Negativan, ženski
Ključne riječi: nejasno, dojmljivo;
Vladajuća planeta: Neptun (drevni vladar Jupiter);
Element: voda;
Kvalitet: promjenjiv;
Boja: njezna morezelena;
Dragi kamen: Mjesečev kamen ili hematit;
Kovina: titan ili kositar;

Vas karakter je pun suprotnosti. Mozda toga niste ni svjesni, ali za vecinu onih koji Vas poznaju, V ste cudna i neuhvatljiva osoba. Zbog toga mnogi pokusavaju da saznaju kakvi ste, da proniknu u Vase namjere i da ispitaju Vase reakcije.
Vi se mijenjate. Nalazite zadovoljstvo da budete obavijeni nekom vrstom magle i ne dozvoljavate da se ona razide. Vasa sklonost ka sanjarenju i

Dežurna planeta: Rođenim u znaku Riba planete Neptun i Jupiter uveliko određuje subinu

nedefinisanim situacijama navodi na pomisao da ste ponekad liseni svakog smisla za realnost. Gruba rijec, ostra kritika, zloba, mogu Vas raniti do grcevitog bola. Bjezite od zivotne stvarnosti, jer ne mozete da podnesete ljude onakve kakvi jesu. Nemate snage da se borite i da uklanjate prepreke na svom zivotnom putu. Pustate da Vas drugi vode i priklanjate se njihovim zeljama.
Ipak, ne moze se reci da ste liseni svake inicijative i da se potpuno prepustate sudbini. Ako naidete na iskrenu podrsku, Vi cete ici naprijed.

Šta je uzrok tom nedostatku smjelosti? Prvo, zivite u svijetu imaginacije a on Vas vodi u utopiju. U Vas je obicno dug put od radanja jednog plana do njegovog ostvarenja. Vrlo cesto Vase zamisli, koje mogu biti izuzetne, ostaju okovane u Vasoj podsvijesti. Medutim, moze se dogoditi da zapocnete mnogo poslova, a da nijedan ne dovedete do kraja. Mozda zato sto ste, u meduvremenu, promijenili misljenje, ili ste naisli na prepreku koja Vam se ucinila nepremostivom.
Nepopravljivi ste idealista. Voljeli biste da ostvarili neki svoj ideal, a on je nerjetko materijalne ili financijske prirode. Ne volite one koji Vas kritikuju ili osuduju. Ne trpite prebacivanja i kritike, a prema drugima ste tolerantni. Vas sarm igra veliku ulogu u odnosima sa drugim ljudima. Veoma ste intuitivni. Ljudi dobijaju utisak da ste u stanju da predvidate dogadaje, kao da posjedujete neke skrivene antene za osluskivanje buducnosti. Kako ste veoma osjetljivi, puni uobrazilja, postoji mogucnost da se uplasite od zivota i njegovih kosmara. Ono sto se odigrava u Vasoj masti, za Vas je stvarnost. Ponekad ste zli i zavidljivi, ali to tajite u dubini duse. Nije ni cudo, jer je Vasa licnost veoma slozena, puna tajni i tesko pristupacna. Da bi Vas neko volio, mora dobro da Vas upozna.
Ljubav Vas zbunjuje. Ako osjetite naklonost prema nekoj osobi, nikad u to niste sigurni, pa to nikome ne otkrivate. Kako sumnjate u sebe i svoja osjecanja, plasite se da Vas ona ne odvedu u nezeljene situacije. U stvari, strijepite od mogucnosti da cete biti prevareni. Vi uvijek balansirate izmedu zelje i uzdrzljivosti i ta ravnoteza vas uljuljkuje.
U ljubavi ste veoma osjetljivi i romanticni. Potrebna Vam je njeznost; i izuzetan takt. Cijenite iskreno postovanje i razlikujete lazne rijeci od pravih.
Vama su snovi potrebni, a Vasa osjecanja uvijek ce biti puna vrtloga i okrnjena izvjesnim sumnjama i nevjericama. zivite u stalnom strahu da cete izgubiti osobu za koju ste se vezali i od nje, bez prestanka, trazite dokaze ljubavi i odanosti. Svaki rastanak, cak i kratak, pobuduje u Vama izvjesne sumnje.
Vasa ljubomora nije bolesna, ali je uvijek prisutna. Zato zivite stalno na oprezu. Prema osobi koju volite nikada ne pokazujete potpuno svoja osjecanja. Posjedujete veliki kvalitet: prihvatate sklonosti voljene osobe i njima se potpuno adaptirate.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA