Vladajuća planeta: Jupiter
Element: Vatra
Kvalitet: promjenjljiv
Boja: tamnoplava, ljubičasta, tirkizna
Dragi kamen: topaz
Koviana: kositar
Cvijeće: klinčići, turski karanfil
Drveće: lipa, breza, dud, hrast
Bilje i začini: žalfija, anis, balzamika
Hrana: gomoljasto povrće, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji, divljać
Voli: putovanja, sport, lov, svećanosti
Ne voli: sputanost, statičnost, nepravdu, anarhiju
Kljucne riječi:  slobodno, istraživanje, iskrenost, srdačnost, energičnost, toplina, otvorenost, prijateljstvo, lojalnost, samostalnost, velikodušnost, široko, pravednost, rastrošnost, nerazumnost, površnost...

Godišnji horoskop za Strijelca pokazuje uspone i padove tokom godine. U prethodnoj godini bilo vam je važno da napredujete u pogledu karijere i finansijskog statusa. U 2019. godini biće napotrebno toliko planiranje. Horoskop pokazuje da će sve biti uredu dokle god ste koncentrisani na lična zadovoljstva. Istovremeno, morali biste da se potrudite da održite svoj posao i spriječite moguće nazadovanje u karijeri.

Lojalan u svemu, Strijelac ponekad želi da sazna ko su osobe koje nisu u njegovom taboru. Godišnji horoskop pokazuje da bi ovo mogla biti problematična godina u pogledu porodičnih odnosa i prijateljstava. Međutim, možda nije loše saznati na koga možete da računate u životu. Što se tiče vas, tokom godine bićete u maksimalnoj formi na svim poljima koja Strijelce čine tako privlačnim.

To može izazvati ljubomoru kod pojedinih prijatelja koji se osjećaju ugroženim u vašoj blizini. Nemojte donositi nikakve važne odluke, ali nemojte se ni ograničavati. Sprijateljite se sa kim želite. To je vaš život. Pa ipak, udaljite se od prijatelja koji imaju zajedljive komentare. Do kraja 2019. godine, vaši pravi prijatelji će i dalje biti uz vas. Kao i jedna posebna osoba.

Sada kada se planeta Pluton povlači, godišnji horoskop za 2019. pokazuje da će zdravstveno stanje Strijelca biti mnogo bolje ove godine. Nažalost, moraćete da potrošite dio godine da biste popravili zdravstveno stanje iz prethodnog perioda. Ipak ova godina je idealna da uspostavite normalan san, redovno vježbate i zdravo se hranite.

Biće potrebno više mjeseci da vratite ravnotežu svom organizmu, zato krenite od početka godine i mijenjajte sve što ne doprinosi vašoj celovitosti. Razmislite o uzimanju vitamina kao dodatak zdravoj ishrani. Budite istrajni u tome da vježbate tijelo bar pola sata dnevno. Vaše mentalno zdravlje se dosta borilo prošle godine i vežbe će vam puno pomoći da se vratite u punu formu. Ova godina će zahtijevati od vas mnogo energije, zato obezbjedite sebi miran san i psihički odmor i relaksaciju.