Vladajuća planeta: Venera
Element: Zrak
Kvalitet: glavni
Boja: nijanse plave, ružičasta
Dragi kamen: safir, žad
Kovina: bakar, bronza
Cvijeće: sve plavo cvijeće, hortenzija, velike ruže
Drveće: jasen, jablan
Bilje i začini: metvica, crvena paprika
Hrana: paradajz, šparoga, kruška, grah
Životinje: gušteri i mali gmizavci
Voli: lijepe manire, eleganciju, ukrase, diplomaciju
Ne voli: surovost, agresivnost, prostotu, pritisak
Ključne riječi: harmonija, estetika,  šarm, humanost, pravednost, diplomatija, kompromis,  društvenost,  obzirnost, neodgovornost, suosjećanje,  smirenost,  krhkost, duhovnost, površnost, patetičnost, koketiranje...

Opste karakteristike: Vaga je sedmi znak Zodijaka, povezan sa simbolizmom broja sedam; simbol sklada i ravnoteže na kozmičkom i duhovnom planu. Za Vagu gotovo sve mora biti odvagano - nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i korektnost. Ponekad ovo dovodi do pozitivnog škrtarenja.

OPĆE NAPOMENE:
Iako ste poprilično izgubili nadu, trud koji uložite u popravljanje financijske situacije će Vam se isplatiti. Urodi plodom i Vaša nastojanja da tokom 2014. godine budete uspješni u svim sferama života. Krajem 2014. godine pružiće Vam se prilika za kupnjom nekretnine.
Ljubavni aspekt Vašeg znaka u 2014. godini dostići će potpuni potencijal te ćete se - ispunjeni emotivnošću i strašću – ostvariti i u tom segmentu života. Naučit ćete kako bolje procijeniti osobe, što će Vam u konačnici dati dragocjen uvid u želje Vašeg partnera. Slobodne Vage biće u potrazi za osobom s kojom bi mogle ostvariti svoje želje i u tome će uspjeti. Krajem 2014. moguća je tajna ljubavna romansa.
Tokom godine stabilizirat ćete svoju financijsku situaciju i to će Vam donijeti nesluceno zadovoljstvo. Sve vrijeme bićete jako energični i poletni, a od presudne važnosti biće pronalaženje ravnoteže i unutarnjeg (psihičkog) balans kako ne biste bili preposesivni i agresivni u očima osoba koje cijenite i volite. Upravo iz tog razloga postepeno ćete postajati sve iskusniji i pronicljiviji te u konačnici i mudriji.
Pripazite na prehranu i nemojte konzumirati prevelike količinu hrane. Ukoliko okolnosti to iziskuju, krenite na dijetu ili se svakodnevno počnite baviti fizičkim vježbama.
Ove će godina biti uznimno uspješna za Vas te ćete u drugoj polovini 2014. godine imati uspjeha u svim poljima života. U osobnom životu ćete doživjeti pozitivne promjene, a moguće je i pokretanje vlastitog posla koji bi se mogao pokazati uspješnim. Za slob odne Vage postoji velika šansa za ulazak u bračnu zajednicu, pronalazak partnera ili produbljavanje odnosa sa familijom i djecom. Ova će godina je povoljna za donošenje bitnih odluka. Zahvaljujući razumijevanju okoline, moći ćete bolje razumijeti sami sebe. Zahvaljujući kontaktu s intelektualnim osobama, imat ćete priliku naučiti mnogo, naročito u struci. Ove godine se nesmijete ni po koju cijenu izolirati od okoline.

PLANETARNI SKLAD : Snažno poklapanje Sunca, Marsa i Saturna, tvrde astrolozi, utjecat će na pozitivne životne trendove I promjenu Vašeg statusa u društvu čime ćete doslovno očarati ionako Vama već naklonjenu okolinu i osobe koje Vas vole. Planeta Venera najavljuje nove ljubavi i emotivna raspolozenja, a unija Sunca, Saturna i Marsa podarit će Vam novi status te ćete tako istinski impresionirati okolinu. To će Vas prijatno iznenaditi i pratiti tokom cijele godine.

KARIJERA I FINANCIJE: Financijsko stanje biće presudna tema 2014. godine, ali Vi ćete uložiti puno truda u provođenju Vaših zamisli koje će Vam se isplatiti. Početkom godine započet ćete važne projekte. Provjerite Vaše račune i riješite se dugovanja jer ćete na taj način uštedjeti mnogo vremena i moći se posvetiti poslovima koje ćete započeii. Također će Vam to omogućiti da tokom oktobra/listopada 2014. godine izbjegnete intenzivne osude na Vaš račun. Preporučujemo štednju novaca kako biste izbjegli moguće neugodnosti. Pružit će Vam se prilika za kupnju nekretnine. Budite oprezni i ne vjerujte svemu što se priča.
Stalna potreba za stabiliziranjem financijske situacije utjecat će na Vas na način da ćete početi tražiti konstruktivna rješenja za rješavanje tekućih problema. Razultati Vašeg truda postat će vidljivi počevši sa junom/lipnjem 2014. godine. Nemojte trošiti novac na nepotrebnu kupovinu, reorganizirajte se i definirajte prioritete. To će Vam pomoći da se oslobodite svih dugova.

LJUBAV, OBITELJSKI I DRUŠTVENI ŽIVOT: Ova će godina označiti bujicu strasti i emocija. Ako ste sami, postoji jako velika šansa da ćete ući u bračnu zajednicu. Unutar Vas jačat će želja i potreba za avanturom i emocijama. Oslonite se na intuiciju jer će Vas ona usmjeriti ka pravome smjeru. Naučit ćete bolje procijenjivat ljude, stoga ćete moći uvidjeti što Vaš partner voli, a što ne. Otkrit ćete nove energetske izvore koji neće utjecati na sklad s partnerom što Vam je iznimno bitno. Ukoliko niste u vezi, bit ćete na čisto sami sa sobom te ćete znati što zapravo tražite. Posljednja dva mjeseca 2014. godine, donijet će Vam probleme koje ćete znati rješiti uporabom zdravog razuma i optimizma te tako ne utjecati na vezu s partnerom.
Ove ćete godine promijeniti mnogo toga u život. Unija Sunca, Saturna i Marsa podarit će Vam novi status te ćete tako impresionirati okolinu. Sve će se promjeniti. Bez sumnje i straha krenut ćete u odabrnom smjeru i pokazivat snagu koju imate unutar sebe. Pluton će Vam vratiti usredotočenost i ironiju na koju nećete moći utjecati. Od Vas će zaviositi da li ćete zadržati ravnotežu i kretati se smjerom kojim ste odabrali.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Ova će godina biti u znaku ostvarivanja Vaših životnih zamisli što će Vas poprilično iscrpljivati. Utjecajem Saturna slabit će Vaš strah o budućem zdravstvenom stanju. Znat ćete pronaći ravnotežu koja će Vam davati snagu da se krećete naprijed. Postat ćete mudriji te tako izbjegavati stresne situacije i konflikte. Pozicija Merkura uzrokovat će pojačanu mentalnu aktivnost te uskladiti Vaš unutarnji balans. Više ćete se brinuti o razvoju Vaših osobnih ciljeva i razvijati ih. Tokom juna/lipnja i jula/srpnja 2014. pripazite na ishranu, ne prejedajte se i ako bude potrebno koristite neku od dijeta. 

ODNOS SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: U ovoj vezi bit će mnogo uzbuđenja, ponekad i previše za vas ukus, a premalo stalnosti, dosljednosti i mira. Život u petoj brzini mogao bi vas previše okupirati, pa ćete u drugoj polovini godine početi sve više uzmicati.
BIK: Dobro vam je poznata njegova urođena tvrdoglavost, a kako planete 'govore' ona bi mogla još više jačati. Tako da je pravi savjet za sklad, budite tolerantni, popuštajte kada smatrate da time ne oštećujete sebe, a vaša veza može rasti i profitirati.
BLIZANCI: Volite njegovo društvo jer vas opušta, zabavlja i omogućuje vam da zaboravite na brige. Seks će bit izvrstan, komunikacija jako dobra, a problemi bi jedino mogli nastati kada na red dođu nešto ozbiljniji razgovori o budućnosti.
RAK: U ovoj godini vaš partner će prolaziti kroz velike životne promjene. Budete li mu podrška, vaša će veza postati još čvršća. U protivnom, Rak bi mogao potražiti neku drugu, sigurniju i topliju emocionalnu luku.
LAV: Neće vam uvijek biti jednostavno s njim. Padat će u svoja pesimistična stanja i ljutit će se ako se ne solidarizirate s njim. Bit će nešto manje zainteresiran za seks, osobito ako ste u dugoj vezi ili braku. Probudite ga svojim šarmom i lascivnim šapatom!
DJEVICA: Imate priliku poboljšati svoju vezu i učiniti ju ugodnijim mjestom za življenje ljubavi. Dajte sebi i partneru više slobode, posvetite se življenju vlastitih strasti, a zajedničke trenutke provodite što kvalitetnije i sadržajnije.
VAGA: Očekuje vas dosta nadmudrivanja. No, privlačnost će biti toliko snažna i kao da će vas nakon svake svađe  još više vući u partnerov zagrljaj. Imat ćete nekoliko vrlo plodnih mjeseci tokom 2013. godini. Proživite ih punim plućima i sa neskrivenim zadovoljstvom.
ŠKORPION: Nemojte ga uzimati zdravo za gotovo jer kad se promjene već dogode, bit će kasno za popravak. Zato aktivno sudjelujte u zajedničkim planovima i pokažite mu da vam je iskreno stalo od njega. U protivnom, moguć je i prekid.
STRIJELAC: Primijetit ćete kao se tokom 2013. godine sve više povlači u sebe, što će za njega biti neuobičajeno, osobito u drugoj polovini godine. Možda je vrijeme da stavite sve karte na stol i otvoreno porazgovarate o vašoj zajedničkoj budućnosti.
JARAC: Trebat će vam više lakoće, strpljivosti i propusnosti da iziđete na kraj s njegovim čvrstim karakterom. Kad nešto zamisli, neće odustati dok to i ne dobije, bez obzira na to slagali se vi s njegovom odlukom ili ne.
VODENJAK: Vaša veza bit će nagrizena neriješenim problemima iz prošlosti. Vrijeme je da pustite 'čudovište iz ormara' i pokušate dati najbolje od sebe kako biste ozdravili svoj odnos. Ne postoji nemoguće, sve ovisi o vama.
RIBE: Samcima bi se mogla svidjeti osoba rođena u ovom znaku. Ulazak u vezu mogao bi vam pružiti mnogo lijepih trenutaka. Ako ste već u odnosu pred vama je godina novih događanja, osobito po pitanju roditeljstva.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA