Negativan, ženski
Ključne riječi: kritički, analitički;
Vladajuća planeta: Merkur;
Element: zemlja;
Kvalitet: promjenjiv;
Boja: mornarsko plava, tamnosmeđa, zelena;
Dragi kamen: sardoniks;
Kovina: živa ili nikl;

Sve sto se odigrava oko Vas primate intelektom. U stvari, cuvate se svega sto je diktirano instiktom, prolaznim utiscima, odusevljenjem i strastima. Sve sto radite cinite savrseno ozbiljno, savjesno i disciplinovano. U Vas se moze imati neograniceno povjerenje. Prezirete one koje podvaljuju, koji su lijene i koje se ni na sta ne mogu koncentrisati.
Prema drugim ne pokazujete odusevljenje i zarku zelju za prijateljstvom. Po prirodi ste rezervisani i stidljivi i javno ne pokazujete svoja osjecanja. Ne volite prijateljstvo sa povrsnim ljudima. Za Vas je zivot ozbiljna stvar i Vi ga tako i dozivljavate. Oni koji su uspjeli da Vam se priblize moraju se cuvati da ne ozlijede Vasa osjecanja. Veoma ste osjetljivi i dramticno dozivljavate ruzne rijeci, zamijerke i kritike.
Vise volite da budete sami, nego u drustvu suvise bucnih ljudi ili osoba koje vode lake, zabavne razgovore. Tesko je pretpostaviti da biste, s ozbirom na Vas karakter, mogli s lakocom da se prepustite strasnoj i impulsivnoj ljubavi, koja moze donijeti nepredvidene promjene.
Ni u ljubavi se ne prepustate olako, jer se plasite svojih instinktivnih reakcija. Uratko, Vas je tesko osvojiti. Kad sretnete osobu koji Vam se dopada i kojoj se Vi dopadate, tesko da cete joj to odmah pokazati. U prvom redu zato sto nikad niste sigurni u svoja prava osjecanja. Uvijek cete se upitati da li je to prava ljubav ili samo prolazno osjecanje.

Dezurna planeta: Rođenim u znaku Djevice planeta Merkur uveliko određuje subinu

Da biste to razjasnili, analizirate svoja osjecanja, drzite se na odstojanju, cak ste skloni da ismijavate sopstvenu idilu da biste se uvjerili hocete li odoljeti svim iskusenjima. I osobu koja Vam se svida dugo procjenjujete, trazite u njenim rijecima i najmanju glupost, pokusavate da otkrijete njene cudi i mane.
Ustrucavanje da se potpuno predate osjecanjima nije motivisano samo Vasom stidljivoscu i urodenom rezervisanoscu. To je izraz i panicnog straha da ne pocinite neku gresku, vezujuci se za osobu koja nije stvorena za Vas. Vi ste privrzeni svojim navikama. Cini Vam se da zivite u udobnom gnijezdu, koje ste sami stvorili, pa se onda bojazljivo pitate nece li Vam osoba koja je usla u Vas zivot razrusiti taj mirni kutak i odvesti Vas tamo gdje cete morati da predete prag pakla, a dotle ste zivjeli u svom spokojnom raju. Kad o svemu tome mislite, ne usudujete se da ucinite prvi korak i prihvatite ljubav koja Vam se nudi. zelite da pobjegnete.
Jednog dana kad pobijedite strah i podozrenja, sigurno je da cete osobi koju ste odabrali, biti privrzeni do krajnosti. Kao sto i zivot shvatate ozbiljno, tako prihvatate i ljubav. Postujete obicaje i konvencije i zato se bolje osjecate u braku nego u slobodnoj vezi. Vi ste vijerni ne samo zato sto ne zelite da prevarite osobu za koju ste se vezali, vec i zbog toga sto se plasite da ce Vasa osjecanja izaci na vidjelo. U svemu ste diskretni, obazrivi, sramezljivi. Mnogo veci znacaj ima ono sto je skriveno u Vama nego ono sto pokazujete.
Vasi su odnosi u braku mirni, odmjereni i bez velikih drama. Vi cijenite intimu Vaseg zivota i ne zelite da se ona otkriva pred svjedocima. Ne volite avanturizam ili boemski nacin zivota. Da biste bili srecni potreban Vam je moralni i psihicki mir, postojana ljubav bez kaprica, i dom u kome vlada harmonija.
zelite djeci da pruzite solidno vaspitanje i da ih ucinite sposobnim za uspjeh u zivotu. Prema njima niste suvise strogi, vec beskrajno pravicni. Jedino Vam se moze prebaciti sto u vaspitanje djece unosite suvise principa.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA