Pozitivan, muški
Ključne riječi: kreativno, impresivno, moćno;
Vladajuća planeta: Sunce;
Element: vatra;
Kvaliteta: stalan;
Boja: boje Sunca od zore do sumraka;
Dragi kamen: rubin;
Kovina: zlato;

Vi niste osoba koja se prepusta da je nosi sudbina. Vasa vitalnost, Vasa volja i Vas autoritet, omogucava Vam da udete u kategoriju osoba koje dominiraju i koje nikad ne dozvoljavaju da budu pobijedene. Vi volite akciju i kretanje. U to unosite svu snagu i energiju. Tesko Vam je da ostanete na jednom mjestu, da sanjarite i nista ne radite. Ne podnosite lijenjost, cak ni kad ste na godisnjem odmoru. Prepreke Vas ne obeshrabruju, vec – naprotiv - stimulisu i radaju u Vama zelju da pobijedite.
Ponos, a cesto i tastina, igraju veliku ulogu u postizanju uspjeha po svaku cijenu. U Vasim poduhvatima niste samo dinamicni, odlucni i smjeli: Vi imate odlican smisao za organizaciju. Predostrozni ste i nista ne prepustate slucaju. Imate suvise visoko misljenje o sebi da biste se mogli zadovoljiti trenutnim stanjem.
U odnosu prema drugima postujete pravila ponasanja. Kad upoznate nova lica, trudite se da prema njima budete ljubazni, srdacni i da se pokazete u najljepsem svjetlu. Ako je rijec o prijateljima, ucinit cete cak i vise od onoga sto je u Vasoj moci.
„Mlaka" ili nedefinisana osjecanja dovode Vas do ocajanja. Vas karakter se tesko prilagodava ljudima koji su uzdrzani u osjecanjima i koji Vam se ne znaju glasno diviti.

Dezurna planeta: Rođenim u znaku Lava planeta Sunce uveliko određuje subinu

Suvise ste otvorena priroda da biste mogli podnositi lukavost i podmuklost. Kad imate nekom nesto da kazete, to cinite potpuno otvoreno. Kada Vam se nesto ne svida, to odmah pokazete. Ne trpite ljude koji sjede na dvije stolice, koji su neodlucni i kolebljivi. Verujete da svi ljudi mogu da budu otvoreni kao i Vi, a kad se uvjerite da nisu, gorko ste razocarani. Tako nanijete rane tesko zarastaju, iako to nikom ne pokazujete.
Mada ste iskreni i ponekad volite da se salite, rijetko se prikazujete onakvim kakvi u stvari niste. Vase male brige cinite velikim da biste privukli paznju drugih. Kod Vas postoji jos jedna kontradiktornost. Velikodusni ste i srecni kad drugome mozete da ucinite neku radost. Medutim, ponekad ste egoista i prije nego sto pomislite na drugog, Vi prvo mislite na sebe. Najveca vrlina koju posjedujete jeste vijernost. Vi ste duboko privrzeni osobama koje su zadobile Vase prijateljstvo i Vasu ljubav. Ta odanost odolijeva i vremenu i iskusenjima. Potrebno je da Vas neko ozbiljno prevari, pa da o njemu promijenite misljenje. Iako ste svjesni da Vam je neko ucinio nesto nazao, ponekad, ostajete slijepi da ne biste bili razocarani.
Imate cvrst karakter i ne podnosite da neko na Vas utice. U odnosima sa drugima ne trpite kaprice, prenemaganja, glumu i izvjestacenost. Posto ste prepuni strasti, Vi tacno mozete da odredite sta Vas privlaci a sta odbija kod neke osobe.
Vi ili volite ili prezirete. Ako Vam se neko svida, Vi mu to otvoreno kazete. Ako volite, potpuno se predajete osjecanjima, bez ikakve uzdrzanosti. Osjecanja iskazujete bez suvisnih rijeci. Ne podnosite nejasne i neodredene situacije u ljubavi. Najvise mrzite osobe koje prema Vama jednog dana pokazuju divljenje, a drugog netrpeljivost. Zbog toga bi bilo pravo cudo kada biste se vezali za takvu osobu.
Prebrzo donosite sud o nekome. Ako Vam se dopada, svoja osjecanja ne krijete. Ipak, umijete da pravite razliku izmedu trenutnih utisaka i trajnijeg osjecanja. U ljubavi mnogo dajete, ali se rijetko prepustate do kraja. Potrebno je da prode izvjesno vrijeme da biste dobro procijenili osobu s kojom zelite uci u trajniju vezu. Plasite se da ne dozivite razocarenje, da ne budete prevareni, izigrani ili obmanuti. Tastina je Vasa dominantna osobina.
Kad sretnete osobu koja Vam se svida, prilazite joj obazrivo. To Vas ipak ne sprijecava u neskrivenim izlivima njeznosti i osjecanja. Kao i svi Lavovi koje se ne zadovoljavaju svakodnevnim zivotom, Vi sanjate o visokom polozaju i dominantnoj ulozi u zivotu. Vas cilj u zivotu je stalno napredovanje. Cak i brak je za Vas dio uspinjanja na ljestvici uspjeha.
Vasa licnost je jaka i to predstavlja izvjesnu opasnost ako udete u brak sa osobom slabe volje. U tom slucaju Vi cete igrati ulogu porodicnog oslonca i preuzet cete sve odgovornosti na sebe. Ako u tome ne uspijete, nikada necete priznati da ste Vi zato krivi. Naprotiv, naci cete hiljadu razloga da biste se opravdali. Veoma ste privrzeni porodicnom domu i u njemu se najbolje osjecate.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA