21. 4. - 20. 5.
Vladajuća planeta:
Venera
Element: Zemlja
Osobina: stalan
Kvalitet: čast
Mana: gramzivost
Boja: zelena
Dragi kamen: topaz
Kovina: željezo
Biljke: kupus i zelje
Životinje: krave
Voli: luksuz, kuću
Ne voli: promjene i nesigurnost
Ključne riječi: upornost, izdržljivost, dosljednost, tvrdoglavost, tromost...
Životni vijek: više od 74 godine

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Povjerljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umjetnost i prirodu, emotivan je i nježan. No, zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lijen je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan.
U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život. Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumjevanje i vjernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepovjerljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo povjerenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara . Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj.
Dobar je domaćin, vezan za ognjište, obitelj i djecu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvijek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u financijama i dobro ekonomiše. Zna dobro da investira i u stanju je da napravi novac tako reći ni od čega. Voli luksuz, da troši i da kupuje. Ako nije tako, Šor zna da bude tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspjeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj. Ima umjetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat.
Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, išćašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je da izbegava promaje, jer one uzrokuju upale grla. Dobro je da često ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumjerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih gorušica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe su im tačke stomak, oči, noge i srce.
Biljke Šora su kupus i zelje, a dragi kamen mu je topaz, koji snižava temperaturu i ublažuje groznicu. Najviše zdravstvene probleme muškarci doživljavaju u periodu od 3. do 34. godine, a za žene su kritične 5., 7., 11. i 41. godina. U prosjeku žive 74 godine.

Kupite enciklopediju proročkih vještina - KNJIGU TAJNI! 

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA