Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Zrak
Kvalitet: stalan
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: akvamarin
Kovina: titan, olovo, aluminij
Cvijeće: orhideja, zanovijet
Drveće: vočke općenito
Bilje i začini: s oštrim i neobicnim mirisom
Hrana: namirnice koje se dobro mogu duboko smrznuti, konzervirana hrana, sušeno voće
Životinje: velike ptice koje mogu dugo letjeti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme, formalizam, nepravde, snobizam
Ključne riječi: nezavisnost, humanost, individualnost, sloboda, miroljubivost, pravda, originalnost, odvažnost, ekscentričnost, druželjubivost, prijateljstvo, nemar, hirovitost, znatiželja, nepraktičnost, neobuzdanost...

OPĆE NAPOMENE: AVodenjak je jedanaesti znak zodijaka zadužen za međuljudske odnose i prijateljstva. Po prirodi je fiksan, muški, zračan, spiritualan i intelektualan. Iako je ovo astrolozima jedan od najmilijih znakova, u Vodenjaku ćete se često prevariti, već na samom startu. Čim ga upoznate, već će Vas omamiti svojim neodoljivim šarmom i smislom za humor. Oni se nikada ne prestaju smijati i nikada se ne prepuštaju apatiji, jedino pod uvjetom da su stvarno povrijeđeni od strane voljene osobe. To ih može učiniti potištenim I neraspoloženim. Vodenjaci su osobe izuzetno brzih refleksa, sa vrlo razvijenom komunikacijom i često ćete ih naći kao pregovarače u nekim političkim pregovorima, ali ih je jednako tako moguće pronaći među svećenstvom kao propovjednike ili čak svece.
Vodenjakom vlada planeta Uran, koja se smatra planetom intelekta i svekolikog napretka, pa su te osobe rođene da budu voditelji i inicijatori. Ma gdje god se zatekli i kakva god im uloga bila dodijeljena, oni će uvijek biti u vodstvu Ii prije svih ostalih.
Astrolozi smatraju da je sa Vodenjacima najljepše biti prijatelj. Oni su odani, vrlo iskreni i pravi prijatelji, koji Vam neće nikada okrenuti leđa, pa ni u slučaju da Vam oni sami ne mogu pomoći, tada će Vam naći nekoga da to napravi umjesto njih, jer oni prijatelja imaju po cijelom svijetu.
Vodenjaci su vrlo metodični i svojeglavi, odnosno samoinicijativni po prirodi. Obično gotovo nikada ne slušaju druge ljude, već uvijek rade sve po svojem, što će im i ne samo jednom donijeti nesreću i gubitak, ali i dalje će ići svojim neutabanim putovima i stazama. To su ujedno i vrlo nekonvencionalne osobe, plemeniti, korektni i pošteni, humani, često vegetarijanci (vjerojatno su vegetarijanstvo oni i izmislili), i nadasve vrlo altruistični prema svima koji ih okružuju. Potrebno im je da se mnogo kreću, da nemaju okova u brakovima ili vezama, da ih se ne ograničava u kretanju kroz prostor, no ako pronađu nekoga tko im sve to daje postaju vrlo nježni i pouzdani partneri svojim ljubavnicima. U životu i u odnosima prvenstveno traže moralnost, integritet, i vrlo visoke principe kod druge osobe, ali nažalost to teško pronalaze, pa mnogi među njima ostaju cijeli život usamljeni.
Muškarac Vodenjak je moralna vertikala i voditelj porodičnih aktivnosti i zaštitnik obitelji, spreman sve podrediti potrebama i užicima svoje voljene osobe, pogotovo ako se osjeća sigurno i zaštićeno kada je u svojem domu. Stalno je u potrazi za nekim novim uzbuđenjima i iskušenjima u životu što ga nerijetko čini mističnom i transcendentalnom osobom, pa ga je teško držati u svojoj blizini, što Vam ni ne preporučujemo, jer ćete ga brzo izgubiti na taj način.
Žena je slična muškarcu: slobodna i emancipirana sa muškarcem kojeg voli, osebujan suradnik u poslu, stvorena za društveni život, pomalo snob, ali zbog vlastitog zadovoljstva i to joj ne smijete zamjeriti. Boje Vodenjaka su tirkizne, sve nijanse zelene, i plava.

ŽIVOT U 2015: Gotovo sve osobe rođene u horoskopskom znaku Vodenjak pamtit će 2015. godinu po velikom pritisku na svim životnim poljima, ali će uspjeti odoliti negativnim tendencijama. Zbog toga će Vodenjaci biti primorani da daju doslovno sve od sebe kako bi savladali navedene okolnosti i proživjeli godinu bez većih poteškoća i trauma. Osobite je važnosti da poslušaju svoju intuiciju te postupaju u skladu s njom. Astrolozi smatraju da ćete morati iskazati veliku samodisciplinu i samouvjerenost, a nadolazeće nove prilike, predvidjeti i sagledati iz više uglova. U prošlosti započeti, a nedovršeni poslovi ove će Vam godine doći na naplatu. Utjecaj planete Jupiter potaknut će Vas da pokušate ostvariti ambicije u životu, a uz pomoć planete Saturna otkrit ćete vlastite kraetivne mogućnosti i do sada primirene talente. Ove ćete se godine dosta družiti i socijalno uzdizati, mada su krajem 2015. godine izgledna kratkotrajna razdoblja samoće i izoliranosti.

KARIJERA I POSAO:  Poprilično burna godina. Na poslovnome planu Vodenjaci će biti maksimalno eksponirani te će iz tog sakupiti neka vrijedna životna iskustva. Čekat će Vas ogromni obim posla te ćete trebati uložiti maksimalni trud i napor kako biste razriješili i ispunili sve poslovne obaveze. Naročito stresno razdoblje po Vas započet će krajem godine, a najbolje Vam je da tokom ljeta iskoristite puni potencijal vlastitog talenta kako biste razriješili sve probleme i nedoumice i ušli u mirniji vremenski period. Astrolozi smatraju da je od presudne je važnosti da ostanete mirni i staloženi te da ne paničarite. I uspjeh i neuspje, i dobro i loše - sve ovisi o Vama!

LJUBAV  I OBITELJSKI ŽIVOT:  Moglo bi se reći da će tokom čitave 2015. godine ljubavna situacija kod Vodenjaka biti mirna i stabilna, uz moguće kratkotrajne nesuglasice s partnerom krajem godine. Značajnu ulogu i utjecaj na Vašu emocijonalnu vezu imat će bliske osobe i prijatelji koji će vam savjetima pomoći u savladavanju emocijonalnih barijera koje vas muče već duže vrijeme. Vodenjaci će morati poraditi na boljoj komunikaciji sa voljenom osobom o kojoj će ovisiti daljnji tijek Vaše veze. Slobodni Vodenjaci bit će pomalo kruti i zatvoreni pa će sa poteškoćama komunicirati sa eventualnim budućim partnerom.

NOVAC: Ono što Vam je veoma bitno u životu - financijska situacija - tokom 2015. godine bit će poprilično stabilna i pod Vašom kontrolom. Ipak, izbjegavajte i ograničite kupovinu nepotrebnih stvari kojima ste skloni, te na taj način dodatno stabilizirajte novčana izdavanja. Sredinom godine – tokom juna/lipnja, jula/srpnja i augusta/kolovota – može Vam se dogoditi da dođete u u situaciju da ćete biti primorani potrošiti neplanirana financijska sredstva, a krajem godine moguća su nova novčana izdavanja u svezi kupovine nekretnina.

ZDRAVLJE I VITALNOST:  Astrolozi smatraju da će Vam utjecaj planeta omogućit da tokom cijele 2015. godine budete u punoj formi i izvrsnog zdravstvenog stanja. Ukoliko ste nekim slučajem skloni nekim porocima savjetujemo Vam da ih obavezno smanjite ili izbjegavate kako Vam ne bi narušili imunološki sustav, u konačnici zdravlje. Poboljšajte psihofizičko stanje uvođenjem dijete i redovnih tfizičkih vježbi, pješaćenja i treninga.

