Vladajuča planeta: Venera
Element: Zemlja
Kvalitet: stalan
Boja: ružičasta
Dragi kamen: safir ili smaragd
Kovina: bakar
Cvijeće: ruža, mak
Drveće: jasen, čempres, jabuka
Bilje i začini: klinčić, kiselica, zelena metvica
Sretni brojevi: 4 i 6
Životinje: krave
Voli: udobnost, užitke, kuću, imovinu
Ne voli: promjene, nesigurnost, brzinu, površnost
Ključne riječi: staromodnost, tradicija, miroljubivost, praktičnost, marljivost, promišljenost, dosljednost, tvrdoglavost, sporost, odricanje, plodnost, požrtvovanost, tromost, nezasitost...

Sudeći prema astrologiji, ova godina će biti veoma uzbudljiva za sve Bikove, jer će biti ispunjena iznenađenjima i čudesnim događajima! Godišnji horoskop 2019. za Bika predviđa i mnogo sjajnih šansi za napredovanje u karijeri i ostvarivanje većih profita! Studenti će imati šansu za usavršavanje u inostranstvu. Bikovi koji već imaju ostvarene karijere usplevaće da izvrše sve svoje obaveze na vrijeme, a biće toliko kreativni da će predlagati samo dobre i kreativne ideje.

Porodični život biće ispunjen ljubavlju i lijepim odnosima sa svim članovima uže i šire porodice. Ipak, ovo je i vrijeme kada ćete definitivno morati da odredite svoje prioritete, napravite dugoročnije planove i malo više radite na sebi.

Bikovima se savetuje da ne žure i da ne pokleknu pred željama, jer bi neprestano samougađanje moglo da učini da previdjite mnoge stvari koje se oko vas dešavaju i upadnete u probleme lične ili finansijske prirode. Bićete zainteresovani da obogatite svoj društveni život, idete na zabave, i uradite sve to, ali u nekoj normalnoj mjeri.

Položaj planeta Bikovima će donijeti odličan uticaj na sva životna polja, ali i stvaranje novih veza, pa je slobodnim pripadnicima ovih znaka moguć i brak. Što se tiče zauzetih Bikova, ova godina biće godina harmonije i ljubavi.

Zdravlje će takođe biti na zavidnom nivou, iako ne bi bilo loše da malo više pazite na izbor hrane i da konačno odaberete sport kojem ćete biti vjerni i redovno ga praktikovati. Pušaćima savjet – prekinite pušiti!

 

ODNOSI SA DRUGIM ZNAKOVIMA

OVAN On će često iskušavati granice vašeg strpljenja, ali s dobrom namjerom. Bit će sklon eksperimentiranju dok ćete se vi ipak držati tradicionalnih vrijednosti. Njegova inicijativnost i smjelost bit će vrline koje ćete poželjeti prisvojiti.
BIK Saturn će vam priređivati razna iskušenja koja će testirati vašu zrelost i spremnost na kompromise. Neće uvijek biti jednostavno, ali pozitivna vijest je da ćete imati rješenja. Dobra volja i ljubav će biti na strani pobjednika.
BLIZANCI Dok će on jurišati kroz život, vama će draže biti strpljivo koračanje. Pitanje je samo kako ćete se - uskladiti i pomiriti razlike. U drugoj polovini godine imate priliku više uživati u prednostima vaše veze i manje se zamarati nedostacima.
RAK Jako lijep odnos, uz malo razumijevanja i podrške, sve je moguće. Veselit će vas promjene kroz koje će vaš partner prolaziti u drugoj polovini mjeseca. Neke će biti i izazovnije, ali uz vas će mu sve biti jednostavnije i sigurnije.
LAV Vaša budućnosti ovisit će o spremnosti na prilagodbu i poštivanju različitosti. Budući da ste oboje prilično tvrdoglavi, učite se popuštanju, osobito ako vam je stalo do zajedničke sreće. Time ćete otvoriti nove prostore uživanja.
DJEVICA Pred vama je uglavnom pozitivna godina. Budući da ste oboje praktične i racionalne osobe, s dosta uspjeha ćete prolaziti kroz neke zakulisne i napetije situacije. Prisutna je obostrana želja za još više razumjevanja, za još više ljubavi.
VAGA Ponašanje vaše Vage često će vas dovoditi do ruba strpljenja. Dok ćete vi pojednostavljivati život i svakodnevicu, ona će ga komplicirati. Lako je moguće da podlegnete iskušenju nevjere, da vam se svidi toplina i brižnost novog udvarača.
ŠKORPION U vašem odnosu mora biti burno i strastveno, inače nema niti odnosa. Umjesto strasti natezanja i nadmudrivanja, isprobajte uživanje u svemu što vas oduševljava kod partnera, u izvrsnim stranama vašeg partnerstva.
STRIJELAC Slobodoljubivi Strijelac neće biti lako uhvatljiv, a još manje sklon konvencionalnom načinu života, koji je vama dosta važan. E sad, ako uspijete smiriti njegov pustolovan duh, moguća je i veza. U protivnom, nećete ovdje naći sreću.
JARAC U zagrljaju pripadnika ovog znaka pronalazite smirenje. Sve što vas uznemiruje, čini napetima, gubi na značaju nakon što o tome porazgovarate s partnerom. Voljet ćete njegov način na koji vas cijeni, prihvaća i uvažava. Uživajte!
VODENJAK Neka iskustva iz prošlosti bit će uteg koji će vas vući na dno. Kao da će nedostajati onog zanosa i nagona da 'poletite' udvoje, da s više lakoće prilazite problemima, i manje se bavite onime što ne valja, a više slavite bogatstvo koje imate.
RIBE Bit će vam neobična i dovoljno zanimljiva da probudi u vama želju za zbližavanjem. Moguće je rođenje zaljubljenosti. Ako ste već u vezi, primijetit ćete kako vaš partner ima slinu potrebu za nježnošću i romantikom. Udovoljite mu.

SRETNITE SE SA SVOJOM SUDBINOM!

POGLEDAJTE VAŠ ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU ROĐENJA

HOROSKOP PO SATU ROĐENJA

LJUBAVNA SLAGALICA