23. 7. - 23. 8.
Vladajuća planeta:
Sunce
Element: Vatra
Osobina: dominantnost
Kvalitet: stalan
Mana: biti glavni
Boja: zlatna
Dragi kamen: safir
Kovina: zlato
Biljka: libanonski cedar
Životinje: divlje mačke
Voli: luksuz, estradu, lov
Ne voli: ako nije ‘glavni’
Ključne riječi: moč, ponos, vodstvo, teatralnost, taština, snobizam...
Životni vijek: Više od 79 godina

Osobe rođene u znaku Arieha krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cijene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvijek na njih mogu osloniti.
Arieh ima loših osobina. Može da bude veoma zavidljiv, grub i nasilnički nastrojen u sprovođenju svojih ciljeva; može da tiraniše svoju okolinu i bude neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohtjeve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista. Veoma je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je da prisvaji tuđi trud i zasluge i da se njima hvali. Najsretniji je kada je okružen velikim brojem obožavatelja i laskavaca.
Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieha je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj ljestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Bonvivani su, uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svećanostima i prijemima, i to često na - tuđi račun. Obožavaju nakit, krzno, vrijedne antikvitete, umjetničke predmete i slične skupocene stvari.
Na poslovnom planu su veoma ambiciozni i skloni su neobjektivnim procjenama, te unošenju novina i promjena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane. Jedino se dobro osjećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željejni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.
Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahtjeva slijepu pokornost. Obično je nježan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljube gotovo da je nemilosrdan. U stanju je stvari da izdramatizira do tragičnih razmjera. Prema potrebi zna često biti odsutan od kuće, pa mu porodičan život i uloga oca ili majke, nije najača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao.
Slabe tačke Arieha su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena groznice, stomačne infekcije i polne bolesti. Kod muških Arieha kritične godine su 18., 31., 38., i 68., a kod žena 5., 7., 25. i 35. Žene obično imaju duži životni vijek od muškaraca.
Ariehi bi trebali da izbjegavaju preslanu hranu jer uzrokuje povišeni krvni pritisak, i trebalo bi da kontrolišu holesterol. Također im se preporučuje da izbjegavaju stresne situacije i nervozu. Biljka Arieha je libanoski cedar, a drago kamen je safir. Kako je poznato, safir pojačava moč rasuđivanja onome ko ga posjeduje i pruža pomoć u životnim nevoljama.

Enciklopedija proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA