Pozitivan, muški
Ključne riječi: pouzdani, kreativnost, harmonično;
Vladajuća planeta: Venera;
Element: zrak;
Kvalitet: glavni;
Boja: nijanse plave, od blijede do ultramarina; ružičasta i blijedozelena;
Dragi kamen: safir, žad;
Kovina: bakar, bronza;
 
Za Vas se ne bi moglo reci da ste odlucni i energicni. U donosenju odluka oklijevate i nikako da pronadjete pravi put i pravo rjesenje. Niste ambiciozni i potreban Vam je neko u koga imate povjerenja, ko ce Vas voditi, brinuti se o Vama i kome cete prepustiti dio svojih obaveza. U sve sto preduzimate unosite se cijelim bicem. No, kad Vam se ucini da prepreku ne mozete savladati, niste uporni i povlacite se pomireni sa sudbinom.
Uvijek prizeljkujete da se dopadnete drugima. Drustveni ste i volite izlaske. Uzivate u pohvalama i komplimentima. U Vama kao da postoje dvije licnosti: jedna je najcesce mirna i krotka, a samo ponekad eksplozivna; a druga je ona koju gotovo nikad ne pokazujete i koju ljubomorno cuvate. Nijedan astroloski tip nema jaci osjecaj za pravdu i fer-plej.

Dežurna planeta: Rođenim u znaku Vage planeta Venera uveliko određuje subinu

Gotovo nikada niste do kraja iskreni, a ako jeste onda je to najcesce u odnosima prema onima koje iskreno volite. Obicno nemate mnogo prijatelja, a kad steknete necije prijateljstvo, zelite da ga zauvijek zadrzati. Prijatelji su Vam potrebni da bi Vas podrzali u planovima i namjerama, ali i da bi se na nekoga oslonili. Ne volite bure i svadje, jer je Vas prirodni ambijent - harmonija. Iako niste od akcije, kada u nju uðete, energièni ste i odluèni - i na iznenaðenje onih koji Vas poznaju - postizete ono sto zelite.
Osjecajni ste i strasni, blagi i romanticni. Posjedujete privlacnost i sarm. Ljudi u Vama vide nesto privlacno, tajanstveno i pozeljno. Izuzetno ste inteligentni, ali ne volite donositi odluke. Kad se naðete u takvoj situaciji gotovo da Vas hvata panika. Ipak, na kraju ne grijesite u svojim procjenama i definitivnim odlukama. Vage su sretne na svakom poslu koji zahtijeva kreativnost i komunikativnost i u kome vladaju harmonicni odnosi. Uzivate u domu koji ima mnogo zelenila i koji odise intimom i romantikom.
Vagama vlada planeta Venera i ciste Vage i - zene i muskarci - vole lijepe stvari, ugodno drustvo, iskreno prijateljstvo. Niste mnogo ljubomorni i spremni ste da oprostite. U ljubavi niste skloni promjenama, ali ako Vam se dogodi da sretnete pravu osobu, necete smatrati za grijeh da se upustite u malu avanturu. To cete brzo zaboraviti i necete smatrati da ste ucinili nesto strasno. No, nikad se ne biste upustili u neku dublju vezu izvan braka.
Plemeniti ste samo prema onima koji to zasluzuju i koje smatrate svojim prijateljima. Iako volite da izlazite u drustvo, prag Vaseg doma rijetko ce prekoraciti neko Vama stran i neprovjeren. Vrata doma otvarate samo malom broju prijatelja i to onima koji to uistinu i zasluzuju.
Niste osvetoljubivi, ni zlopamtilo. Ako se svetite to cinite odmah. Na grubu rijec odgovarate grubom rjecju, na uvredu istom mjerom. Ponekad, zna Vam se dogoditi da vise volite slatke lazi, nego grube istine. U Vasem znaku rodjene su znacajne licnosti: Mahatma Gandi, pisci Grejem Grin, T.S.Eliot i Viljem Fokner, kompozitor Franc List, glumica Brizit Bardo i cuveni okulista Elister Krouli.

Provjerite šta o Vama kažu zvijezde...

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA