Bilje i začini: metvica, crvena paprika
Hrana: paradajz, šparoga, kruška, grah
Životinje: gušteri i mali gmizavci

Voli: lijepe manire, eleganciju, ukrase, diplomaciju
Ne voli: surovost, agresivnost, prostotu, pritisak

Ključne riječi: harmonija, estetika,  šarm, humanost, pravednost, diplomatija, kompromis,  društvenost,  obzirnost, neodgovornost, suosjećanje,  smirenost,  krhkost, duhovnost, površnost, patetičnost, koketiranje...

Opste karakteristike: Vaga je sedmi znak Zodijaka, povezan sa simbolizmom broja sedam; simbol sklada i ravnoteže na kozmičkom i duhovnom planu. Za Vagu gotovo sve mora biti odvagano - nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i korektnost. Ponekad ovo dovodi do pozitivnog škrtarenja.

OPĆE NAPOMENE:
Vagu se uvijek može prepoznati na prvi pogled. Vidite li visokog muškarca za kojim se okreću žene na cesti, koji miriše kao da je sada izašao iz najskuplje parfimerije u gradu, i koji je savršeno obrijan i obučen po posljednjoj modi, to je vjerojatno Vaga. I za ženu vrijedi jednako tako isto pravilo, samo što su žene i uz sve ove karakteristike teško prepoznatljive jer su skromne i nenapadne, pa ih se ne zamjećuje u gomili ljudi. No svejedno, jedan od najseksipilnijih i najzavodljivijih znakova zodijaka, svakako su osobe rodjene u astrološkom znaku Vage. Na glasu su i kao najbolji ljubavnici, koji vole formu, vanjski izgled osobe s kojom jesu, znakove pažnje, mirise, svijeće, toplu kupku i zavođenje uz muziku.
U Vaginom domu uvijek ćete naći pregršt dobre glazbe, finu i skupu hranu, lijepe skulpture i slike koje joj ukrašavaju dom i daju joj izgled profinjene osobe, pa makar to i nije uvijek tako. S obzirom da je Vaga poprilično narcisoidna u srcu, obožava kada je pohvalite za izgled nje i njenog doma, i time ste je kupili za dulje vrijeme. Izuzetno su pravedne prirode, na kraju krajeva i simbol im je žena s povezom na očima koja važe pravdu za cijeli svijet, simbol sudstva i odvjetništva.

Ljudi se često vežu za Vage, jer su intuitivne i osjećaju što muči ljude koji ih okružuju, iako nisu baš dobri slušači tuđih problema, ali rado pomaži koliko mogu. Vage se često u životu vežu za krive osobe. To je zato jer su sklone predugom vaganju između nekoliko ponuđenih opcija, a i tada često pogrešno izvažu i naprave si više štete nego koristi, no iz braka vrlo teško izlaze zbog vlastite sramote koju si ne mogu dozvoliti. Vaga nikada nije sigurna koji su to pravi osjećaji u njoj i koga ona to uopće voli. One su i najveći snobovi zodijaka i teško sami sebi pronađu mjeru u životu, pa često pretjeraju u kiču i snobizmu uređujući svoj dom po posljednjoj modi dizajnera bez ukusa. Dobro se slaže sa osobama blage naravi, stoga je privlače Rakovi i Jarci da je smire i vežu uz zemlju da ne leti previsoko. Vaga je nepopravljiv idealist, romantičar i sanjar koji mašta o ljubavi do kraja života i kući na selu sa mnogo djece koja trčkaraju naokolo. Boje Vage su sve plave nijanse, modra i smaragdna. 

ŽIVOT U 2015.: S obzirom na povoljan utjecaj planeta, astrolozi predviđaju da će osobama rođenih u horoskopskom znaku Vaga 2015. godina biti izrazito povoljna i bezbrižna u svim segmentima života. Riješit će se neki problemi vezani uz dom. Moguće je da ćete u ovom razdoblju kupiti neko zemljište ili nekretninu. Ove će godine Vage napredovati emocijonalno i poslovno te biti korak bliže zacrtanim ciljevima i ostvarenju snova. Vaša sklonost ka umjetnosti i muzici općenito, ove će godine biti jako izražena, a moguće je i da ćete ostvariti jedno romantično putovanje u inostranstvo, koje će Vas ispuniti zadovoljstvom.
Vage će u 2015. godini morati razabrati, odnosno odvojiti realnost od sanjarenja kojem su sklone. Moguća je naglašena nestrpljivost na emocijonalnom i poslovnome planu koje će morati zatomiti i ukrotiti vlastitom racijonalnošću i strpljenjem prihvaćajući moguće kompromise te mirna rješenja. Unutar poslovne okoline snalazit ćete se odlično, naglašeni su pozitivni odnosi sa poslovnim kolegama te ostvarivanje zacrtanih poslovnih ciljeva. Stvari će sjesti na svoje mjesto i postat će vam jasno što od koga možete očekivati u sredini u kojoj živite i radite.


KARIJERA I POSAO: Vage bi trebalo da pažnju obrate na poslovna partnerstva. Izbjegavajte ljutnju i nagle odluke, ali pažljivo uvijek pratite ponašanje druge strane. Ako budete strpljivi i dovoljno se o svemu blagovremeno informirate stvari bi trebale ići glatko I u Vasu korist. Pojedine osobe izvan radnog okruženja bit će usmjerene protiv Vas što znači da ćete tijekom prve polovice 2015. godine morati biti oprezni te s racijonalnošću i odgovornošću pristupiti te unaprijed razmišljati o predstojećim poslovnim odlukama i potezima. Druga polovica godine bit će povoljnija te ćete upravo u tom razdoblju poslovno napredovati. Kraj godine donosi Vam veliku pozitivnu promjenu na poslu, a tiče se Vaših financija.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Ove ćete se godine zbližiti sa partnerom kao nikada do sada na način da ćete biti u stanju slobodno izražavati vlastite osjećaje i ljubavne sklonosti. Godina 2015. bit će vrijeme uzajamnog poštovanja, povjerenja i sreće između osobe koju bolite i Vas. Jedina opasnost je Vaša pretjerena posesivnost koju ćete morati znati kontrolirati, inače će negativno utjecati na Vaseg partnera. Općenito, pozitivan pristup i vedro raspoloženje donijet će Vam mogućnost ponovnog zbližavanja sa partnerom što će se pozitivno očitovat u Vašem daljenjem mešusobnom emotivnom odnosu. Slobodne će Vage tokom ljetnih mjeseci 2015. godine konačno dobiti priliku upoznati zanimljivu osobu.

NOVAC: Početak 2015. godine Vagama će omogućiti relativno stabilnu financijsku situaciju, koja bi se – ukoliko budete pasivni - polovinom godine mogla pogoršati izazivajući u Vama nemir i frustraciju. Iako će vladajući planeti biti usmjereni ka tome da pretjerano trošite financijska sredstva, neka Vam prioritet bude racionalnost u kupovanju u kombinaciji sa štednjom. Poslušajte savjete obitelji i prijatelja te shvatite da ne možete djelovati sami i sve pasivno posmatrati u vremenu financijskih problema. Potrebno je da budete aktivni i da mogucnost zarade trazite i izvan redovnih primanja.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Intenzitet i količina emocija s kojima ćete biti ispunjeni čitavu 2015. godinu, utjecat će uvelike na Vaše psihičko stanje. Polovinom godine imat ćete problema sa metabolizmom, ali će Vam povoljan utjecaj planeta pomoći kako biste izbjegli ozbiljnija oboljenja i zdravstvene tegobe. Savjetujemo uvođenje dijete, racionalne prehrane u kombinaciji s fizičkom aktivnošću kako biste očuvali vlastito zdravlje.

ODNOS SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: U ovoj vezi bit će mnogo uzbuđenja, ponekad i previše za vas ukus, a premalo stalnosti, dosljednosti i mira. Život u petoj brzini mogao bi vas previše okupirati, pa ćete u drugoj polovini godine početi sve više uzmicati.
BIK: Dobro vam je poznata njegova urođena tvrdoglavost, a kako planete 'govore' ona bi mogla još više jačati. Tako da je pravi savjet za sklad, budite tolerantni, popuštajte kada smatrate da time ne oštećujete sebe, a vaša veza može rasti i profitirati.
BLIZANCI: Volite njegovo društvo jer vas opušta, zabavlja i omogućuje vam da zaboravite na brige. Seks će bit izvrstan, komunikacija jako dobra, a problemi bi jedino mogli nastati kada na red dođu nešto ozbiljniji razgovori o budućnosti.
RAK: U ovoj godini vaš partner će prolaziti kroz velike životne promjene. Budete li mu podrška, vaša će veza postati još čvršća. U protivnom, Rak bi mogao potražiti neku drugu, sigurniju i topliju emocionalnu luku.
LAV: Neće vam uvijek biti jednostavno s njim. Padat će u svoja pesimistična stanja i ljutit će se ako se ne solidarizirate s njim. Bit će nešto manje zainteresiran za seks, osobito ako ste u dugoj vezi ili braku. Probudite ga svojim šarmom i lascivnim šapatom!
DJEVICA: Imate priliku poboljšati svoju vezu i učiniti ju ugodnijim mjestom za življenje ljubavi. Dajte sebi i partneru više slobode, posvetite se življenju vlastitih strasti, a zajedničke trenutke provodite što kvalitetnije i sadržajnije.
VAGA: Očekuje vas dosta nadmudrivanja. No, privlačnost će biti toliko snažna i kao da će vas nakon svake svađe  još više vući u partnerov zagrljaj. Imat ćete nekoliko vrlo plodnih mjeseci tokom 2013. godini. Proživite ih punim plućima i sa neskrivenim zadovoljstvom.
ŠKORPION: Nemojte ga uzimati zdravo za gotovo jer kad se promjene već dogode, bit će kasno za popravak. Zato aktivno sudjelujte u zajedničkim planovima i pokažite mu da vam je iskreno stalo od njega. U protivnom, moguć je i prekid.
STRIJELAC: Primijetit ćete kao se tokom 2013. godine sve više povlači u sebe, što će za njega biti neuobičajeno, osobito u drugoj polovini godine. Možda je vrijeme da stavite sve karte na stol i otvoreno porazgovarate o vašoj zajedničkoj budućnosti.
JARAC: Trebat će vam više lakoće, strpljivosti i propusnosti da iziđete na kraj s njegovim čvrstim karakterom. Kad nešto zamisli, neće odustati dok to i ne dobije, bez obzira na to slagali se vi s njegovom odlukom ili ne.
VODENJAK: Vaša veza bit će nagrizena neriješenim problemima iz prošlosti. Vrijeme je da pustite 'čudovište iz ormara' i pokušate dati najbolje od sebe kako biste ozdravili svoj odnos. Ne postoji nemoguće, sve ovisi o vama.
RIBE: Samcima bi se mogla svidjeti osoba rođena u ovom znaku. Ulazak u vezu mogao bi vam pružiti mnogo lijepih trenutaka. Ako ste već u odnosu pred vama je godina novih događanja, osobito po pitanju roditeljstva.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA