Negativan, ženski
Ključne riječi: razborito, častohlepno, proračunato;
Vladajuća planeta: Saturn;
Element: zemlja;
Kvalitet: glavni;
Boja: tamnosiva, crna, tamnosmeđa;
Dragi kamen: tirkiz, ametist;
Kovina: olovo.
 
Vas odnos prema zivotu je realan. Volite postojanost. Cijenite samo one ljude koji imaju izvjesnih vrijednosti. U zivotu ne volite da gubite vrijeme. Prezirete dokone razgovore. Ukratko, Vi niste od onih koji u zivotu mnogo dangube. Ipak, veoma ste strpljivi i u stanju ste da se upustate u dugotrajne poslove, bez straha da ce to biti izgubljeno vrijeme.
Jedna od Vasih ljepsih osobina je ta sto umijete da gospodarite svojim osjecanjima, koje drugima rijetko otkrivate. Nepovjerljivi ste. Vase prijateljstvo i povjerenje tesko se dobijaju. A kad se to ipak dogodi, prijatelj moze biti siguran da ga necete lako iznevjeriti. Ni vrijeme ni dugi rastanci ne mogu promijeniti ili pokvariti Vase prijateljske veze.
Ne bi se moglo reci da ste veliki optimista, vesela i razdragana osoba. Takvim ljudim niste mnogo naklonjeni. Vise volite drustvo melanholicnih osoba, kakvi ste i sami.
Realista ste i umijete tacno da procijenite pojedine dogadaje. Cak i onda kad ste spremni da prezmete neki rizik, sto se rijetko dogada, uvijek sve dobro proracunate. U poslu, kao i u zivotu, ne zelite na sebe da privlacite paznju drugih. Radite diskretno i vrijedno kao mrav i tek se na kraju mogu ocijeniti plodovi Vaseg rada. Radom zelite da dokazete da ste neophodni, za razliku od mnogih koji neprekidno isticu svoje vrijednosti i precjenjuju sami sebe.
zivot je za Vas nesto veoma ozbiljno. Od njega ne ocekujete mnogo, ne vjerujete ni u kakva cuda. Kad dobijete neku satisfakciju ne primate je kao obavezu vec kao pravi poklon. Samoca je Vase utociste. Sami ste se odlucili da zivite po strani. Vise volite da samujete, nego da podnosite drustvo ljudi koji Vas zamaraju. Suvise strogo se pridrzavate svojih principa i drustveno ustaljenih pravila. Skloni ste da osudujete svakog onog ko je po Vasem misljenju, prekrsio neko od njih.

Dežurna planeta: Rođenim u znaku Jarca planeta Saturn uveliko određuje subinu

Za Vas je sposobnost da se kontrolisete i da upravljate svojim osjecanjima pitanje casti. Kod Vas ljubav ne moze naici kao grom iz vedra neba. Kad volite, ili, bolje receno, kad se odlucite da to priznate, to se obicno dogada poslije dugog poznanstva sa nekom osobom. Prethodno je dobro proucavate, stavljate na probu, da biste se uvjerili da Vam moze pruziti ono sto od nje ocekujete. Ovo ispitivanje moze trajati mjesecima, jer se ljubav kod Vas sporo rada. Ako Vam se neko svidi, necete mu to pokazati bez stida i ustezanja.
Kad se ipak odlucite za brak, to je odluka za cio zivot. Kao sto ste vijerni u drustvu, tako ste vijerni i u braku. Za Vas je razvod velika nevolja i potrebno je da se dogodi nesto zaista veliko i strasno da biste se na to odlucili.
Niste od onih koji su skloni bracnim nevijerstvima, niti nevijerstvo mozete oprostiti. U bracnim odnosima ste stalozeni. Ne volite velike izlive strasti i bucne scene. Ne trazite neprekidne dokaze ljubavi niti ih sami pruzate. Time Vasa ljubav i odanost nisu nista manji.
U stanju ste da na najbolji nacin brinete o porodici i porodicnom budzetu.
Vas dom nikada nece biti sastajaliste prijatelja i poznanika. U torn pogledu ste veoma obazrivi. Mnogo Vam je stalo do mira i zato vrata Vase kuce nisu uvijek otvorena.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA