Pozitivan, muški
Ključne riječi: široko, slobodno, istrazivački;
Vladajuća planeta: Jupiter;
Element: vatra;
Kvaliteta: promjenjiv;
Boja: tamnoplava, ljubičasta;
Dragi kamen: topaz;
Kovina: kositar.
 
Vas karakter se ispoljava u dva pravca Prvi Vas vodi ka mirnom zivotu u kome cete naci sigurne i vijerne prijatelje, sto ce laskati Vasoj tastini. Druga strana Vaseg karaktera je sasvim drugacija. Vi ste smjeli i nezavisni. zelite da prekoracite ustaljene barijere, upustate se u rizike da biste ostvarili neki ideal, neki Vas plan, samo zato da biste pokazali ljudima koliko vrijedite.
Vi ste ambiciozni. zelite da se tako postavite u zivotu da sve bude podredeno Vasim planovima, cije ce Vam ostvarenje donijeti postovanje drugih. Niste ravnodusni ni prema cemu sto bi moglo da uveca Vas ugled i prestiz. Imate istancano osjecanje za sve zivotne vrijednosti; ne zanemarujete nista sto bi na bilo koji nacin moglo da ide u Vasu korist.
Spremni ste cak i da ponekom ucinite ponesto nazao, samo da biste stigli tamo gdje ste naumili. Sposobni ste da se borite za sebe, a isto tako i za one koje volite.
Mnogo drzite do mirnog zivota, bez naglih promijena. Ne volite nikakvu zbrku i anarhiju. Za Vas je zivot neprekidna borba. Ne propustate ni jedan dan da se u napredovanju ne popnete stepenik vise.
Vas temperament je naprasit, neobuzdan i on Vas uvijek gura naprijed. Ta vitalnost, koju Vasa okolina tesko moze da shvati, mora uvijek da se iskaze. Zato se osobe, u Vsem znaku, cesto upustaju u razne poslove trazeci nove izlaze za svoja mnogobrojna nastojanja.

Dežurna planeta: Rođenim u znaku Strijelca planeta Jupiter uveliko određuje subinu

Iako se kod Vas ponekad javlja zelja da budete sami, ona ne predstavlja sustinu Vaseg karaktera. Vi volite da imate drustvo, da privucete simpatije drugih. Vrijedaju Vas neprijateljski postupci. Mrznju ne mozete da podnesete.
Vasa prirodna veselost i smisao za humor igraju ogromnu ulogu u odnosima prema ljudima. Vi ste otvoreni, lojalni, cijenite tacnost i korektnost. Ako drugi nisu kao Vi onda ste revoltirani i bunite se. Ne podnosite Iako da Vam neko komanduje.
U ljubavi, prva zelja Vam je da sretnete osobu koji ce Vam se diviti i koju cete moci da predstavljate prijateljima bez imalo ustrucavanja. Prezirete osrednje vrijednosti i zato se u ljubavi ne zadovoljavate bilo kim. Za Vas ljubav znaci divljenje. Ne volite osobe koje stidljivo iskazuju svoja osjecanja. Suvise ste nezavisni da biste podnosili ropstvo u bilo kom obliku. Gnusate se lazi i prevara i mrzite da Vas neko spijunira. Vi ste od onih koji preziru neosnovane sumnje u Vasu iskrenost i postenje!
Da li ste ljubomorni? Ne mnogo. Prije svega stalo Vam je da ne budete ismijani, a prevaru ionako nikada necete oprostiti. Osim toga, ne voite skandale i ogovaranja. Zbog toga, cak i ako posumnjate u nevjerstvo, necete u to vjerovati da ne biste sebe povrijedili.

Provjerite šta zvijezde kažu o Vama...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA