Pozitivan, muški
Ključne riječi: komunikativnost, prilagodljivost, svestranost, radoznalost;
Vladajuća planeta: Merkur;
Element: zrak;
Kvalitet: promjenjiv;
Boja: većina boja, a naročito žuta;
Dragi kamen: ahat;
Kovina: živa, platina;

Dinamicnost je najvaznija crta Vašeg karaktera. Beskrajno cijenite slobodu i nezavisnost. To svuda i uvijek isticete. Ne dozvoljavate da Vam bilo ko gospodari, niti da Vam namece svoju volju. Medutim, ponekad izaberete pogresnu stazu kojom cete krenuti, jer zbog samouvjerenosti ne poslusate dobar savjet drugih.
Veoma ste inteligentni, ali ne i pronicljivi. Cesto ste povrsni. O ljudima koji Vam zele dobro cesto pogresno sudite, pa ste u stanju i da ih uvrijedite. Isto tako nerjetko netacno ocjenjujete namjere onih koji Vam ne zele dobro i to Vam se sveti iako sami toga niste svjesni, jer uvijek zivite u uvjerenju da ste dobro postupili.
U poslu umijete da pronadete najbolji put ka uspjehu. Ambiciozni ste, ali ne bolesno. U profesionalnom usponu necete smetati drugima. Ako treba, pomoci cete im, jer niste zli ni zavidni. Radujete se ako je neko od Vasih prijatelja, ili poznanika, ostvario nesto u zivotu ili napredovao u profesiji.
Volite da ste u sredistu paznje i da o Vama lijepo govore. Zbog toga ste spremni da se i zrtvujete. Volite sport, zanimljiva putovanja, nova poznanstva, uzbudljive situacije. U poslu Vas ne interesuje samo to da Vas ljudi cijene, vec uvijek ocekujete i materijalne efekte. Nikad se necete prihvatiti posla koji nema izgleda da donese i materijalnu korist. Novac trosite nepromisljeno. Niste cicija. Volite da castite i poklonjate.

Dežurna planeta: Rođenim u znaku Blizanaca planeta Merkur uveliko određuje subinu

Uzivate u materijalnim dobrima. Volite raskosan stan, luksuzna kola, odjecu po modi. Smatrate da Vam to donosi veci drustveni ugled. Zbog toga se moze desiti da Vas dom izgubi potrebnu toplinu i intimnost.
Kao i u zivotu tako i u ljubavi drzite do svoje slobode. Cak i kad zavolite nekoga, plasite se da se previse ne vezete. Ako se odlucite na brak, njegujete tu vezu do kraja zivota. U ljubavi ste vijerni, sto trazite i od svog partnera. Veoma ste ljubomorni i pristalica patrijarhalnih obicaja i navika. Prevaru nikad ne oprastate. Potpuno ste iskljucivi. Vise volite i raskid, nego da ostanete sa onim koji vas je obmanuo.
U ljubavi ste izuzetno temperamentni. Tu vasa strast dolaze do punog izrazaja.
Volite drustvo i zelite da se pokazete kao komunikativna osoba, koja ima sirok krug poznanika. Zato se necete moci nikako sloziti sa osobom koja nije dinamicna, koja je povucena i koja vise voli porodicno gnijezdo od posjeta i prijema.
Medutim, u toj zelji i traganju za novim poznanicima necete uvijek uspjevati. Bit cete vise sami nego u drustvu. Dobro bi bilo da shvatite da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo neiskrenih.
Prema osobama koje volite, ponekad ste nepravedni. Uzimate im za zlo sitnice koje Vam smetaju, a koje, u stvari, nemaju nikakvu vaznost. U stvari, to je samo odraz Vase sitnicavosti, koje se ne mozete da oslobodite.
U braku zelite da vodite glavnu rijec. Porodicni budzet drzite pod kontrolom ali ste ponekad spremni na nepromisljene izdatke. Kao roditelj popustljivi ste prema djeci. Pruzit cete im sve da bi bila uzorna i dobra. Nikad necete zaliti ni vremena ni novaca da im pruzite solidno vaspitanje.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA