23. 10. - 22. 11.
Vladajuća planeta:
Mars, Pluton
Element: Voda
Osobina: strast
Kvalitet: stalan
Mana: agresivnost
Boja: crvena
Dragi kamen: ahat
Kovina: čelik
Biljka: šipak, pelin i čemer
Životinja: škorpion
Voli: seks, rizik, magija
Ne vole: izdaju
Ključne riječi: strastvenost, erotičnost, ambicioznost, osvetoljubivost...
Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Akrava su jake, hrabre, beskompromisne, energične i pametne ličnosti. Imaju logičan i razborit način razmišljanja i zaključivanja ali su uvijek ostrašćene. Pored toga, one su ozbiljne, kompetentne, lojalne, borbene i posjeduju razvijen smisao za ono što je praktično. Mistične su i magične, tajanstvene i veoma strastvene. Imaju naglašen intres i smisao za sve oblike okultizma. Nikad se ne upuštaju u ciljeve koje nisu prethodno sagledale i locirale. Pouzdane su i vrlo osetljive. Da bi postigle svoje ciljeve obično ne biraju sredstva i znaju, ako je to potrebno, da budu i agresivne. Agresivnost je dio njihove prirode kao što je dio njihove prirode – pod normalnim okolnostima – da budu mirne i plemenite. Nisu konformisti, ali znaju da budu ljubomorni i posesivni, a često i egoistični.
Akrav ponekad ima mračnu prirodu, pa je vječito nezadovoljan, težak, licemjeran, prkostan i pakostan. Spolja djeluje kao flegmatik, ali je unutra kolerik. Ipak, zna da bude vrlo principijelan i vrijedan. Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru osjeća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, nerjetko do samouništenja. Vjernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do bjesa. Posjeduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je od svih horoskopskih znakova. Uvjek je željan erotskog uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju djecu kojoj se trudi da ispunjava sve želje.
Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih rješenja i mogučnosti. Ako se opredjeli za to može biti izvanresda oficir, policajac, tehničar, vaspitač. Zbog svog buntovništva Akravi su često revolucionari, buntovnici i anarhisti. U poslu ne znaju za kompromis kada je u pitanju određen zadatak i postizanje zadatog cilja. Strogi su i nepopustljivi prema svojim saradnicima i potčinjenim, ali najprije prema sebi. Ne traže razumjevanje i milost za sebe, ali nisu popustljivi ni prema drugima.
Generalno govoreći, Akravi u prosjeku posjeduju dobro zdravlje. Slabe tačke i oboljenja su im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, abortusi, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osjetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči. Kritične godine za muškarca su u detinjstvu, zatim 20., 42. i 47. Ukoliko to preživi dugo će živjeti, preko osamdeset godina. Kod žena su kritične godine 18-ti mjesec, 9., 15., 18. i 34.
Rođeni u ovom znaku treba da paze na dobru cirkulaciju krvi, na vene, da izbjegavaju duže stajanje i da nađu načine da troše višak energije koji posjeduju.
Njihove biljke su šipak, pelin i čemer, a dragi kamen ahat, koji ih čuva od pretjerane agresivnosti.

Enciklopedija proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA