Vladajuća planeta: Mars, Pluton
Element: Voda
Kvalitrt: stalan
Boja: tamnocrvena, crna, smeđa, boja trule višnje
Dragi kamen: opal
Kovina: čelik, željezo
Cvijeće: pelargonija, rododendron
Drveće: glog, gusto grmovito drveće
Bilje i začini: aloja, hamamelis, mačja metvica
Hrana: većina jela oštra ukusa
Životinje: većina insekata
Voli: seks, borbe, rizik, tajne
Ne voli: konvencije, dosadu, laž, obmane
Ključne riječi: strastvenost, erotičnost, tajnovitost, prodornost, ambicioznost, energičnost, upornost, dubina, hrabrost, pravednost, pakost, odgovornost, vidovitost, ratobornost, ljubomora, osvetoljubivost, taština, lukavost, sebičnost...

Godišnji horoskop pokazuje da će vam ova godina donijeti balans na svim poljima života. Biće veoma uspješnih poslova, a produktivnost bi bila bolja kada bi vam mentalna snaga pokrenula volju na više akcije. Jupiter će vas podstaći da želite da promijenite neke stvari, da vam zaista promjena bude neophodna. Zato, ako ste nezadovoljni, promijenite nešto u svom životu. Vrijeme je da preispitate polja u kojima ne napredujete i da uz razuman rizik pokrenete neke aktivnosti na bolje.

Vaša kreativnost će dostići vrhunac u ovoj godini, tako da možete skupiti hrabrost da eksperimentišete i isprobate čak i lude ideje koje vam padnu na pamet.

Od malena ste se navikli da strast i ljubav nikada nisu bili problem za vas. Vama je uvijek jasno šta želite i obično to lako i dobijete. Osobina koja vam ponekad nedostaje je druženje i povezivanje sa ljudima i u 2019. vrata za tu opciju će vam biti širom otvorena. Ako ste introvertni, vaš partner će vas zamoliti da se otvorite. Učinite to.

Ove godine ćete biti puni zanosne energije i kreativnosti. Prenesite nešto od ove energije na međuljudske odnose i bićete iznenađeni napretkom koji možete ostvariti. U početku će vam biti neprijatno, pa čak i zastrašujuće. Držite se. Vaš godišnji horoskop za 2019. godinu pokazuje da ćete biti nagrađeni. Ako ste bez partnera, što nikada kod vas ne traje dugo, budite strpljivi i sačekajte da se pojavi jedna posebna osoba.

Nakon naporne 2018, godišnji horoskop pokazuje da ćete ući u novu godinu malo iscrpljeniji nego obično. Dozvolite svom tijelu da se oporavi i dajte mu vremena za to. Kao što možete vidjeti iz drugih oblasti u svom životu, 2019. će vam donijeti strast i kreativnu energiju za koju ne morate da se borite na način na koji ste morali u 2018.

Međutim, ta energija će doći samo ako niste previše iscrpljeni da je primite. U prvom dijelu godine morate da vjerujete da je kreativnost odmah iza ugla i zato se opustite, meditirajte i dobro odmorite. Vitalnost će vam se vratiti vrlo brzo.