21. 1. - 19. 2.
Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Zrak
Osobina: druželjubivost
Kvalitet: neovisnost
Mana: buntovnost
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: oniks
Kovina: titan
Bilje: paprat, mahovina i lišaj
Životinje: velike ptice koje mogu dugo letjeti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme i nepravde
Ključne riječi: humanost, sloboda, pravda, ekscentričnost, druzeljubivost… Životni vijek: više od 81 godinu

Osobe rodjene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirodne. Najčešće su veoma originalne, nezavisne i iznad svega cijene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvijek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda.
Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izvještačene sa boemskim i snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege. Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni.
Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može da izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tjera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato nerjetko u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.
Većina Delia su društvena i humana bića koja uvijek pokušavaju da nađu razumjevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i večina ih cijeni. Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.
Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Posjeduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrijednosti, spremne su da rizikuju i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama. Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost djelovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima rijetko bave.
Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan ali savremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalističkih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Deli najčešće imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa i sloboda.
Slabe tačke i oboljenja kojima su Deli skloni svode se na noge, vene, cirkulacijau, čir i komplikacije, prelome i mišićne tegobe. Kod muškaraca su još problem i glava, pluća, jetra i slezina, a kod žena disajni organi i crijeva. Deli su obično izdržljive i dugovječne. Kad su u pitanju muškaraci, njihove su kritične godine 11. i 62., a kod žena 4., 17., 19., 31. i 44.
Da bi se osječale u punoj fotmi, za Delie su korisne večernje kupke nogu, šetnje, džogiranje i izbjegavanje dužeg stajanja. Njihove biljke su paprat, mahovina i lišaj, a dragi kamen oniks, koji im donosi sreću, zdravlje i blagostanje.

Enciklopedija proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA