Gospodari su šume, elegantni, brzi i na njihov stas niko ne može ostati ravnodušan. Prilagođavaju se uspješno okolici i osluškuju i najmanji šum. Kao njihov životinjski totem i ljudi-jeleni odlikuju se budnošću i očaravajućom intuicijom. Sposobni su brzo shvatiti bit odnosa te s iznenađujućom tačnošću pogoditi osjećajna stanja drugih ljudi. Znaju biti zanosni i šaljivi, ali isto tako i vrlo sarkastični, neprijatni, netolerantni i skloni vrijeđanju. Kako se neprekidno nalaze između samopouzdanja i beznađa, između raspojasanosti i potlačenosti, kod njih drugi nikada ne znaju na čemu su. Ljudi-jeleni imaju zlatne ruke i obilje duhovnih vrijednosti, tako da često imaju po nekoliko zanimanja. 

Životni cilj
Svjestan cilj svih ljudi-jelena jeste dovesti u red suprotnosti u vlastitoj ličnosti. Dovesti u sklad brojne vrijednosti sa kojima su obdareni čini se često nemogućim zadatkom. Njihova nastojanja završavaju najčešće zamornim dvostrukim opterećenjem. Zbog toga kod ljudi-jelena često nailazimo na stanje iscrpljenosti. Njihovo unutrašnje ‘JA’ žudi za ravnotežom između razuma i osjećanja, opreza i hrabrosti, svjesnog i nesvjesnog. Kad idu tim putem osobe- jeleni moraju jačati svoju sposobnost koncentracije i razvijati stabilnost, intuitivnost i ustrajnost. Skloni su, također, tome da sebe daju na razne strane i da sudjeluju u svemu što im se čini pravilnim i neophodnim. Totem koji stoji na suprotnoj strani njihovog točka života je totem sove, koja ih može naučiti kako da čovjek napusti tu razinu interesovanja i usmjeri se u suštinu stvari.

Uticaj prirodnih elemenata
Posljednje razdoblje proljeća za šamane je vrijeme osvješćivanja. Osobama-jelenima je podarena sposobnost da svoje urođene kapaciteta iskoriste dublje i cjelovitije nego druge osobe, ali samo pod uslovom da tome i sami nešto doprinose. Zbog uticaja sunca oni su za to doduše dovoljno aktivni i, na žalost, dosta prevrtljivi i nestalni. Stalno ih progoni želja za promjenom koju pospješuju vjetrovi što pušu iz pravca jugoistoka, te elementi Zrak i Vatra. S jedne strane ih ova kombinacija oblikuje kao inteligentne i kipteće ličnosti, koje bi željele promijeniti sve što im dođe pod ruke. S druge strane ne shvaćaju da s promjenama moraju početi prvo od sebe.
Uz pomoć svoga mineralnog totema – ahata - mogu u značajnoj mjeri da stabiliziraju svoju snagu. Svjetlucajući u bezbrojnim nijansama, ahat pospješuje  skladnu saradnju energetskih čvorića na području solarnog pleksusa, srca i vrata. Kamen je potrebno neko vrijeme držati na sredini trbuha ili u lijevoj ruci, pri čemu je najvažnije da bude u kontaktu sa golom kožom. Ako se osobe-jeleni loše osjećaju, najpametnije je da pripreme čaj od listova velikocvjetne dizme, poznate još i kao ‘papina svijeća’, što je njihov biljni totem. Indijanski šamani ovu ljekovitu biljku koriste protiv kašlja, raznih upala te prilikom crijevnih bolesti i želučanih teškoća.

Ljubavni odnosi
Urođenu druželjubivost muškarca-jelena okolina može shvatiti kao koketiranje, jer brzi flert im je inače u krvi, kao uostalom i - nevjera. Muškarci-jeleni znaju tako zanosno pričati da im žene povjeruju gotovo sve! S druge strane, žene-jeleni mogu zavesti svakoga muškarca jer su privčane, izazovne i zabavne, uvijek imaju pravi odgovor za sve.
Kao što oboje pokazuju izvrstan smisao za udvaranje, tako su vrlo kreativni i u krevetu. Vole duge predigre, koje obavljaju kao istraživačko putovanje s puno maštovitosti. Ljude-jelene ne treba dugo moliti, inicijativu grabe brzo i odlučno. Ko u ljubavi želi biti promišljeniji I kreativniji od ljudi-jelena ima male šanse.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA