20. 2. - 20. 3.
Vladajuća planeta:
Neptun, Jupiter
Element: Voda
Osobina: romantičnost
Kvalitet: sklonost ka umjetnosti
Mana: zlopamptilo
Boja: ljubicasta
Dragi kamen: jaspis
Kovina: titanij ili kositra
Biljke: vrba i bademovo drvo
Životinje: sve vrste riba
Voli: prirodu, umjetnost, romantiku…
Ne voli: nasilje, hladnoću i oružje
Ključne riječi: intuitivno, osjecajnost, romantika, sklad, kolebljivost…
Životni vijek: više od 83 godine

Osobe rođene u horoskopskom znaku Dagima su plemenite, intuitivne, veoma emocionalne i instiktivne. Posjeduju dar za umjetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve sopstvenih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osjećajem za ozbiljnu muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu.
Po prirodi su dosta nestabilne, promjenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo mijenjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, nerjetko povučene u sebe i površne. Dagim imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodrijeti. Često se povlači u sebe da bi izbjegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umjetničku, romantičnu i veoma složenu prirodu. Ustvari, Dagim su veoma društvena bića, vole da zabavljaju druge sa puno dara i uspjeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu u kojoj se kreću.
Obično se dobro slažu sa bližnjima, iako su ponekad nervozne i nestrpljive u porodičnim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahtjeva. Trude se sve da zadovolje i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Znaju da trpe i da praštaju (ali i da se svete), a ako kadkad i prasnu, to nije zlonamjerno, brzo ih prolazi pa se poslije kaju. Dobri su roditelji, mada previše meki i popustljivi prema djeci. Pogotovo, kada su još mala.
Dagim u najčešćim slučajevima nisu materijalisti, ali znaju da barataju sa novcem i nerado se odvajaju od njega. Najlakše ga usmjeravaju ka duhovnim dobrima ali vole i da ga troše na modne trendove. Vole sebi da priušte ono o čemu sanjaju i uvijek se radi o nečem vrijednom, umjetničkom, spiritualnom. Kod njih gotovo i da nema mjesta za lažni sjaj i kič.
Slabe tačke i česta oboljenja su noge i limfni sistem. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, celulit, ćelijska hipertrofija i poremaćaj rada nekih žlijezda. Kod muškaraca u osjetljivu grupu spadaju još srce, stomak i unutrašnji organi, a kod žena srce, stomak, bubrezi, nervi i glava. Kritične godine za muškarca su 12, a za žene 3., 7., 11., 17., 28., 40., 47., 62. Dagim žive dugo, često preko 80 godina.
Ribe moraju da vode računa o nogama, da ih svako veče peru u mlakoj vodi sa dodatkom morske soli i da nose ugodnu obuću. Treba da izbjegavaju teže sportove i upražnjavaju šetnju na čistom vazduhu i dobro spavanje. Njihove biljke su vrba i bademovo drvo, a dragi kamen jaspis, koji ima moć da zaustavi krvarenje.

Enciklopedija proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA