Vladajuća planeta: Mjesec
Element: Voda
Kvalitet: glavni
Boja: nebesko plava, srebrna, bijela
Dragi kamen: biser
Kovina: srebro
Cvijeće: medvjeđa šapa, bijelo cvijeće
Drveće: drveće s mnogo biljnog soka
Bilje i začini: kamenika, sporis, estragon
Hrana: mlijeko, riba, voće i povrće
Životinje: životinje s ljušturom

Voli: porodicu, dom, more, književnost...
Ne voli: neslogu, psovke, provokacije, kompjutere...

Ključne riječi: nježnost, radenost,  ranjivost, šutljivost, požrtvovanje, kontradiktornost, lijenost, osjetljivost, maštovitost, rodoljublje, dobroćudnost, zaštitnički,  plašljivost, mrzovolja, pasivnost ...

Rakovi, budite objektivniji u 2019. Godini. Budući da verujete da je to što radite ispravno moglo bi biti veoma frustrirajuće ako vas zaobiđu pozitivni poslovni rezultati. Već na početku godine, vi ćete se u profesionalnom smislu osjećati kao da ste na vrhu svijeta. No, godišnji horoskop pokazuje da će se u prvom dijelu godine nakupljati poslovni problemi.

Nagrade će otići onima koji su već uložili dosta vremena i energije da bi postigli ono što žele. Ako niste uložili u posao, biće vam teško da gledate kako su drugi uspješni. Sa jedne strane, znaćete da je to jedino fer. U stvari, ispravno je što će drugi uspjeti. Sa druge strane, moraćete da razmislite o postupcima koji su vašu karijeru skrenuli sa puta.

Preispitajte se i shvatite na čemu treba više poraditi da biste ostvarili uspjeh u drugom dijelu godine. Ne brinite - ovo ne znači da 2019. nema šta da vam ponudi. Godišnji horoskop za Raka 2019. pokazuje da će tokom ljeta vaše finansije biti dobre, ali možda ne u onoj mjeri u kojoj ste se nadali.

LJUBAV: Početak godine bi mogao da donese neočekivana iskušenja na ljubavnom planu. Odnosi koje ste pokušavali da popravite ili poboljšate mogu lako da krenu u suprotnom smjeru, a sve zbog jedne nepažljive riječi. Tokom ovog perioda, shvatite da od vašeg ponašanja sve zavisi. Budite pažljivi sa riječima i pokušajte da vježbate strpljenje. Zapamtite, vi niste uvijek u pravu. Posvetite više vremena slušajući svog partnera i zajedno radite na tome da shvatite vaše međusobne potrebe za potpunijim zarumjevanjem. Ulaganje u ljubav je obavezno u prvom dijelu kalendarske godine ako želite da učvrstite vaš harmoničan odnos.

ZDRAVLJE: Uvijek emotivan, Rak je često samom sebi najgori neprijatelj kada je zdravlje u pitanju. Godina 2019.će vam donijeti dobre i pozitivne emocije, a zdravlje bi trebalo da ostane jako dobro ako se stresne situacije svedu na najmanju mjeru. Kao i uvijek, odmarajte se dovoljno i ugađajte maksimalno sebi u danima kada vam se čini da ne možete da postignete i ostvarite sve što priželjkujete.