Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Zrak
Kvalitet: stalan
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: akvamarin
Kovina: titan, olovo, aluminij
Cvijeće: orhideja, zanovijet
Drveće: vočke općenito
Bilje i začini: s oštrim i neobicnim mirisom
Hrana: namirnice koje se dobro mogu duboko smrznuti, konzervirana hrana, sušeno voće
Životinje: velike ptice koje mogu dugo letjeti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme, formalizam, nepravde, snobizam
Ključne riječi: nezavisnost, humanost, individualnost, sloboda, miroljubivost, pravda, originalnost, odvažnost, ekscentričnost, druželjubivost, prijateljstvo, nemar, hirovitost, znatiželja, nepraktičnost, neobuzdanost...

OPĆE NAPOMENE: AVodenjak je jedanaesti znak zodijaka zadužen za međuljudske odnose i prijateljstva. Po prirodi je fiksan, muški, zračan, spiritualan i intelektualan. Iako je ovo astrolozima jedan od najmilijih znakova, u Vodenjaku ćete se često prevariti, već na samom startu. Čim ga upoznate, već će Vas omamiti svojim neodoljivim šarmom i smislom za humor. Oni se nikada ne prestaju smijati i nikada se ne prepuštaju apatiji, jedino pod uvjetom da su stvarno povrijeđeni od strane voljene osobe. To ih može učiniti potištenim I neraspoloženim. Vodenjaci su osobe izuzetno brzih refleksa, sa vrlo razvijenom komunikacijom i često ćete ih naći kao pregovarače u nekim političkim pregovorima, ali ih je jednako tako moguće pronaći među svećenstvom kao propovjednike ili čak svece.
Vodenjakom vlada planeta Uran, koja se smatra planetom intelekta i svekolikog napretka, pa su te osobe rođene da budu voditelji i inicijatori. Ma gdje god se zatekli i kakva god im uloga bila dodijeljena, oni će uvijek biti u vodstvu Ii prije svih ostalih.
Astrolozi smatraju da je sa Vodenjacima najljepše biti prijatelj. Oni su odani, vrlo iskreni i pravi prijatelji, koji Vam neće nikada okrenuti leđa, pa ni u slučaju da Vam oni sami ne mogu pomoći, tada će Vam naći nekoga da to napravi umjesto njih, jer oni prijatelja imaju po cijelom svijetu.
Vodenjaci su vrlo metodični i svojeglavi, odnosno samoinicijativni po prirodi. Obično gotovo nikada ne slušaju druge ljude, već uvijek rade sve po svojem, što će im i ne samo jednom donijeti nesreću i gubitak, ali i dalje će ići svojim neutabanim putovima i stazama. To su ujedno i vrlo nekonvencionalne osobe, plemeniti, korektni i pošteni, humani, često vegetarijanci (vjerojatno su vegetarijanstvo oni i izmislili), i nadasve vrlo altruistični prema svima koji ih okružuju. Potrebno im je da se mnogo kreću, da nemaju okova u brakovima ili vezama, da ih se ne ograničava u kretanju kroz prostor, no ako pronađu nekoga tko im sve to daje postaju vrlo nježni i pouzdani partneri svojim ljubavnicima. U životu i u odnosima prvenstveno traže moralnost, integritet, i vrlo visoke principe kod druge osobe, ali nažalost to teško pronalaze, pa mnogi među njima ostaju cijeli život usamljeni.
Muškarac Vodenjak je moralna vertikala i voditelj porodičnih aktivnosti i zaštitnik obitelji, spreman sve podrediti potrebama i užicima svoje voljene osobe, pogotovo ako se osjeća sigurno i zaštićeno kada je u svojem domu. Stalno je u potrazi za nekim novim uzbuđenjima i iskušenjima u životu što ga nerijetko čini mističnom i transcendentalnom osobom, pa ga je teško držati u svojoj blizini, što Vam ni ne preporučujemo, jer ćete ga brzo izgubiti na taj način.
Žena je slična muškarcu: slobodna i emancipirana sa muškarcem kojeg voli, osebujan suradnik u poslu, stvorena za društveni život, pomalo snob, ali zbog vlastitog zadovoljstva i to joj ne smijete zamjeriti. Boje Vodenjaka su tirkizne, sve nijanse zelene, i plava.

