Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Zrak
Kvalitet: stalan
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: akvamarin
Kovina: titan, olovo, aluminij
Cvijeće: orhideja, zanovijet
Drveće: vočke općenito
Bilje i začini: s oštrim i neobicnim mirisom
Hrana: namirnice koje se dobro mogu duboko smrznuti, konzervirana hrana, sušeno voće
Životinje: velike ptice koje mogu dugo letjeti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme, formalizam, nepravde, snobizam
Ključne riječi: nezavisnost, humanost, individualnost, sloboda, miroljubivost, pravda, originalnost, odvažnost, ekscentričnost, druželjubivost, prijateljstvo, nemar, hirovitost, znatiželja, nepraktičnost, neobuzdanost...

Vaš godišnji horoskop za 2019. pokazuje da ćete ove godine ubirati plodove iz minulog rada. Možda nećete doživjeti spektakularan finansijski uspjeh, ali ćete svakako napredovati. Ako neki projekti ne naiđu na podršku, to će vas samo podstaći da istupite sa novim i svežim idejama i budete bolji nego prije. Najbolje je da započnete nove projekte krajem proljeća ili da dalje razvijate one projekte koji su afirmisani i koji donose konkretne rezultate.

Zapamtite, korov može da ubije sve ono u životu što pokušavate da uzgajate. Planeta Neptun još uvijek obitava u vašoj kući novca. Oslobodite se starih ideja, uložite svoju kreativnost u nove. Potrudite se da ostavite dugove iza sebe, kao i poteškoće i probleme da biste napravili mjesta za buduću produktivnost.

Ovo je godina za mnoge promjene. Vodolije izbjegavaju romantične ili intimne odnose na duge staze u korist svoje nezavisnosti. Zahvaljujući kretanju Neptuna, kako pokazuje vaš godišnji horoskop, s vremenom će iščeznuti osjetljiv prirod i vi ćete odahnuti. To znači da ćete vezi u kojoj ste se našli dati šansu da postane dublja i smisaonija.

Planeta Venera će vas podstaći da uživate u zadovoljstvima i u novoj, dubljoj prisnosti sa partnerom. Do jeseni će se otvoriti mogućnost da svoje srce zauvijek otvorite. Ne plašite se da predate cijelog sebe u tom periodu. Možda ste još uvijek nespremni da se u potpunosti posvetite nekome, ali je idealno vrijeme da se oslobodite unutrašnjih strahova. Vaša mirna priroda će vam i ovog puta pomoći da u tome uspjete.

Vašem tijelu je potreban smiren um. Kad vaš unutrašnji svijet počne da se smiruje, tek tada ćete osjetiti efekte povratka energije. Osjetićete direktnu korelaciju između vitalnosti i mentalnog napretka. Nastavite da radite na unutrašnjem miru i spokojstvu i trudite se da kroz relaksaciju izbacujete stres na dnevnom nivou.

Nema mjesta za zabrinutost kada je u pitanju vaše zdravlje zato što mirno stanje vašeg uma neće tolerisati odvlačenje pažnje sa pozitivnoih aktivnosti.