Negativan, ženski
Ključne riječi: posjednički, trajno;
Vladajuća planeta: Venera;
Element: zemlja;
Kvalitet: stalan;
Boja: ružičasta;
Dragi kamen: safir ili smaragd;
Kovina: bakar.
 
Vi stojite cvrsto na zemlji. Volite sve ono sto je postojano i opipljivo. Sanjarenje za Vas predstavlja samo dusevni odmor. U stvari, sve sto je neostvarivo ili plod Vase maste povreduje Vase osjecanje za prakticnost.
Vi ste realni i volite konkretne stvari. Nikad se ne zadovoljavate varljivim obecanjima, slatkim iluzijama i ne prepustate se neostvarljivim snovima.
Cijenite materijalna dobra. Volite da imate udoban stan. Nikad se necete ukrasiti laznim nakitom ako nemate pravi. Niste gramzivi, ali ne rasipate novac i ne kupujete nepotrebne stvari.
Sve Vase akcije i inicijative su plod dubokog razmisljanja i nikad se ne upustate u sumnjive poslove. Zbog toga ne uspjevate u onim poduhvatima koji zahtijevaju brzinu i smjelost. Kad vec prihvatite neki posao, obavljate ga savjesno i sa puno zara i niko i nista Vas ne moze sprijeciti da ga dokrajcite.
Cijenite vrijeme i korisno ga ispunjavate. Kad se za nesto odlucite tesko Vas je od toga odvratiti. Vise volite da dozivite i krah, nego da se vratite nazad ili promijenite misljenje.
Svoje zadatke ispunjavate tvrdoglavo. Izdrzljivi ste i strpljivi. U stanju ste da nesto radite i nekoliko puta samo da biste postigli savrsen rezultat. Trenutni neuspjesi Vas ne zastrasuju.
Po prirodi ste mirni, odmjereni i ne zudite za osvetom. Imate povjerenja u druge i mada im ne pokazujete odmah svoja iskrena osjecanja, to ne znaci da ih ne volite. Nikad nikoga ne napadate niti ismijavate. Ali, tesko onom koji se usudi da Vas napadne.

Dežurna planeta: Rođenim u znaku Bika planeta Venera uveliko određuje subinu

Ako ste uvjereni da se neko prema Vama lose ponio, ili da je povrijedio Vasu dobronamjernost, to mu nikad necete oprostiti. Izgubit ce mnogo u Vasim ocima. Veliko ste zlopamtilo.
U prijateljstvu ste vijerni i odani, a to trazite i od drugih. Ako Vas neko iznevjeri, necete burno reagovati. Vase reakcije su polagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke. Niste pristalica promijena i preokreta, svega onoga sto moze poremetiti ustaljeni tok Vaseg zivota ili dovesti u opasnost Vas komfor. Takva koncepcija o zivotu ima i jednu nezgodu. Postujete principe, predrasude i koncizne ideje. Medutim, u zivotu se principi tesko ruse, predrasude postaju neprihvatljive, a koncizne ideje maglovite. Stoga se cesto oglusujete o savjete drugih i upozorenja Vasih najblizih. Vi zelite da radite sve po svome, jer ste samouvjereni.
Iako je Vas karakter prilicno jak, postoje u njemu i neke slabosti. Bjezite od briga i problema i ne volite komplikacije. Nasladujete se zivotnim radostima i u tome ste pravi gurman.
Ljubav za Vas nije sinonim strasti, razdiranja ili romantizma, vec njeznosti i uzivanja. Vi ste stvoreni za brak, za zivot udvoje. Kako ste pristalica ustaljenih formi i svega onog sto se odnosi na materijalnu stvarnost, osoba koju volite mora biti privlacna. sta se krije u njoj, manje vas interesuje. Kad upoznate osobu koja Vam se svida, zelite na svaki nacin da privucete njenu paznju.
Sve odluke donosite poslije dugog razmisljanja. Iako izgledate hladni, u sustini ste veoma senzibilni. Cak i ako ste pronasli kod osobe suprotnog pola sve znake privlacnosti, necete se pozuriti da s njom odmah odete kod maticara. Prije cete je temeljito proanalizirati. Vi se ne vezujete lako ni za onoga ko Vam se dopada. Ljubav u Vasem srcu polako sazrijeva.
Od osobe koju volite trazite postojanost. Niste pristalica mastanja u ljubavi i zivotu. Cuvate se svega sto Vas moze da odvede do svade. sto su porodicni odnosi harmonicniji i iskreniji, to ste zadovoljniji.
Iako ponekad izgledate potpuno ravnodusni, Vi ste, u stvari, veoma iskljucivi i ljubomorni, s osjecanjem posjedovanja u ljubavi. Vjesto ispletete mrezu oko onoga do koga Vam je stalo.
S obzirom na Vas smisao za organizaciju, sve poslove vodite perfektno.
Izuzetno ste privrzeni djeci. Zbog toga cete nastojati da im pruzite sve sto mozete. Bit cete spremni i na zrtve, samo da im udovoljite. Ne uzivate dovoljan autoritet kod djece ali prema njima niste ni isuvise popustljivi.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA