Vladajuća planeta: Mars, Pluton
Element: Voda
Kvalitrt: stalan
Boja: tamnocrvena, crna, smeđa, boja trule višnje
Dragi kamen: opal
Kovina: čelik, željezo
Cvijeće: pelargonija, rododendron
Drveće: glog, gusto grmovito drveće
Bilje i začini: aloja, hamamelis, mačja metvica
Hrana: većina jela oštra ukusa
Životinje: većina insekata
Voli: seks, borbe, rizik, tajne
Ne voli: konvencije, dosadu, laž, obmane
Ključne riječi: strastvenost, erotičnost, tajnovitost, prodornost, ambicioznost, energičnost, upornost, dubina, hrabrost, pravednost, pakost, odgovornost, vidovitost, ratobornost, ljubomora, osvetoljubivost, taština, lukavost, sebičnost...

OPĆE NAPOMENE: Nakon turbulentne 2016. godine Škorpioni konačno mogu odahnuti. Kušnje i avanture su završile, te dolazi mirnije razdoblje u kojem ćete se dići poput ptice Feniksa. Iz godine u koju smo uplovili najviše ćete izvući ako ste dosljedni svojim vrlinama, te koncentrirani na svoje želje.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Astrološke karakteristike kažu da ćte ove godine naučiti kako da uspostavite bolji odnos sa partnerom i da prihvatite neke situacije koje su vam u prošlosti stvarale velike probleme. Ali to učenje će ići kroz teškoće i kroz dva krizna perioda - najpre tokom siječnja/ januara, a zatim i tokom kolovoza/avgusta i rujna/septembra, kada planeta Mars bude u konjunkciji sa planetom Venerom u istom znaku ili kada bude prelazio preko kritičnih diijelova Zodijaka. Ako smatrate da veza sa partnerom ima budućnost, budite fleksibilniji, imajte više razumjevanja i partneru dajte više slobode za kojom čezne. U suprotnom, imat ćete utisak kao da ste u vezi sa samim sobom, što je potpuno apsurdno. Ukoliko ste slobodni, između veljače/februara i svibnja/maja očekujte značajne promjene u emotivnom životu, kada ćete morati da preuzmete odgovornost za postojeću situaciju. Budite strpljivi u partnerskim odnosima, ali ne odustajte od svojih zamisli, jer vas nakon kriza, očekuju i trenuci velike sreće.

KARIJERA I POSAO: Planeta Jupiter u dvanestom polju stavlja vas na brojne testove i izazove, dok na samom početku 2017. godine, planeta Mars vaš vladar u znaku Riba, ukazuje da neoprezno ulećete u razne životne eksperimente. Morate paziti kome pozajmljujete novac jer vas to može dovesti u nevolje. Bit ćete u iskušenju da kupujete stvari koje su jako skupe, ali bi za vas bilo najbolje da to odložite za neka bolja vremena. Tek kada planeta Mars uđe u znak Ovna, krajem sijećnja/januara 2017. godine, bolje ćete se snalaziti na poslovnom i finansijskom planu. Tokom tog perioda bit ćete u prilici da iskažete sve svoje talente i vještine, ali i da putujete. Imat ćete manjih problema sa finansijama, tako da ne bi bilo loše da se posavjetujete sa nekim, jer opozicija planeta Marsa i Jupitera govori o velikim poslovima. Inače, cijela 2017. godina je povoljna za nove planove i poslovne poduhvate, a situacija postaje još bolja ulaskom Jupitera u Škorpiju, polovinom listopada/oktobra. Od tog perioda, lako izlazite na kraj sa svim problemima.


Horoskop 2017

Ubaci na Facebook