Vladajuća planeta: Venera
Element: Zrak
Kvalitet: glavni
Boja: nijanse plave, ružičasta
Dragi kamen: safir, žad
Kovina: bakar, bronza
Cvijeće: sve plavo cvijeće, hortenzija, velike ruže
Drveće: jasen, jablan

Bilje i začini: metvica, crvena paprika
Hrana: paradajz, šparoga, kruška, grah
Životinje: gušteri i mali gmizavci

Voli: lijepe manire, eleganciju, ukrase, diplomaciju
Ne voli: surovost, agresivnost, prostotu, pritisak

Ključne riječi: harmonija, estetika,  šarm, humanost, pravednost, diplomatija, kompromis,  društvenost,  obzirnost, neodgovornost, suosjećanje,  smirenost,  krhkost, duhovnost, površnost, patetičnost, koketiranje...

Opste karakteristike: Vaga je sedmi znak Zodijaka, povezan sa simbolizmom broja sedam; simbol sklada i ravnoteže na kozmičkom i duhovnom planu. Za Vagu gotovo sve mora biti odvagano - nijedan astrološki tip nema jači osjećaj za pravdu i korektnost. Ponekad ovo dovodi do pozitivnog škrtarenja.

Svakoj Vagi stabilnost i ravnoteža su veoma važni. Godišnji horoskop za Vagu pokazuje da će ovo biti velika godina, jer donosi toliko toga pozitivnog. To će inspirisati Vage da se dalje razvijaju i isprobaju nove uzbudljive stvari.

Budite spremni za neke sitne probleme na početku godine, pošto će biti izazova u pogledu karijere, ali to nije ništa što je nemoguće prevazići. Sigurno će se pojaviti neka posebna osoba koja će se truditi da zadobije vašu pažnju, ali držite strasti pod kontrolom. Ne želite da obećanje prave ljubavi sagori u plamenu ove romanse.

Godišnji horoskop pokazuje da će vas sustići mnoge stvari – i dobre i loše. Loša finansijska odluka ili jednostavno loš tajming mogao bi izazvati nemir na poslu. Ali, nikako ne paničite.

Koristite svoju sposobnost da temeljito i stabilno rješavate probleme. Da biste se vratili na pravi put, biće potrebno da preuredite neke stvari u životu, što podrazumjeva planiranje, koje vam dobro ide. Uprkos teškom početku, stres oko finansijskih odluka će vas motivisati da se potrudite i da napokon počnete da napredujete u svim oblastima života.

Nova romansa samo što se nije rasplamsala! Ponekad vas previše strasti može dovesti do panike. Međutim, želja za posjedovanjem nije uopšte romantična. To treba da kontrolišete. Ako se osjetite preplavljenim ljubavlju, ne stežite obruč previše. Usporite malo i opustite se.

Vježbajte povjerenje kako u romantičnim, tako i u platonskim vezama ili budite spremni za nesuglasice u ljetnjim mjesecima. U smislu pronalaženja prijatelja ili nove ljubavi, budite otvoreni za sve. Godišnji horoskop za Vagu 2019. pokazuje da, bez obzira na put koji izaberete, mir i harmonija će preovladavati tokom novembra/listopada i decembra/prosinca.

Dok god se fokusirate na balansiranje svog života ove godini, godišnji horoskop za Vagu 2019. pokazuje da neće biti zdravstvenih problema. Saturn dolazi da pomogne da se stvari stabilizuju i da povratite energiju i snagu. Ove godine ćete lakše ignorisati želju da radite više nego što možete.