Vladajuća planeta: Saturn
Element: Zemlja
Kvalitet: glavni
Boja: tamnosiva, crna, smeđa
Dragi kamen: tirkiz, ametist
Kovina: olovo
Cvijeće: bršljan, kukuta, maćuhica
Drveće: bor, brijest, tisa, mušmula
Bilje i začini: konoplja, crni gavez
Hrana: krompir, ječam, repa, špinat, slad
Životinje: koza, svi papkari
Voli: tradiciju, pravila, štednju, moč
Ne voli: rasipnost, neobrazovanost, neodgovornost
Ključne riječi: razboritost, proračunatost, ozbiljnost, ambicija, tradicija, praktičnost, upornost, postojanost, štedljivost, odricanje, pesimizam, nepopustljivost, cinizam, proračunatost...

OPĆE NAPOMENE: Što se tiče karijere, Jarac će biti naprosto nezaustavljiv u 2017. godini. Planetarne i kreativne  energije u potpunosti su koncentrirane na postizanje vaših ciljeva, te možete očekivati pravi procvat svog poslovnog carstva, bez obzira na njegovu veličinu. Isto tako, utjecaj planete Venere početkom godine navest će vas na preispitivanje prošlosti, pa možete očekivati susrete s mnogo starih i novih prijatelja, koji će vam ponuditi zanimljive poslovne projekte.

LJUBAV I OBITELJSKI ŽIVOT: Ovo je vrlo interesantna godina i na ljubavnom planu, i to od samog početka godine. U prvoj polovini godine vas očekuju brojna nova poznanstva sa potencijalnim ljubavnim partnerima, ali čini se da nema šanse, da na duže staze prerastu u stabilan odnos. Oni koji su u braku ili vezi, moraće da se izbore sa krizom tokom lipnjaa/juna meseca. Moguće je da dođe do privremenog, ili čak trajnog razdvajanja, zavisno od pojedinačnog natalnog horoskopa. Oni koji mogu da prevaziđu probleme imat će priliku da poprave stvari već tokom rujna/septembra, uz povremeno zaoštravanje odnosa. Ako se problemi ne riješe u razumnom roku, moguć je i definitivni raskid veze. Slobodnim Jarčevima tokom čitave godine stoji mogućnost nove veze, s tim što će od lipnja/juna te šanse postati realnije.

KARIJERA I POSAO: Položaj planete Saturna, inače vaše vladajuće planete, u dvanestom polju, nagoveštava da priželjkujete značajna dešavanja na profesionalnom i poslovnom planu, ali nema jasnih naznaka da će do bilo kakvih promjena doći ukoliko se ne potrudite. To je stanje koje će generalno obilježiti i ovu godinu. Nakon okreta planete Merkura u direktan hod i povratka u vaš znak, situacija postaje znatno povoljnija, a neki poslovni izbori koji su vam ranije bili teški, sada postaju prihvatljiviji i realizirat ćete ih s lakoćom. Moguće je da vam planeta Jupiter u polju karijere donese unapređenje. Očekujte ozbiljne promjene već u veljači/februaru, poslije prolazne krize. Od travnja/aprila do listopada/oktobra povedite računa o finansijama ili riskantnim ulaganjima ukoliko imate privatni posao i želite ga proširiti. Od listopada/oktobra, prelaskom u Škorpiona, planeta Jupiter nagovještava da će vaš trud biti bogato nagrađen. Moguća je i velika pozitivna promjena na poslovnom planu, ali morat ćete da pristanete i na neka odricanja. Imate mogućnost da odete na poslovno putovanje gdje biste mogli upoznati uticajne ljude koji bi vam mogli pomoći u narednim godinama.


Horoskop 2017

Ubaci na Facebook