ŽIVOT U 2016: Naši astrolozi smatraju da je 2016. godina  pravo vrijeme za upoznavanje novih ljudi i stvaranje novih kontakata. U Vašoj prirodi je da se prepirete, što vam često odmaže u poslu kojim se bavite ali i općenito u životu. Tokom 2016. godine morate pronaći ravnotežu između Vašeg poprilično agresivnog nastupa i harmonije kako bi Vaši odnosi sa dragim osobama i drugim ljudima bili što uspješni. Tražićete lojanost i podršku od novih prijatelja i partnera. Za Vodenjake  je ovo period kada treba da pokažu svoju kreativnu stanu, ali i da konačno odbace neke zastarjele ideje u svom radu.
Do sada kao da ste živjeli u svijetu mašte, Vama je sve bilo idealno, po mjeri i veoma ste zadovoljni sobom. Ništa se mnogo neće promijeniti ni u 2016. Godini. Spokojno ćete dočekati godinu i, kao u prethodnom periodu, i sada ćete živjeti mirno i povučeno. Družite se samo sa odabranim prijateljima, ne eksponirate se previše. Vodite miran porodičan život. Sa ljudima ste vedri, dijelite savjete ali ne pričate previše o privatnom životu, kao ni o problemima. Te stvari zadržavate samo za sebe.

LJUBAV I OBITELJ:  Vodenjake koji su u ljubavnoj vezi očekuju mnogo strasti, a neće izostati ni pažnja kao ni razumijevanje od strane voljene osobe. Funkcionišete dobro u vezi, sve ide glatko i mirnim tokom. Iako često prepustite partneru da donese glavnu odluku i bude inicijator svega, ne osjećate se degradirajuće. Volite drugom da prepustite liderstvo i da ne kidate svoje živce. Poput umiljate mace ste i samo s osmjehom rješavate sve nesuglasice. Proljeće je period kada ćete sa partnerom provoditi najviše vremena, jednostavno ćete zaboraviti na posao i prepustiti se strastima.
Slobodni Vodenjaci bi trebali da budu manje zahtijevni i da snize svoje kriterijume. Vi tražite nekog idealnog, svima vidite mane i u stanju ste da kritikujete nečiju i najmanju grešku. Do sada ste zbog takvog stava i bili dugo sami. Ukoliko nešto ne promijenite tokom cijele godine imat ćete samo neuspješne vezice, koje će se završiti brzo kao što su i počele. Od marta/ožujka do avgusta/kolovoza nećete biti zainteresovani za upoznavanje i udvaranje. Na zimu je moguća nova ljubav!
Emotivni odnosi će dominirati tokom cijele godine. Za singl Vodenjake odličan period za novu vezu je od avgusta/kolovoza do oktobra/listopada, a decembar/prosinac  je predviđen više za neobaveznu avanturu. U postojećim vezama najharmoničniji period je od marta/ožujka do jula/srpnja, a u novembru/studenom treba razmišljati o eventualnoj trudnoći.

KARIJERA, POSAO I novac:  Astrolozi kažu da će Vam 2016. godina početi burno i da ćete biti pretrpani poslovima. Imaćete utisak da Vas on guši i da ne možete da mrdnete. U stvari, to je više Vaš subjektivni osjećaj nego realost. Malo ste se ulijenili pa Vam svaka obaveza teško pada. Nemate baš najjasnije ciljeve i planove, ali sve će se promeniti 21. januara/siječnja  kada ćete, zbog finansijske krize, početi više da radite, a mnogi će zaraditi baveći se honorarnim poslovima. Vikende ćete, bar na početku godine, provesti radno. Na proljeće i ljeto slijedi period opuštanja i vrijeme je za porodične aktivnosti, dok ćete na jesen razmišljati o novim projektima i brzoj zaradi. Odličan period za nove poduhvate. Dobićete neophodnu pomoć od drugih, a rezultati vašeg rada biće uočljivi već u junu/lipnja.
Nemojte zanemarivati pravne aspekte dok budete radili na Vašem projektu. Imaćete više samopouzdanja, ali ćete biti mnogo razumniji i smireniji u svojim profesionalnim odnosima. Nekadašnje kolege će Vam biti od pomoći da završite rad na određenim projektima. Budžet ćete preopteretiti u aprilu/travnju i maju/svibnju, ali se finansijska situacija poboljšava od juna/lipnja 2016. godine.

ZDRAVLJE I VITALNOST:  Od marta/ozujka  do oktobra/listopad 2016. Godine  posao će Vam crpeiti previše energije. Oni izdržljiviji će moći uspješno da se suprotstave povećanom nivou stresa, a kod onih slabijih u jednom momentu može doći do pucanja po svim šavovima. Trebalo bi da posao ponekad ostavite po strani i pokušate da se dovoljno opustite, a meditacija i šetnje u prirodi bi mogle da daju najbolje rezultate. Idealan period da provedete kvalitetno vrijeme sa prijateljima su februar/veljača  i april/ožujak.

ODNOSI S DRUGIM ZNAKOVIMA
OVAN Izvrsno će razumjeti vaša raspoloženja, čitat će vaše misli s lakoćom i reagirati brže nego što možete zamisliti. Zbog toga ćete uživati u njegovom društvu, odlično surađivati i iskreno razgovarati. Ako ste u vezi bit će vam nezamjenjiva podrška!
BIK U njegovom društvu ćete boraviti samo ako morate surađivati ili vas vežu obiteljski odnosi. Teško ćete tolerirati njegovu tvrdoglavost, lako ćete se sukobljavati i često mu se suprotstavljati. Ne otežavajte vaš odnos, pokušajte biti razumni.
BLIZANCI Jednostavan i zabavan Blizanca može vas privući ako ste u potrazi za ljubavnim partnerom. Prevladate li poteškoće koje će se pojaviti u ljetnim mjesecima, moći ćete reći da je vaš odnos nesalomiv, a vaša ljubav trajna. Moguće je i iskreno prijateljstvo!
RAK Nepredvidiv i preosjetljiv Rak sada vas može ugodno iznenaditi. Način na koji on doživljava i objašnjava stvari dotaknut će vas i zainteresirati. Ipak, njegovu naklonost nemojte protumačiti kao zaljubljenost i zavođenje, osobito ako je u vezi ili braku.
LAV Vaš odnos je buran i u ovoj će godini proći kroz mnoga iskušenja. I vi i on imate poteškoće u poslu, nemate dovoljno strpljenja niti vremena, pa su moguće česte svađe. Usprkos tome, osjećaji se neće promijeniti, ali će se smanjiti povjerenje između vas.
DJEVICA S Djevicom možete lako razgovarati, brzo otkriti zajedničke teme i zbližiti se, ali samo kao prijatelji. Upoznate li se kroz posao odlično ćete surađivati i sasvim sigurno vaš odnos pretvoriti u prijateljstvo. Zajednički projekti donijet će dobre zarade!
VAGA Lako će vas šarmirati, nasmijavati i zavoditi. Sve dok ne upoznate njenu neodlučnost i nesigurnost djelovat će vam kao savršen partner. Razočarenja u vašem odnosu moguća su u drugoj polovini godine upravo kada će vaša očekivanja postajati sve veća.
ŠKORPION Odnos između vas je naporan i  nepredvidiv. Potrebno vam je puno strpljenja i takta da s Škorpionom pronađete zajednički jezik. Dodatnu težinu ćete osjećati ako vam je on nadređeni jer ćete se jako teško prilagođavati njegovim odlukama.
STRIJELAC Sa Strijelcem možete doživjeti mnoge ugodne i romantične trenutke. Zaljubite li se tijekom proljeća bit ćete zaneseni i jako sretni. Kada otkrijete da je nepouzdan, vaše će se oduševljenje smanjiti i postat ćete manje iskreni prema njemu.
JARAC Teško ćete se opustiti u njegovom društvu i biti spontani. Djelovat će vam nedostupno i zatvoreno ili previše kruto. Ako zadobijete njegovo povjerenje Štitit će vas ili će vam pomoći u poslu. Ne procjenjujte ga dok ga dobro ne upoznate!
VODENJAK Usponi i padovi u vašem odnosu mogu pomoći zbližavanju, ali vas i potpuno razdvojiti. U dobrim trenucima bit ćete jako ushićeni, a u onim neugodnim možete biti jako povrijeđeni. Ako između vas ima iskrene ljubavi, savladat ćete sve prepreke i pronaći sreću.
RIBE Riba će vas doživjeti kao neozbiljnu i površnu osobu, nećete joj biti zanimljivi u prvom susretu. Ako vas okolnosti zbliže, ako radite zajedno ili se često susrećete u istom društvu vaš odnos može napredovati do iskrenog i zabavnog prijateljstva.

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA