Negativan, ženski
Kljucne rijeci: intenzivno, strastveno;
Vladajuca planeta: Pluton (drevni vladar, Mars)
Element: voda;
Kvaliteta: stalan;
Boja: tamnocrvena, boja truhle visnje;
Dragi kamen: opal;
Kovina: celik ili zeljezo;
 
Vi niste pasivni i mirni. Naprotiv, plahovite ste i strasne prirode. U zivotu nista ne radite napola. Ne volite neodlucnost. Kad se bacite u neki poduhvat, kad ucestvujete u nekoj diskusiji, kad dozivljavate neku avanturu, idete uvijek do kraja. Neuspjehe ne podnosite. U posao unosite svu snagu i energiju. Sva Vasa volja upravljena je ka uspjehu. Kad odlucite da krenete ka nekom cilju, nista vas ne moze zaustaviti. Borbenog ste duha: pobijediti po svaku cijenu za Vas je pravilo zivota.
Razocaranje i neuspjesi Vas duboko pogadaju. Kod Vas u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su Vasom intuicijom. Vasi prvi utisci o ljudima i stvarima su cesto tacni. Ne pravite takticke ili psiholoske greske. Ta sposobnost da procjenjujete ljude ponekad Vas cini suvise sigurnim u sebe. Ako neko ne misli kao Vi, dijelite mu savjete ili ga kritikujete.
Vasa osjecanja su pravi orkan. Simpatija ili antipatija, koju osjecate prema ljudima, odmah se na Vama primijecuju. Rijetko mozete skriti svoje raspolozenje. Dogada Vam se da ste se u nekoj osobi prevarili. U tom slucaju brzo prelazite od ljubavi na mrznju ili obrnuto.
Iako pokusavate da ostanete mirni, to Vam tesko polazi za rukom. Razdiru Vas unutrasnje borbe - ponekad ste agresivni, brutalni i tesko onom ko Vam se nade na nisanu. Tako, uglavnom, reagujete na mala razocaranja i svakodnevne neprijatnosti. Medutim, na vece i znacajnije stvari reagujete sasvim suprotno. Suzdrzavate bijes i ulazete napore da sacuvate mirnocu i vladate sobom.

Dezurna planeta: Rodjenim u znaku Skorpiona planete Mars i Pluton uveliko odredjuje subinu

Za Vas se ne moze reci da ste mnogo disciplinovani i da rado prihvatate obaveze. Vasa priroda je nezavisna i sve volite da radite po svojoj glavi. Individualista ste i cesto odbijate da idete istim stazama kao drugi ljudi. U Vama uvijek tinja neka pobuna, gnjev ili revolt.
U ljubavi ne spadate u kategoriju hladnih osoba, lisenih strasti. Kakve su Vase reakcije u zivotu (nagle i neposredne), takve su i u ljubavi. Od prvih trenutaka poznanstva osjetite neku privlacnost ili odbojnost. Fizicka ljubav za Vas ima veliki znacaj, pa prema tome i fizicki sarm igra vecu ulogu od moralnih ili intelektualnih kvaliteta. Ukratko, ne mozete da volite ako ne zelite!
Niste mnogo ljubomorni, niti ste skloni promjenama u ljubavi, ali ako Vam se dogodi da sretnete osobu koja Vam se svida, a okolnosti to dozvoljavaju, necete smatrati grehom da se upustite u malu avanturu. To cete brzo zaboraviti. Necete smatrati da ste ucinili nesto strasno. Vasa ljubav prema “stalnoj vezi” nece biti nista manja. Nikad se ne biste upustili u neku dublju vezu na drugoj strani.
Plemeniti ste, ali samo prema onima koje smatrate svojim prijateljima. Iako volite da izlazite u drustvo, prag Vaseg doma rijetko ce ko prekoraciti. Otvarate vrata samo malom broju prijatelja. U tome ste iskljucivi. Vama je potrebna osoba jakog karaktera, ali osjecajna i njezna. Grubost i teror ne podnosite.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA