Vladajuća planeta: Venera
Element: Zrak
Kvalitet: glavni
Boja: nijanse plave, ružičasta
Dragi kamen: safir, žad
Kovina: bakar, bronza
Cvijeće: sve plavo cvijeće, hortenzija, velike ruže
Drveće: jasen, jablan

Bilje i začini: metvica, crvena paprika
Hrana: paradajz, šparoga, kruška, grah
Životinje: gušteri i mali gmizavci

Voli: lijepe manire, eleganciju, ukrase, diplomaciju
Ne voli: surovost, agresivnost, prostotu, pritisak

Ključne riječi: harmonija, estetika,  šarm, humanost, pravednost, diplomatija, kompromis,  društvenost,  obzirnost, neodgovornost, suosjećanje,  smirenost,  krhkost, duhovnost, površnost, patetičnost, koketiranje...

Opste karakteristike: Vaga je sedmi znak Zodijaka, povezan sa simbolizmom broja sedam; simbol sklada i ravnoteže na kozmičkom i duhovnom planu. Za Vagu gotovo sve mora biti odvagano - nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i korektnost. Ponekad ovo dovodi do pozitivnog škrtarenja.

OPĆE NAPOMENE:
Vagu se uvijek može prepoznati na prvi pogled. Vidite li visokog muškarca za kojim se okreću žene na cesti, koji miriše kao da je sada izašao iz najskuplje parfimerije u gradu, i koji je savršeno obrijan i obučen po posljednjoj modi, to je vjerojatno Vaga. I za ženu vrijedi jednako tako isto pravilo, samo što su žene i uz sve ove karakteristike teško prepoznatljive jer su skromne i nenapadne, pa ih se ne zamjećuje u gomili ljudi. No svejedno, jedan od najseksipilnijih i najzavodljivijih znakova zodijaka, svakako su osobe rodjene u astrološkom znaku Vage. Na glasu su i kao najbolji ljubavnici, koji vole formu, vanjski izgled osobe s kojom jesu, znakove pažnje, mirise, svijeće, toplu kupku i zavođenje uz muziku.
U Vaginom domu uvijek ćete naći pregršt dobre glazbe, finu i skupu hranu, lijepe skulpture i slike koje joj ukrašavaju dom i daju joj izgled profinjene osobe, pa makar to i nije uvijek tako. S obzirom da je Vaga poprilično narcisoidna u srcu, obožava kada je pohvalite za izgled nje i njenog doma, i time ste je kupili za dulje vrijeme. Izuzetno su pravedne prirode, na kraju krajeva i simbol im je žena s povezom na očima koja važe pravdu za cijeli svijet, simbol sudstva i odvjetništva.

Ljudi se često vežu za Vage, jer su intuitivne i osjećaju što muči ljude koji ih okružuju, iako nisu baš dobri slušači tuđih problema, ali rado pomaži koliko mogu. Vage se često u životu vežu za krive osobe. To je zato jer su sklone predugom vaganju između nekoliko ponuđenih opcija, a i tada često pogrešno izvažu i naprave si više štete nego koristi, no iz braka vrlo teško izlaze zbog vlastite sramote koju si ne mogu dozvoliti. Vaga nikada nije sigurna koji su to pravi osjećaji u njoj i koga ona to uopće voli. One su i najveći snobovi zodijaka i teško sami sebi pronađu mjeru u životu, pa često pretjeraju u kiču i snobizmu uređujući svoj dom po posljednjoj modi dizajnera bez ukusa. Dobro se slaže sa osobama blage naravi, stoga je privlače Rakovi i Jarci da je smire i vežu uz zemlju da ne leti previsoko. Vaga je nepopravljiv idealist, romantičar i sanjar koji mašta o ljubavi do kraja života i kući na selu sa mnogo djece koja trčkaraju naokolo. Boje Vage su sve plave nijanse, modra i smaragdna. 

ŽIVOT U 2015.: Naši astrolozi smatraju da će 2016. godina obilježiti Vaša urođena skromnost i povučenost. Jednostavno nemate želju i ne trudite se da budete u centru pažnje. Dok se drugi trude da sve opčine i osvoje, Vi mudro stojite sa strane i čekate svojih pet minuta. Nemate želju za skupim stvarima, skromnost je Vaše drugo ime. Taj stav neće se promeniti ni 2016. Ipak, mnogi će poželjeti da se nađu u Vašoj blizini, jer zračite pozitivnom energijom i smislom za humor. Ljude će oduševiti Vaša vedrina i način da ih zasmejete.
Imate prave prijatelje, koji Vas vole i zato uživajte u zajedničkim aktivnostima, večerama, izlascima i provodima. Ove godine u fokusu Vašeg života naći će se prijatelji i porodica. Posebno interesantan biće februar/veljaca, kada će Vas prijatelji iznenaditi neobičnim poklonom.
Treba da odlučite šta zaista želite u životu i sve svoje snage i kreativne sposobnosti usmjerite ka ostvarenju tog cilja. To će Vam dati više samopouzdanja i mogućnosti da proširite krug svojih poznanika. U Vašem razvoju porodica će odigrati ključnu ulogu, a sa njom ćete učestvovati u mnoštvu aktivnosti. Pucaćete od energije i mnogo vremena provoditi na otvorenom.

LJUBAV I OBITELJ: Vage će u 2016. biti strastvene i poput magneta će privlačiti potencijalne partnere. Za one koje su u vezi oktobar/listopad 2016. će biti mjesec u kome će pucati od strasti. Jednostavno nećete moći da se odvojite od voljene osobe i koristićete svaki slobodan trenutak da budete zajedno. Prosto ćete se smijati, bićete radosni i puni elana. Ništa Vam neće pasti teško i naboj pozitivne energije usmjerićete na lično zadovoljstvo. Teški trenuci mogu da nastupe krajem godine, jer Vam zimski mjeseci ne prijaju, pa će i odnosi sa partnerom zahladneti zbog njegove tvrdoglavosti i razmaženosti. U vezi ponekad budite strogi ali odmjereni, nemojte pretjerano razmaziti voljenu osobu, da ne biste došli u situaciju da pored sebe imate razmaženo dijete.
Vage koje su slobodne imaće idealne šanse da u septembru/rujnu započnu ozbiljnu vezu. Izbjegavajte osobe koje su u braku, jer takvi se prosto lijepe za Vas. Jednostavno ignorišite one koji hoće avanturu sa Vama i koji ne žele ozbiljnu vezu. Postojeće veze, koje su inače na staklenim nogama, suočiće se sa teškim trenucima, a neke od njih će se i okončati. Za svježe slobodne Vage oktobar/listopad donosi nova iznenađenja na emotivnom planu, a za partnere koji su u braku i planiraju decu, cijela 2016. je idealna za realizaciju tog plana.

KARIJERA, POSAO I NOVAC: Izuzetno povoljna godina ako planirate započinjanje novog posla. Moraćete da imate puno samopouzdanja kako biste na pravi način ostvarili Vaše ciljeve. Naići ćete na otpor nekih kolega, ali će Vam zato ostali pružati podršku. Morate biti istrajni u tome da slomite otpor poslovnih saradnika i konkurencije. Krupne poslovne odluke ostavite za drugu polovinu 2016. godine, jer je bespotrebno i kontraproduktivno odlučivati na prečac. Planeta Jupiter je na Vašoj strani kad je reč o finansijama, zarađivaćete odlično pa je sad povoljan momenat da se oslobodite nagomilanih dugova, a nepotrebne troškove svedite na minimum.
Budući da je ovo dobra godina za posao za Vage, veliki broj rođenih u ovom znaku očekuje napredak u karijeri i liderske pozicije već u drugoj polovini januara/siječnja. Isplatio se marljiv rad i to što se nikome ne zamjerate. Mnogi su mislili da ste previše blage naravi, ali Vi ne volite svađe i prepucavanja. Radite, skoncentrisani ste na rokove i ciljeve, a to će se višestruko isplatiti. U periodu od maja/svibnja do septembra/rujna pazite na potpisivanje određenih dokumenata i birokratiju. Postoji mogućnost da Vas neka, naizgled sitna greška, košta novca i živaca.

ZDRAVLJE I VITALNOST: Fizički ćete se odlično osjećati ali će Vam mentalna snaga biti poljuljana, naročito u periodu između aprila/travnja i jula/srpnja, kada će Vas mučiti česte glavobolje. Neophodni su Vam odlasci u prirodu, šetnje, relaksirajući odmor i opuštanje, ali će se situacija od septembra/rujna drastično poboljšati.

ODNOS SA OSTALIM ZNAKOVIMA
OVAN: U ovoj vezi bit će mnogo uzbuđenja, ponekad i previše za vas ukus, a premalo stalnosti, dosljednosti i mira. Život u petoj brzini mogao bi vas previše okupirati, pa ćete u drugoj polovini godine početi sve više uzmicati.
BIK: Dobro vam je poznata njegova urođena tvrdoglavost, a kako planete 'govore' ona bi mogla još više jačati. Tako da je pravi savjet za sklad, budite tolerantni, popuštajte kada smatrate da time ne oštećujete sebe, a vaša veza može rasti i profitirati.
BLIZANCI: Volite njegovo društvo jer vas opušta, zabavlja i omogućuje vam da zaboravite na brige. Seks će bit izvrstan, komunikacija jako dobra, a problemi bi jedino mogli nastati kada na red dođu nešto ozbiljniji razgovori o budućnosti.
RAK: U ovoj godini vaš partner će prolaziti kroz velike životne promjene. Budete li mu podrška, vaša će veza postati još čvršća. U protivnom, Rak bi mogao potražiti neku drugu, sigurniju i topliju emocionalnu luku.
LAV: Neće vam uvijek biti jednostavno s njim. Padat će u svoja pesimistična stanja i ljutit će se ako se ne solidarizirate s njim. Bit će nešto manje zainteresiran za seks, osobito ako ste u dugoj vezi ili braku. Probudite ga svojim šarmom i lascivnim šapatom!
DJEVICA: Imate priliku poboljšati svoju vezu i učiniti ju ugodnijim mjestom za življenje ljubavi. Dajte sebi i partneru više slobode, posvetite se življenju vlastitih strasti, a zajedničke trenutke provodite što kvalitetnije i sadržajnije.
VAGA: Očekuje vas dosta nadmudrivanja. No, privlačnost će biti toliko snažna i kao da će vas nakon svake svađe  još više vući u partnerov zagrljaj. Imat ćete nekoliko vrlo plodnih mjeseci tokom 2013. godini. Proživite ih punim plućima i sa neskrivenim zadovoljstvom.
ŠKORPION: Nemojte ga uzimati zdravo za gotovo jer kad se promjene već dogode, bit će kasno za popravak. Zato aktivno sudjelujte u zajedničkim planovima i pokažite mu da vam je iskreno stalo od njega. U protivnom, moguć je i prekid.
STRIJELAC: Primijetit ćete kao se tokom 2013. godine sve više povlači u sebe, što će za njega biti neuobičajeno, osobito u drugoj polovini godine. Možda je vrijeme da stavite sve karte na stol i otvoreno porazgovarate o vašoj zajedničkoj budućnosti.
JARAC: Trebat će vam više lakoće, strpljivosti i propusnosti da iziđete na kraj s njegovim čvrstim karakterom. Kad nešto zamisli, neće odustati dok to i ne dobije, bez obzira na to slagali se vi s njegovom odlukom ili ne.
VODENJAK: Vaša veza bit će nagrizena neriješenim problemima iz prošlosti. Vrijeme je da pustite 'čudovište iz ormara' i pokušate dati najbolje od sebe kako biste ozdravili svoj odnos. Ne postoji nemoguće, sve ovisi o vama.
RIBE: Samcima bi se mogla svidjeti osoba rođena u ovom znaku. Ulazak u vezu mogao bi vam pružiti mnogo lijepih trenutaka. Ako ste već u odnosu pred vama je godina novih događanja, osobito po pitanju roditeljstva.

SRETNITE SE SA SUDBINOM!

POGLEDAJTE VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA