KARAKTER: U ovom horoskopskom znaku se rađaju uravnotežene, pravedne, stabilne i autoritativne ličnosti sklone samodisciplini i želji da se ističu. Već od najranijeg djetinjstvu teže za nezavisnosti i samostalnosti, stavljajući se na čelo ulične družine. Roditeljima vole da protivrječe i dokazuju kako njihovi roditelji imaju potpuno pogrešne predstave o mladim generacijama. Vole društvo i u društvu su omiljeni. Po prirodi su veseljaci, temperamentni, za svakoga imaju lijepu riječ, zbog čega su omiljeni i cijenjeni. Posjeduju izrazit talenat za umjetnost, posebno za muziku, pjevanje i slikarstvo. Obično vide dalje od običnih ljudi i uvijek imaju neki cilj kojem teže.

ŽIVOT I DOGAĐAJI: Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku, iako imaju umjetničku dušu, mogu biti dobre, hrabre i umješne vojskovođe, te strogi i disciplinirani gospodari. Obično se ikada ne prepuštaju da ih nose hirovi život i uvijek na vrijeme znaju prepoznati svoje interese i ciljeve. Pri tome oni nikada nisu brzopleti. Naprotiv! Teški su u braku, a svoju djecu, pogotovo sinove, odgajaju strogo i disciplinirano – jednom rječju - sparatanski. Nemaju velik broj prijatelja, ali za one koje smatraju da su im odani, zasigurno bi se moglo reci da su moralni autoriteti. Najznačajnije su im godine između 18. i 32. Ako do tada ne postignu ono za čim žude i čemu streme, postaju buntovni i nezadovoljni. Mogu zastraniti i otići u krajnost. U starosti su usamljeni.

SAVJET: Mladost rođenih u znaku Paxa predstavlja najbolje i najkreativnije doba. Vrlo brzo dospjevaju na vrh ali da bi imali skladan život ne bi trebali da teže ka nemogućem!

I Vi možete imati Knjigu tajni!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA