Vladajuća planeta: Merkur
Element: Zemlja
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: mornarsko plava, bež, bijela
Dragi kamen: sardoniks
Kovina: živa, aluminij, nikl
Cvijeće: sve sitno cvijece zivih boja
Drveće: drveće s orašastim plodovima
Bilje i začini: s jasno žutim ili plavim cvjetovima
Hrana: povrće koje raste pod zemljom
Životinje: svi domaći ljubimci
Voli: analizu, računanje, red, preciznost
Ne voli: nečistoću, grubost, lijenost, improvizaciju

Ključne riječi: urednost,  kritika, analiza, metodičnost, perfekcionizam, pedantnost, praktičnost, savjesnost, racionalnost, studioznost, preciznost, samokontrola, iskrenost, stedljivost, požrtvovnost, proračunatost,  cinizam...

U 2019. godini važno je da prestanete da požurujete stvari. Godišnji horoskop pokazuje da takva nepažnje može da dovede do ozbiljnijih problema u karijeri i finansijama. Umjesto toga, potrebno je vreme da provjerite da li ste sve uradili na najbolji način. Ako postoje "labave" strane na poslu, mogu da izazovu profesionalne probleme, pa ih zato što prije učvrstite.

Provjeravajte dokumenta i to dva puta. Ne žurite u bilo koju vrstu dugoročnog rješenja ove godine, jer možete uletiti u nešto što će izazvati probleme u godinama koje dolaze. Dobro bi bilo da ove godine poslujte preko advokata, računovođa i stručnjaka za finansije.

Godišnji horoskop pokazuje da će vaša karijera zabilježiti stalan napredak od početka marta, ali ako pokušavate da ubrzate stvari, možda propustite još veće mogućnosti. 2019. će Djevicama donijeti mnogo nagrada - zato vježbajte povjerenje i slijedite pravila.

Takođe, godišnji horoskop pokazuje da biste početkom godine mogli doživjeti neku vrstu nesporazuma u intimnim odnosima. Biće potrebno vreme da riješite probleme. Ne očekujte da se stvari jednostavno riješe, samo zato što želite sve odjednom. 2019. će biti idealna godina da poradite na interpersonalnim odnosima uz stručnu pomoć ili podršku grupe. Kada dođe juni/lipanj, bićete u mnogo boljoj poziciji što se tiče ljubavi. Prijatelji i porodica će biti tu tokom cijele godine. Posvetite vremena osobama koje vas vole i zauzvrat ćete dobi mnogo više ljubavi i pažnje.

Što se tiče zdravlja, nemate razloga za brigu. Zdravlje će biti dobro. Ostanite u formi, jedite zdravu hranu i poradite još malo na sticanju zdravih navika. Ako vam dosadi takav stil života, oprobajte se u nekom novom sportu i osjetićete mnoge prednosti redovnog vježbanja.