23. 9. - 22. 10.
Vladajuća planeta: Venera
Element: Zrak
Osobina: osjećaj za pravdu
Kvalitet: plemenitost
Mana: neodlučnost
Boja: sve nijanse plave iruzicasta
Dragi kamen: opal
Kovina: bronza
Biljka: tuja
Životinje: gušter
Voli: lijepe manire i eleganciju
Ne vole: pesimizam
Ključne riječi: harmonija, estetika, humanost, pravednost, diplomatija…
Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Moznaima su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nježni, učtivi i rafiniranih ophođenja. Mudri i logičnog razmišljanja, diplomatski oprezni i imaju jak osjećaj za istinu i pravdu. Vole harmoniju, umjetnost i po prirodi su estete. Dinamični su, u vječitom kretanju, ne podnose nikakve grubosti i teže mirnom rješavanju nesporazuma i konfliktnih situacija. Uvijek koriste svoj neosporni šarm da bi prevazišli sporne situacije i da bi ubjedili sagovornika. Vole da daju savjete koji su puni mudrosti. Veoma dobro znaju da razlikuju dobro od lošeg.
Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost u neki situacijama. Zbog toga postaju veoma osjetljivi i ponekad agresivni. Lako se uznemire i nepovjerljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklijevaju prije nego što se odluče da reagiraju. Previše insistiraju na ličnom stavu, svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetaju drugima. Također ponekad znaju da pretjeruju u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su da se opredjeljuju za krajnosti.
Moznaimi su bonvivani, vole dobro da pojedu i popiju, vode intenzivan društveni život na prijemima, svećanostima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lijepu i modernu garderobu, parfeme i veoma vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirane osjećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije najvažnija u životu. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni partneri i roditelji. Veoma vole djecu i u porodici se o njima podjednako staraju i otac i majka.
Ekonomično se ponašaju i bez potrebe nikad ne rasipaju novac, mada se trude da sebi i obitelji ne uskraćuju životna zadovoljstva. Zbog svoje komunikativnosti, diplomatičnosti i takta, najviše im odgovaraju dinamični poslovi u kojima ostvaruju puno kontakata sa drugim ljudima. Mogu biti dobri advokati, sudije, trgovci, glumci...
Zdravlje im u velikoj mjeri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga, kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, crijeva i noge. Kritične godine za muškarce su 11., 24., 31. i 37., a kod žena 2., 6., 11., 32. i 62.
Rođeni u znaku Moznaima treba da izbjegavaju duža sjedenja, jahanja i vožnju biciklom. Potrebno je da vode računa da uvijek piju zdravstveno ispravnu vodu kako bi izbjegli infekcije mokraćnih kanala. Važno je da se trude da budu dobro raspoloženi. Njihova biljka je tuja, a dragi kamen - opal.

Enciklopedija proročkih vještina - KNJIGA TAJNI!

VAS ASTROPROFIL

HOROSKOP PO DANU RODJENJA

HOROSKOP PO SATU RODJENJA

LJUBAVNA SLAGALICA