Medicina se odvojila od astrologije krajem 18. i početkom 19. stoljeća, ali su astrolozi i dalje nastavili da tumače uticaje planeta i sazvježđa na ljudski organizam i zdravlje. Oni to čine i danas, s tim što neki astrolozi nastoje da astrološku medicinu i dalje razvijaju, osavremenjuju i afirmiraju kao posebnu granu astrološkog umijeća.
Pri sastavljanju horoskopa suvremeni astrolozi sve češće uzimaju u obzir uticaje planeta i sazvježđa na ljudski organizam. Pri tome, oni se drže „svojih načela", ali se istodobno pridržavaju i iskustava njihovih prastarih predhodnika.
Shvatanje da svaki znak zodijaka ima svoj, poseban uticaj, na određen dio tijela, potiče još iz drevne astrologije. Neki suvremeni astrolozi pridaju danas poseban značaj uticaju sazvježđa zodijaka na živčani i žljezdani sistem, i izvlače teorije o njihovoj povezanosti.

OVAN: Kao prvi znak zodijaka, Ovan upravlja glavom. Usljed toga, osobe koje ovaj znak imaju u horoskopu često pate od glavobolja. Žlijezde, koje su pod uticajem Ovna, ubacuju adrenalin u krvotok, u slučaju potrebe, kao što je npr. slučaj kada osoba sa ovim znakom padne u napad ljutnje (bijesa) ili doživi veliko uzbuđenje.

BIK: Vjeruje se da vlada vratom i grlom. Osobe rođene u ovom znaku obično su osjetljive na česte prehladu tih organa. Smatra se da je pod uticajem Bika i štitasta žlijezda, a svako njeno loše funkcioniranje izaziva ozbiljne posljedice u pogledu težine organizma.

BLIZANCI: Astrolozi tvrde da oni vladaju nervnim sistemom, ramenima i rukama. Osobe rođene u znaku Blizanaca sklone su prelomima ključnih kostiju i ruku. Ovaj znak vlada i plućima, pa se kod Blizanaca čak i obična prehlada često razvija u teška bronhitična stanja. Blizanci se, također, lako uzbuđuju i nerviraju.

LAV: Astrolozi su spremni da tvrde da Lav vlada srcem, kičmom i leđima. Zbog toga, osobe rođene u ovom horoskopskom znaku obično nastoje da žive punim životom. Baš zbog toga morali bi biti posebno oprezni u srednjem dobu života, kako bi usporili ritam života, jer im inače preijti opasnost od srčanog ili moždanog udara.

RAK: Ova horoskopski znak navodno vlada stomakom i kompletnim probavnim traktom. Zbog toga su osobe rođene u ovom znaku osjetljivije od drugih na stomačna oboljenja, pogotovo na čir u stomaku. Vrlo često imaju i poteškoća u pogledu varenja hrane. Rak je povezan i sa mliječnim žlijezdama, usljed čega se smatra i kao znak materinstva.

VAGA: Astrolozi kažu da Vaga vlada bubrezima. Osobe koje su rođene u ovom znaku obično imaju osjetljive ali i uravnotežene bubrege, mada se svaka nezgoda koju dožive ili jača rasprava brzo odražava na njihove funkcije, te izaziva teškoće u radu a nerjetko i razna oboljenja. Zbog toga bi Vage trebale da budu oprezna na pojavu bubrežnog kamena.

DJEVICA: Vjeruje se da Djevica vlada živčanim sistemom i crijevima. Osobe rođene u ovom znaku lako obolijevaju od stomačnih bolesti, slično kao i osobe rođene u znaku Raka, ali je u njihovom slučaju sklonost ka stomačnim oboljenjima povezana sa nervnim napetostima. Za ove osobe je veoma važna razumna i uravnotežena ishrana. Osobe riđene u ovom znaku su najčešće vegetarijanci.

ŠKORPION: Kažu da Škorpioni vladaju seksualnim organima. Osobe rođene u ovom horoskopskom znakom zbog toga imaju razvijenije seksualne osećaje od drugih. One nisu sklone da rade ništa polovično; prema tome, i potiskivanje seksualnog nagona ili njegovo nezadovoljavanje može dovesti do nervnih ili drugih teškoća. U težim slučajevima takve osobe mogu biti veoma nasrtljive ili zabrazditi u kriminalne vode.

STRIJELAC: Ako je vjerovati drevnim astrološkim iskustvima, Strijelac vlada jetrom, bedrima i butinama. Osobe rođene u ovom znaku (a to potvrđuje i svjetska statistika), poznate su po svojim fizičkim, sportskim i drugim aktivnostima.

JARAC: Drevni astrolozi svjedoče da Jarac vlada koljenima, kostima i zubima. Osobe koje su rođene u ovom horoskopskom znaku, često pate od zubobolje, a nerjetko obolijevaju i od reumatizma. Za njih su veoma važni način života odmalena, i način ishrane.

VODENJAK: Vjeruje se da Vodenjaci vladaju krvotokom. Osobe rođene u ovom znaku veoma su osjetljive na hladnoću i često obolijevaju od proširenja vena. Vodenjaci također vlada i golenjačama i nožnim člancima; osobe sa ovim znakom sklone su frakturi ovih dijelova tijela.

RIBE: Ako je vjerovati starim astrološkim znanjima, Ribe vladaju stopalima. Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku su veoma osjetljive na povrede stopala; čak i na veoma male nezgode, kao što su npr. povrede usljed tijesne obuće. Osobe sa ovim znakom moraju biti oprezne pri uzimanju raznih pilula kao lijekova, jer im je organizam vrlo osjetljiv na takva sredstva liječenja.

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA

Otkrijte tajne horoskopa - KNJIGA TAJNI!