ODNOSI S DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Izvrsno će razumjeti vaša raspoloženja, čitat će vaše misli s lakoćom i reagirati brže nego što možete zamisliti. Zbog toga ćete uživati u njegovom društvu, odlično surađivati i iskreno razgovarati. Ako ste u vezi bit će vam nezamjenjiva podrška!
BIK U njegovom društvu ćete boraviti samo ako morate surađivati ili vas vežu obiteljski odnosi. Teško ćete tolerirati njegovu tvrdoglavost, lako ćete se sukobljavati i često mu se suprotstavljati. Ne otežavajte vaš odnos, pokušajte biti razumni.
BLIZANCI Jednostavan i zabavan Blizanca može vas privući ako ste u potrazi za ljubavnim partnerom. Prevladate li poteškoće koje će se pojaviti u ljetnim mjesecima, moći ćete reći da je vaš odnos nesalomiv, a vaša ljubav trajna. Moguće je i iskreno prijateljstvo!
RAK Nepredvidiv i preosjetljiv Rak sada vas može ugodno iznenaditi. Način na koji on doživljava i objašnjava stvari dotaknut će vas i zainteresirati. Ipak, njegovu naklonost nemojte protumačiti kao zaljubljenost i zavođenje, osobito ako je u vezi ili braku.
LAV Vaš odnos je buran i u ovoj će godini proći kroz mnoga iskušenja. I vi i on imate poteškoće u poslu, nemate dovoljno strpljenja niti vremena, pa su moguće česte svađe. Usprkos tome, osjećaji se neće promijeniti, ali će se smanjiti povjerenje između vas.
DJEVICA S Djevicom možete lako razgovarati, brzo otkriti zajedničke teme i zbližiti se, ali samo kao prijatelji. Upoznate li se kroz posao odlično ćete surađivati i sasvim sigurno vaš odnos pretvoriti u prijateljstvo. Zajednički projekti donijet će dobre zarade!
VAGA Lako će vas šarmirati, nasmijavati i zavoditi. Sve dok ne upoznate njenu neodlučnost i nesigurnost djelovat će vam kao savršen partner. Razočarenja u vašem odnosu moguća su u drugoj polovini godine upravo kada će vaša očekivanja postajati sve veća.
ŠKORPION Odnos između vas je naporan i  nepredvidiv. Potrebno vam je puno strpljenja i takta da s Škorpionom pronađete zajednički jezik. Dodatnu težinu ćete osjećati ako vam je on nadređeni jer ćete se jako teško prilagođavati njegovim odlukama.
STRIJELAC Sa Strijelcem možete doživjeti mnoge ugodne i romantične trenutke. Zaljubite li se tijekom proljeća bit ćete zaneseni i jako sretni. Kada otkrijete da je nepouzdan, vaše će se oduševljenje smanjiti i postat ćete manje iskreni prema njemu.
JARAC Teško ćete se opustiti u njegovom društvu i biti spontani. Djelovat će vam nedostupno i zatvoreno ili previše kruto. Ako zadobijete njegovo povjerenje Štitit će vas ili će vam pomoći u poslu. Ne procjenjujte ga dok ga dobro ne upoznate!
VODENJAK Usponi i padovi u vašem odnosu mogu pomoći zbližavanju, ali vas i potpuno razdvojiti. U dobrim trenucima bit ćete jako ushićeni, a u onim neugodnim možete biti jako povrijeđeni. Ako između vas ima iskrene ljubavi, savladat ćete sve prepreke i pronaći sreću.
RIBE Riba će vas doživjeti kao neozbiljnu i površnu osobu, nećete joj biti zanimljivi u prvom susretu. Ako vas okolnosti zbliže, ako radite zajedno ili se često susrećete u istom društvu vaš odnos može napredovati do iskrenog i zabavnog prijateljstva.

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA