23. 11. - 21. 12.
Vladajuća planeta:
Jupiter
Element: Vatra
Osobina: intuitivnost
Kvalitet: sloboda
Mana: izvještaćenost
Boja: ljubičasta
Dragi kamen: ametist
Kovina: kositra
Biljka: korijander
Hrana: gomoljasto povrce, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji
Voli: putovanja, sport, lov, svećanosti
Ne voli: sputanost i nepravdu
Ključne riječi: sloboda, srdačnost, otvorenost, samostalnost…
Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Kašeta su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvijek vedre i optimistički raspoložene. Izuzetno poštuju ustaljen red i pravdu, cijene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Posjeduju snažnu vitalnost koja ih spriječava da se učaure na jednom mjestu i zato veoma često putuju i mijenjaju mjesta boravka. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istovremeno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti. Imaju uvijek dobre zalihe snage i koncentracije prije donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori.
Istini za volju nejetko, Kešeti znaju da budu uobraženi, pretjerano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i nerjetko su izvještačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osjećaj za kontakte i društveni život. Uživaju da budu na čelu grupe i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri. Veoma su ljubazni sa svojima, ali imaju pretjerane zahtjeve prema svom partneru, nad kojim žele da dominiraju, ili bar da ga kontroliraju. Oni sve drži pod nezavisnošću i izbjegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubijedi u svoju slobodu, nasuprot svemu.
Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti. Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklijevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspjehom.
Generalno govoreći, Kešeti imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem dijelu tijela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi. Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48. i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Kešeti, u prosjeku, dožive preko 80. godina.
Kešeti u životu mogu biti izuzetno uspješni ako se bave sportom Ii politikom, ali pri tome potrebno je da izbjegavaju sportove koji izazivaju iščašenja i istezanje ligamenata (skijanje, biciklizam) i preduge vožnje automobilom. Njihova je biljka korijander, a dragi kamen ametist, koji stimulira srčanost i hrabrost svim osobama koje su spremne da se bore za svoje životne ciljeve.

Enciklopediju proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA