Vladajuća planeta: Sunce
Element: Vatra
Kvalitet: stalan
Boja: žuta, zlatna, narančasta
Dragi kamen: rubin
Kovina: zlato
Cvijeće: suncokret, neven
Drveće: palma, lovor, naranča i limun
Bilje i začini: šafran, ljuta metvica, ruzmarin
Hrana: riža, med, žitarice
Životinje: visoka divljač, divlje mačke
Voli: luksuz, estradu, lov, klađenje
Ne voli: poniženje, ograničenja, odricanje, tajne
Ključne riječi: snaga, kreacija, ponos, dostojanstvo, vodstvo, moč, zapovjedništvo, hrabrost, ambicioznost, velikodušnost, taština, teatralnost, otvorenost, elegancija, prijateljstvo,  netolerancija, snobizam...

Vaš godišnji horoskop pokazuje da će 2019. početi veoma idilično! Promocije, priznanja, porodična i ljubavna pažnja… Sve stvari za koje Lav živi. Ovakva vrsta uspjeha će se nastaviti tokom cijele godine, što je dobro, imajući u vidu nove ideje ili nastavak projekata koje ste zanemarivali u posljednje vrijeme. Započinjanje novog posla ili poboljšanje starih odnosa može vam donijeti veliko zadovoljstvo. Najbolji savjet za vas je da nastavite da tražite nove mogućnosti, zato što možete jako puno od toga da dobijete. Ako nešto ne ide kako treba, ne gubite vrijeme.

Pristupite iz drugog ugla. Godišnji horoskop za Lava 2019. pokazuje da ćete imati puno uspjeha u ovoj godini, tako da, ako se jedna opcija zatvori, uopšte ne nervirajte - otvoriće se nova!

Lav ponekad može da bude kralj drame. Imajte ovo na umu ako vaša veza krene nizbrdo na početku 2019. Ne mora biti vašom krivicom, ali je teže da volimo druge ako trošimo previše vremena voleći sebe. Morate da obraćate mnogo više pažnje na vaše voljene. Skrenite pažnju sa sebe, bar neko vrijeme.

Godišnji horoskop za Lava 2019. pokazuje da ljudi neće imati mnogo saosećanja za vas i da će vaša veza imati poteškoća u prvoj polovini godine. Moraćete da se oslonite isključivo na sebe ukoliko želite da riješite probleme. Ili još bolje, ne preuveličavajte stvari. Ako postoji problem, riješite ga i krenite dalje. Promjena vaše reakcije na probleme ili više ljubavi sa vaše strane nego obično će pomoći da se vaša porodica, prijatelji i najbliži vrate tamo gde bi trebalo da budu - pored vas.

Vitalni ste i moćni, služiće vas odlično zdravlje. Jedite zdravu hranu, vježbajte ili se što više opuštajte. Odmor je ključ u 2019. godini. Dešavaće se toliko stvari da ćete biti u iskušenju da preskočite odmor i redovne vježbe, ali kada to uradite, osjetitićete negativne efekte. Zapamtite da je za zdravlje najbitnija umjerenost u svemu.