24. 8. - 22. 9.
Vladajuća planeta:
Mars, Pluton
Element: Vatra
Osobina: humanost
Kvalitet: tačnost i rad
Mana: sitničavost
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Kovina: čelik
Drveće: djetelina i kopriva
Životinje: pegaz
Voli: dijeliti savjete
Ne vole: brzopletost
Kjučne riječi: entuzijazam, posao, temeljitost, kvalitet, štedljivost...
Životni vijek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savjesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vrijedne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad pretjeruju u dijeljenju savjeta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, nerjetko čak i na svoju štetu.
Stidljive su i to pretjerano, lako ranjive i često se bez razloga osjećaju manje vrijednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrijednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vrijeme ne budu primjećene - često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Pretjerano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohonderi.
Iako su veliki čovjekoljupci, Betule kriju svoja osjećanja, koja su dosta hladna i odmjerena. Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada ponekad znaju da se izgube, pretjerano vodeći računa i insistirajući na detaljima.
Zbog svoje pretjerane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lijepi ljudi. Dosta su vijerne i nemaju potrebu niti sklonost da mijenjaju partnera. Kada se opredjele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.
Betule imaju osjetljivi stomak, crijeva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosjetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje. Kod muškaraca su pored toga osjetljive uši, oči, srce i noge, a kod žena su česte migrenozne tegobe i bolesti genitalnih organa. Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA